باشگاه خبرنگاران جوان اهواز - امید جهان نژادیان میگوید: گندم وارداتی، ابتدا در کشور مبداء مورد آزمایش گوناگون قرار میگیرد و پیش از تخلیه از کشتی در بندر امام خمینی (ره) نیز از سوی استاندارد، اداره قرنطینه وابسته به جهادکشاورزی، و معاونت غذا و دارو نمونه برداری میشود و در صورت در تایید سلامت، اجازه تخلیه از کشتی صادر میشود.
به گفته او در یک ماه گذشته محموله ۵ فروند کشتی گندم پس از نمونه برداری از سوی استاندارد و قرنطینه تایید، ولی بوسیله آزمایشگاه غذا و دارو رد شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: برای بررسی دقیقتر، نمونه گندم غذا و دارو به یک آزمایشگاه دیگر ارسال شد و جواب مثبت (نبود آلودگی گندم) به تازگی دریافت و اجازه تخلیه از کشتیهای حامل گندم صادر شد.
این مقام مسئول میگوید: به هیچ عنوان اجازه ورود و ترخیص گندم آلوده که با سلامت مردم به طور مستقیم مرتبط است نداریم.
جهان نژادیان گفت: محمولههای غلات بیمه بوده و درصورت مشاهده موارد آلودگی، به کشور مبداء مرجوع و همه خسارات وارده از کشور یا شرکت صادر کننده دریافت خواهد شد.
او همه محمولههای مواد غذایی را دارای تضمین قانونی خواند و گفت: در سالهای اخیر موردی از تخلیه گندم آلوده در بندر امام خمینی (ره) نداشته ایم و هر آنچه دال بر ورود گندم آلوده مطرح میشود به هیچ وجه صحت ندارد.
به گفته مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان از منظر حقوقی، تهدید بهداشت و سلامت مردم از طریق واردات مواد غذایی آلوده جرمی سنگین است و در مجموعه دستگاههای نظارتی هیچ کس اجازه ندارد با سلامت مردم بازی کند.
پیش از این سرپرست اداره کل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو به تازگی در مورد گندمهای وارداتی از ۵ کشتی در بندر امام خمینی (ره) گفته بود نمونه محموله گندمهای وارداتی در حال آنالیز است و هنوز نتایج نهایی آن مشخص نشده است، اما بر اساس نتایج اولیه، پاسخها قابل قبول است.
امسال تاکنون حدود سه میلیون گندم از طریق بندر امام خمینی (ره) وارد کشور شده است.
انتهای پیام/ی