باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان - علی نیکبخت گفت: بر اساس برنامه ریزی ها، سطح گلخانههای کشورتا پایان سال ۱۴۰۴ تا ۶۰ هزارهکتار پیش بینی شده است، این در حالی است که اکنون حدود ۱۳ هزارهکتار گلخانه در کشور وجود دارد که این رقم بسیار کم است.
در برنامه ششم توسعه باید ۱۶ هزارهکتار (هر سال سه هزار هکتار) از این گلخانهها در استانهای کشور محقق شود.
اوگفت: حدود ۱۰ درصد گلخانههای کشور سهم اصفهان است که درحال حاضر، ۲ هزار و ۴۰۰ هکتارگلخانه در اصفهان، اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای بیش از۴۰ هزار نفر ایجاد کرده است.
بر اساس آمار جهاد کشاورزی استان، سالانه افزون بر ۳۵۰ هزار تن سبزی و صیفی و ۱۶۵ میلیون اصله، شاخه و گلدانِ گل در گلخانههای اصفهان تولید و سالانه حدود ۱۰۰ هزار تُن از محصولات گلخانهای استان اصفهان به روسیه، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود، همچنین در صورت برنامه ریزی مناسب ظرفیت صادرات سالانه ۱۰ میلیارد دلار گل و گیاه زینتی از گلخانههای استان به خارج از کشور وجود دارد.
نیکبخت میگوید هر هکتار گلخانه برای ۱۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد میکند، هرتن محصول گلخانهای هزار دلار ارزش صادراتی دارد، همچنین با اجرای هر هزار هکتار گلخانه در مصرف حدود یک میلیارد متر مکعب آب صرفه جویی میشود.
دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان، آموزش و ترویج، مشاوره و فناوری را سه محور مهم برای توسعه گلخانههای استان عنوان کرد.
بیشترین محصولات کشت شده در گلخانههای استان بر اساس اعلام جهاد کشاورزی به ترتیب فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی (معمولی، گیلاسی، زیتونی)، بادمجان، خیار، سبزیجات برگی وگلهای زینتی است و آلوئه ورا، موز، انبه، آناناس و برخی گیاهان دارویی نیز در ماههای اخیر به کشتهای گلخانهای استان اضافه شده است.
مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است؛ تولید سالانه انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد میشود.
مجموع اراضی باغی استان اصفهان نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است. مجموع تولیدات باغی و گلخانهای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد میشود.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م