باشگاه خبرنگاران جوان کرمان - سعید زمانی گفت: طرح بهارستان اردیبهشتماه امسال از سوی شرکت توانیر طراحی شد و در آن شرکتهای توزیع برق مکلف شدند تا شبکه برق روستاها را بهسازی کنند.
او گفت: طرح بهارستان کاملا روستا محور است و اعتبار موردنیاز برای اصلاح، بهسازی و توسعه شبکههای برق روستایی، بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مبلغ ۲۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات داخلی و ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات عوارض برق تأمین شده است.
به گفته زمانی هدف از اجرای این طرح را جابجایی و مقاومسازی پایههای برق در معابر روستایی، تأمین ولتاژ مطمئن مشترکین روستایی، اصلاح روشنایی معابر عمومی روستاها، اصلاح فرسودگی شبکه برق روستاهای مشمول طرح و توسعه شبکه و تأمین برق متقاضیان جدید انشعاب است.
او میگوید: در قالب طرح بهارستان ۱۰۲۵ پایه فرسوده تعویض و تعداد ۴۳۴ اصله پایه جابه جا شده است و بیش از ۵۲ کیلومتر شبکه احداث شده است.
زمانی میگوید: مقرر است امسال شبکه برق ۲۳۰ روستای شمال استان کرمان در قالب طرح بهارستان اصلاح و بهسازی شود.
به گفته زمانی روستاهای مشمول این طرح در سطح استان پراکنده هستند و ۴ روستای فاقد برق در شهرستانهای کرمان، شهربابک و زرند شامل حدود ۵۰ خانوار روستایی با اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۰ برق دار شدند.
مجری طرح شرکت توزیع نیروی برق شمال استان گفت: طرح بهارستان ۹۵ درصد در شمال استان پیشرفت فیزیکی داشته است و درمجموع اصلاح و بهینه سازی شبکه توزیع در ۲۳۰ روستای شمال استان تا دهه فجر به صورت ۱۰۰ درصد تکمیل خواهدشد.
سعید زمانی گفت: به منظور رفع افت ولتاژ در روستاهای شمال استان بیش از ۶ کیلومتر شبکه فشار متوسط، ۱۶ کیلومتر شبکه فشار ضعیف، ۲۱ دستگاه ترانس ۲۰۰ کاوا، ۱۱ دستگاه ترانس ۱۰۰ کاوا، ۲ دستگاه ترانس ۵۰ کاوا، ۲ دستگاه ترانس ۴۰۰ کاوا و یک دستگاه ترانس ۲۵ کاوا و همچنین ۱۸ عدد تابلو توزیع نصب شده است.
او میگوید: یکی دیگر از طرحهای بهارستان اصلاح روشنایی معابر روستاها است و تاکنون بیش از ۵۳۰ چراغ روشنایی معابر در روستاهای شمال استان نصب شده است.
با اجرای طرح بهارستان در ۲۳۰ روستای شمال استان بیش از ۱۰۰ هزار مشترک روستایی از خدمات بهسازی و اصلاح شبکه توزیع برخوردار شدند.
انتهای پیام/ی