اگر بافراموش کردن تلفن همراه دچار اضطراب و کج خلقی می شوید یا مهمانی دسته جمعی را به استفاده از اینترنت ترجیح نمی دهید مراقب باشید.

باشگاه خبرنگاران جوان - ابراهیمی مقدم روانشناس گفت: اینترنت یک فرصت بزرگ است اما افراط و استفاده نادرست از آن می تواند ضررهای جدی و خطرناک را به وجود آورد.

انواع اعتیاد به فضای مجازی

به گفته این روانشناس اعتیاد جنسی  به فضای مجازی که در بعضی افراد شایع است، سبب می شود فرد، به دیدن تصاویر و فیلم های پورن یا مبتذل معتاد شود که در خیلی از موارد افراد وسواس جنسی پیدا می کنند و این یک اختلال است.
به گفته ابراهیمی مقدم در اعتیاد به رابطه سایبری یا مجازی، فرد معتاد، بیش از حد با این روابط درگیر می شود و بیشتر دوستان او مجازی هستند.

ابراهیمی مقدم گفت: اعتیاد به بازی اینترنتی و خرید و تجارت آن که جنبه ی وسواس گونه دارد،  تمام فکر و ذهن او را حتی زمانی که بازی نمی کند درگیر می کند.

به گفته این روانشناس افراد معتاد به وبسایت یا اطلاعات اضافه، بیشتر اوقات به  جست‌وجوی وسواس  گونه در این فضا می پردازند.

 این روانشناس گفت: اعتیاد به شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام،  بعد از دوران کرونا بیشتر شده است و بیشتر هم به دنبال مطالب بیهوده هستند مثلا  در اینستاگرام بازدید و پسند مطالب علمی بسیار پایین تر از عکس یا فیلم های شخصی افراد است . افرادی که  به شبکه های اجتماعی اعتیاد دارند معمولا  به سندرم تنهایی آنلاین مبتلا می شوند یعنی آنلاین بودن های مداوم بدون تماس فیزیکی با خانواده را تجربه می کنند ، و این افراد روابط سایبری را به روابط بین فردی ترجیح می دهند که نتیجه آن ایجاد مشکل خانوادگی و شغلی است.

علامت های افراد معتاد به اینترنت

به گفته ابراهیمی مقدم افراد معتاد به اینترنت  ساعات زیادی را در این فضا سپری می کنند و از فعالیت های بدون اینترنت رضایت ندارند،  این افراد از آسیب دیدن به سلامتی ، مسائل اجتماعی و روانی خود به دلیل فعالیت زیاد در اینترنت تا حدودی آگاه هستند و به دلیل نداشتن تجربه کافی در زندگی به دور از فضای مجازی اعتماد به نفس پایینی دارند و  معمولا احتمال اختلال خلقی در آن ها بیشتر از افراد دیگر است.


بیشتر بخوانید
چه کسانی بیشتر به شبکه‌های اجتماعی پناه می‌آوردند؟


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۹:۰۸ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
اینترنت نکات بسیار مثبتی هم دارد سطح سواد و اطلاعات عمومی انسانها را بالا می برد و به بلوغ فکر می رساندشان اینترنت نوعی مطالعه مطالب گوناگون در فضای مجازیست و در عصر جدید همانند همان کتاب خواندهای مختلف کاغذیست هر چند نکات منفی هم در آن بسیار زیاد است ولی نکات مثبتش بیش از منفیهایش است و اگر انسانهای خردمند مومنین با بصیرت زمانی را هم به فضای مجازی اختصاص دهند سطح آگاهیهاشون بالا می رود و بهتر و با دید بلند نظرانه تر می توانند در امورات مختلف زندگیشان تفکر عادلانه خداپسندانه تری داشته باشند و با زمانه و محیط اطرافشون بهتر آشنا شوند امروزه عصر جدید روابط و داد ستد تجارت آموزش پرورش کسب علوم مختلف و هزاران اموری که بشر امروزی به آن نیازمند است را در فضای مجازی اینترنتی می توانند کسب کنند و در هیچ شرایط سخت بحرانی جامعه تعطیل 100% درصدی نمی شود و همه از طریق اینترنت به امورات روزمره زندگیشان می توانند دسترسی داشته باشند فقط باید کودکان و نوجوانان را والدین و سرپرستانشان در این فضای مجازی اینترنتی رصد و کنترلشان کنند که خدای ناکرده به بی راه نروند چرا که شیاطین ملعونین در همه فضاها وجود دارند و رهزنی می کنند و کودکان و نوجوانان که ظرفیتش را ندارند از مدار صحیح زندگی خارج می شوند به مدار شیاطین اسیر می شوند و باید دولتها فکر به حال امنیت فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان بکنند تا به رشد فکری خوب مومنانه برسند تا به گمراهی کشانده نشوند . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
اینستا حتی نصب بودنش هم اعتیاد آوره؟!
آخرین اخبار