رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کوهرنگ، از نجات جان "دختر برفی" در دهستان موگوئی خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد - آفتاب کم کم غروب می‌کرد که به اورژانس دهستان موگویی از توابع استان چهارمحال و بختیاری،  خبر رسید زنی باردار در روستای سرآقا سید دچار درد زایمان شده است.

همه ساله با بارش نخستین برف زمستانی محور دهستان موگویی با ۱۴ روستا بسته و کالا‌های اساسی مورد نیاز سکنه منطقه پیش از بارش‌ها و آغاز فصل پائیز به منطقه ارسال می‌شود.

 

 

ماجرای نجات دختر برفی چه بود؟

ماموریت نفس‌گیر نیرو‌های شبکه بهداشت و درمان شهرستان کوهرنگ، برای نجات جان مادر باردار آغاز می‌شود، اما بارش برف و وقوع پدیده کولاک، در محور‌های سخت گذر روستا مانع از اعزام آمبولانس کمک دار شد.

پزشک و مامای مرکز بهداشت روستای"خویه" برای رفتن به روستا از راهداران کمک می‌گیرندو با سوار شدن به بولدوزر و پشتیبانی یک دستگاه لودر به جنگ برف، کولاک و کوهستان پر خطر در شب می‌روند.

ماجرای نجات دختر برفی چه بود؟

مسیر یک ساعته در گردنه‌های برفی همراه با بوران و باد شدید، سخت‌تر از آن بود که بتوان از مسیر گذشت. بنابر این بولدوزر سوم از مسیر مقابل به سمت تیم امدادی حرکت کرد.

در حالیکه خطر سرمازدگی، اُفت فشار و اُکسیژن در ارتفاع سه هزار متری کوهستان و خطر سقوط به دره وجود داشت، اما پس از شش ساعت گروه اورژانس بولدوزر به روستای سرآقاسید رسیدند.

ماجرای نجات دختر برفی چه بود؟

حشمت الله منصوری گفت: حدود ساعت ۱۱ شب بود که پزشک و ماما بر بالین بیمار رسیدند و مراقبت‌های اولیه را انجام دادند.

اما این تازه آغاز ماجرا بود؛ چراکه به دلیل چرخیدن نوزاد در شکم مادر، امکان زایمان در روستا وجود نداشت و خطر مرگ مادر ۲۸ ساله و نوزاد را تهدید می‌کرد.

ماجرای نجات دختر برفی چه بود؟

منصوری می‌گوید: به سختی بالگرد از استان لرستان به دهستان موگویی اعزام شد و موفق شدیم مادر باردار را به بیمارستان امام صادق (ع) استان لرستان در شهرستان الیگودرز اعزام کنیم.

بالاخره بعد از ساعت‌ها تلاش مردم روستا، راهداران و کادر درمان اورژانس هوایی استان همجوار چهارمحا و بختیاری، فرزند پنجم این مادر جوان به دنیا آمد.

ماجرای نجات دختر برفی چه بود؟

نوزاد بختیای "دختر برفی" لقب گرفت که در آستانه سالروز تولد حضرت زهرا (س) نامش را "زهرا سادات" گذاشتند؛ تولدی که یک و نیم میلیارد تومان برای دولت هزینه داشت، اما طبق قوانین برای روستائیان رایگان محسوب می‌شود.

به گفته مسئولان حال عمومی مادر و کودک مساعد است.


بیشتر بخوانید


مدد گرفتن از امکانات اورژانس هوایی سابقه طولانی در کشورمان ندارد. در گرفت و گیر عملیات‌های ۸ سال دفاع از میهن بود که ۲۳۰ هزار مجروح از طریق هوایی در خط مقدم به بالگرد‌ها و بعد از آن به بیمارستان‌ها منتقل شدند. بعد اتمام جنگ این دغدغه رسیدگی به مناطق کم برخوردار در مناطق سخت گذر بود.

ماجرای نجات دختر برفی چه بود؟

بارش برف برای خیلی از روستائیان دو روی سکه بیم و امید است؛ ارتباط زمینی منطقه سراقاسید در ۶ماه دوم سال با مرکز شهرستان کوهرنک قطع است و تنها راه ارتباطی آن جاده خاکی از مسیر بزنوید به الیگودرز استان لرستان می‌باشد.

در شرایط عادی امدادرسانی در این منطقه با مسیر خاکی و پرخطر، ۱۲ ساعت طول می‌کشد که در شرایط برفی این مسیر بسیار زمان‌بر و پرخطر می‌باشد.

ماجرای نجات دختر برفی چه بود؟

با توسعه خدمات اورژانس هوایی دسترسی اورژانس ۱۱۵ به مناطق سخت گذر و دور از دسترس امکان پذیر شد؛ روستای سرآقا سید در منطقه سخت گذر و کوهستانی شهرستان کوهرنگ و در ۱۴۰ کیلومتری شهرکرد واقع است.

بالگرد اورژانس چهارمحال و بختیاری در اسفند ماه سال ۹۷ برای اعزام بیمار به روستای دهدلی یکی از روستا‌های صعب‌العبور شهرستان اردل اعزام شده بود که قبل از رسیدن به محل مأموریت دچار سانحه شد و پنج سرنیشین آن شامل دو خلبان، یک مهندس پرواز و دو تکنسین اورژانس جانباختند.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۳۷ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
من دست تمام افرادی را ک در این مهم دخیل بودند میبوسم خسته نباشید تولد دختر برفی مبارک باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۰
وقتی تنها این تولد یک و نیم میلیارد تومان برای دولت هزینه داشته چرا دولت یه فکری نمی کنه جاده ای برای این روستا بکشه قطعا که تولدها و حوادث بیشتری در این روستا اتفاق می افتد و هزینه های بیشتری بر روی دست دولت می گذارد پس عاقلانه آن است که دولت این هزینه ها را خرج آبادانی کند تا این مشکلات هم پیش نیاید. ( هم مشکلات رفع می شود هم هزینه ای روی دست دولت نمی گذارد.) دیگه منت هم بر سر مردم نگذارید که یک و نیم میلیارد برای دولت هزینه داشته ، وقتی دولت خودش به فکر نیست که جاده و غیره بسازه و آباد کنه پس حقش هست بذار ضرر بکنه.