فرماندار سرخس گفت: کانون اصلی ریزگرد‌های سرخس در خارج از کشور نیست و در داخل این شهرستان ۴ کانون اصلی ریزگرد‌ داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - محمدرضا رجبی‌مقدم در نشست خبری با خبرنگاران گفت: مطالعات ۲ ماهه دانشگاه فردوسی درباره منشاء ریزگرد‌ها به ما نشان داد که کانون‌هایی شناسایی شده  در خارج از کشور نیست بلکه این کانون ها داخلی است.

او می گوید: قبلا روی سه کانون در شهرستان تمرکز داشتیم که با بررسی نقشه‌های ماهواره‌ای به یک کانون دیگر نیز رسیدیم. کانون خانگیران از گنبدلی تا دق چل‌تو و مرز که ۱۸۰ هزار هکتار را شامل می‌شود یکی از کانون‌های اصلی ریزگرد‌ها است. منطقه چاله‌زرد و آبمال و منطقه صمدآباد دو کانون اصلی دیگر ریزگرد‌ها در سرخس هستند و پس از بررسی نقشه‌های ماهواره‌ای به کانون چهارم نیز در منطقه تخته واویلا و بزنگان رسیدیم. یک کانون دیگر نیز که فرسایش آن شروع شده، از پشت کوه‌های منطقه رضویه است که در حال پیوستن به منطقه ما است.

به گفته فرماندار سرخس دانشگاه فردوسی کانون‌ها را رصد می‌کند و نقشه جامع را طی دو هفته آینده ارائه می‌کند و برای کشت پوشش گیاهی نوع گونه برای کشت را منابع طبیعی مشخص می‌کند.

او گفت: مسئولیت کاشت، نگهداری و قرق پوشش گیاهی به میزان ۱۲ تا ۱۵ هزار هکتار با آستان قدس رضوی است و کانون چاله‌زرد و آبمال به میزان ۱۵ هزار هکتار توسط منابع طبیعی در فصل درختکاری انجام می‌شود. در کنار این‌ها به یک طرح جامع نیز نیاز است و کل این سه کانون ۴۰ هزار هکتار است که باید طی ۵ سال درختکاری انجام شود و امیدوایم امسال ۱۰ هزار هکتار آن پوشش گیاهی کاشته شود.

فرماندار سرخس گفت:  آستان قدس رضوی ۱۴۰ هزار هکتار مرتع دیم دارد که فقط ۱۰ هزار هکتار آن زیر کشت است و بقیه به صورت غیرقانونی کشت شده است. این ۱۴۰ هزار هکتار باید از دیم خارج و به سمت مرتع برود. همچنین ممکن است در یک دوره‌ای لازم باشد که تعداد دام را کاهش دهیم و حتی نیاز باشد برای دام عشایری محدودیت‌هایی ایجاد کنیم.

انتهای  پیام//م.م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.