انواع مختلفی از آلودگی در هوا، آب و خاک به شکل گازها، فلزات سنگین، مواد شیمیایی، باکتری‌ها و حتی صدا وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان- به‌ گزارش مجله پزشکی Harvard Health ، آلودگی هوا عامل عمده مرگ‌و‌میر ناشی از بیماری‌های قلبی‌-عروقی و تنفسی، دیابت، ذات‌الریه و سرطان ریه است. حتی ثابت شده که آلودگی هوا ممکن است خطر اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی، افسردگی، خودکشی و سوء‌مصرف مواد را افزایش دهد.

دانشمندان بیشترین نگرانی را در مورد ذرات ریز، یعنی ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرون دارند. با این حال مهم است که با رعایت برخی نکات تخصصی از خود برابر آلودگی هوا محافظت کنیم.

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا نشان داده اند که نوشیدن عصاره کلم بروکلی به‌ مدت چهار روز می‌تواند میزان التهابی را که در بینی افراد پس از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ایجاد می‌شود، کاهش دهد.

مطالعه دیگری به یافته‌ای مشابه، اما با ویتامین‌ها دست یافت. ویتامین‌های B می‌توانند از تاثیر آلودگی هوا بر تغییرات ضربان قلب و تحریک التهاب جلوگیری کنند.

آنتی‌اکسیدان‌ها شامل سلنیوم و بتاکاروتن، بهترین دوستان شما در روز‌های آلودگی خواهند بود. طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل دلمه‌ای، اسفناج، کلم و زردآلو سرشار از بتاکاروتن هستند.

خوردن کرفس، اسفناج، گوجه‌فرنگی، لیموشیرین، پرتقال، نارنگی و کاهو را در ماشین، خانه یا محل کارتان فراموش نکنید. آن‌ها سرشار از ویتامین C هستند و اثرات مضر آلودگی هوا را کاهش می‌دهند.

روزی یک سیب بخورید. پکتین آن از شما برابر سرب هوا محافظت می‌کند. شیر، ماست و سایر لبنیات حاوی فسفر، منیزیم و کلسیم هستند که به شما در مبارزه با اثرات آلودگی هوا کمک می‌کنند.

از شاخص کیفیت هوا (AQI) استفاده کنید. این شاخص برای گزارش روزانه‌کیفیت هوا به کار می‌رود و نشان می‌دهد که هوای اطرافتان چقدر تمیز یا آلوده است. هنگامی که بر اساس این شاخص، هوای منطقه شما ناسالم است، از فعالیت‌های خارج از منزل، به‌ویژه در نزدیکی مناطق پر‌ترافیک اجتناب کنید. در صورت امکان در خانه بمانید. وقتی بیرون می‌روید، ماسک بزنید. ماسک‌های پارچه‌ای و ماسک‌های جراحی ممکن است به جلوگیری از ذرات بزرگ‌تر کمک کنند؛ اما فقط ماسک‌های خاصی مانند N۹۵ ذرات ریز را فیلتر می‌کنند.

به جایگزین‌های سالم‌تری به جای رانندگی مانند وسایل حمل‌ونقل عمومی فکر کنید. اگر پشت چراغ قرمز منتظر مانده‌اید، اتومبیل خود را خاموش کنید.

اجاق گاز‌های القایی یا برقی را به‌ جای اجاق گاز شعله‌دار انتخاب کنید. اجاق‌های القایی نه تنها از آلودگی محیط داخلی جلوگیری می‌کنند؛ بلکه به کمترین انرژی نیاز دارند.

استفاده از دستگاه‌های تصفیه هوا را در نظر بگیرید. اگرچه آن‌ها همه آلاینده‌ها را حذف نمی‌کنند، اما می‌توانند کیفیت هوای داخل خانه را بهبود بخشند. فیلتر این دستگاه‌ها را به‌موقع عوض کنید.

با کاهش مصرف انرژی، می‌توانید به بهبود کیفیت هوا و کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای کمک کنید.

از ورزش در فضای باز به خصوص صبح‌ها که مه‌دود وجود دارد، خودداری کنید.

نهال‌هایی مانند گیاه لی‌لی صلح (Peace Lily)، آلوئه‌ورا، گیاه گندمی یا عنکبوتی بکارید؛ زیرا به‌عنوان تصفیه‌کننده‌های طبیعی هوا عمل کرده و به شما کمک می‌کنند تا در داخل خانه راحت نفس بکشید.

منبع: دویچه وله

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۹ دی ۱۴۰۰
بهترین راه زدن ماسک پزشکیه چون جلوی ویروس به اون ریزی رو میگیره چه برسه به ذرات معلق
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۲:۵۶ ۲۹ دی ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
کشور چین تولیدکننده ترین و آلوده کننده ترین گازهای مختلف را در هوا داشته و بیشترین سهم پارگی لایه اوزون را داشته که پس از اینکه دولت مردانشان و دانشمندانشان تصمیم گرفتند آسمان شهرهایشان همیشه آبی باشد و شفاف و هوای پاک و سالم داشته باشند تا از خسارات جانی و مالی فراوان در کشورشون جلوگیری کنند با گذاشتن سرمایه مالی چندین میلون دلاری در عرض چهار سال به این مهم دست یافتند و توانستند آلودگیها را از سر تا سر کشورشان برطرف کنند و همیشه هوای سالم و پاک داشته باشند ایران اسلامی عزیزمان هم می تواند با استفاده از تجربیات خوب و سازنده کشور چین که با ایران اسلامی 25 سال قرارداد همه جانبه بسته است ازشون یاد بگیرید فن آوری اطلاعات کنید مشاوره بگیریر از کارشناسانشون که چکار کردند که طی چهار سال به هوای سالم و پاک در آسمان شهرهاشون دست یافتند اونوقت ایران اسلامی هم می تواند ظرف مدت کمتر از چهارسال چینیها به این مهم دست یابد در میائل اقتصادی هم می توانید از چینیها بیاموزید تا اقتصاد ایران شکوفا شود در سطح بین المللی خارجی و داخلی و به پیشرفتهای بسیار خوبی ایران دست یابد در زمینه های مختلف باید از تمامی این فرصت بدست آمده 25 سال تعاملات سازنده و تمامی ظرفیتها حداکثر استفاده را ایرانیان ببرند و از تجربیات چینیها به منفعت پیشرفتهای گوناگون مردم و مملکت استفاده کنند و بهره مند شوند . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه .