آویشن درختچه‌ای همیشه سبز است که به دلیل کاربرد‌های دارویی و آشپزی شناخته می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان- قدمت کشت آویشن به دوران مصر برمی گردد و بومی نواحی مدیترانه و مناطق خاصی از آفریقا است. آویشن فواید بسیاری برای سلامتی و زیبایی دارد؛ زیرا حاوی مواد مغذی ضروری مانند ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، فیتونوترینت‌ها و فیبر‌های غذایی است. با این حال، مصرف بیش از حد آویشن عوارض جانبی دارد.

برخی از مضرات آویشن به شرح زیر است:

تحریک غشای مخاطی

آویشن به دلیل وجود ترکیبات ضد میکروبی مانند تیمول و کارواکرول از ما برابر بیماری‌های ایجادکننده میکروب‌ها و عفونت‌های میکروبی محافظت می‌کند. با این حال، در برخی افراد، این ترکیبات می‌توانند غشای مخاطی را تحریک کرده و باعث واکنش‌های آلرژیک شوند. اگر به این ترکیبات حساسیت دارید، از آویشن اجتناب کنید.

ایجاد واکنش آلرژیک در افراد

در برخی از افراد، آویشن ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک مانند تحریک پوست، خارش، قرمزی پوست، حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود. اگر به آویشن حساسیت دارید از آن اجتناب کنید. اگر به ریحان، نعناع گربه ای، کرفس، رزماری و پونه کوهی حساسیت دارید، به احتمال زیاد به آویشن نیز حساسیت خواهید داشت. تیمول و کارواکرول موجود در آویشن باعث تحریک غشای مخاطی در برخی افراد و ایجاد واکنش‌های آلرژیک می‌شوند.

واکنش نامطلوب به تیروئید

افراد مبتلا به اختلالات تیروئید باید از آویشن اجتناب کنند؛ زیرا ممکن است مشکلات تیروئید را تشدید کند.

آویشن

آویشن و بارداری

آویشن حاوی ترکیبات ضروری مانند ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، فیتونوترینت‌ها و فیبر‌های غذایی است. این ترکیبات نقش مهمی در حفظ یک بارداری سالم دارند. با این حال، آویشن به دلیل خواص طبیعی قاعدگی که دارد، خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد. برای اطمینان از ایمنی در دوران بارداری، قبل از افزودن آویشن به رژیم غذایی خود در این مرحله حیاتی، با پزشک خود مشورت کنید.

تداخل با بعضی دارو‌های خاص

آویشن دارای مشخصات مغذی غنی است و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. با این حال، آویشن برای افراد مبتلا به اختلالات تیروئید مناسب نیست. آویشن ممکن است با دارو‌های تیروئید تداخل داشته باشد و افراد مبتلا به اختلالات تیروئید باید از مصرف انواع آویشن اجتناب کنند. دو هفته قبل از عمل، مصرف آویشن را متوقف کنید؛ زیرا حاوی تیمول است (ترکیبی که ۵-فلوراوراسیل را جذب می‌کند) عنصری که در شیمی درمانی استفاده می‌شود.

برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود

آویشن با شاخص گلیسمی پایین و فیبر غذایی، سرعت ترشح قند در جریان خون را کاهش می‌دهد و از افزایش ناگهانی سطح قند خون جلوگیری می‌کند. آویشن به مدیریت دیابت کمک می‌کند؛ اما اگر داروی دیابت مصرف می‌کنید، قبل از مصرف آویشن با پزشک خود مشورت کنید. امکان تداخل آویشن با دارو‌های دیابت وجود دارد. مصرف بیش از حد آویشن، قند خون را به زیر محدوده سالم کاهش می‌دهد و علائمی مانند گرسنگی بیش از حد، تعریق بیش از حد، خستگی، تهوع، استفراغ، تپش قلب و خواب آلودگی را ایجاد می‌کند.

 تاثیر بر عملکرد معده و دستگاه گوارش

خواص ملین فیبر‌های غذایی موجود در آویشن باعث بهبود حرکت روده و رفع یبوست می‌شود. سایر مشکلات گوارشی مانند درد شکم، گاز و نفخ را تسکین می‌دهد. با این حال، فیبر غذایی بیش از حد سبب سوء تغذیه شده و می‌تواند مشکلاتی مانند سوء هاضمه، گاز روده، انسداد روده و اسهال به بار آورد.

آویشن

آنتی اکسیدان‌ زیاد برای سلامتی مضر است

ویتامین C و E، فیتونوترینت ها و پلی فنول‌ها سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی آویشن هستند. این ترکیبات از سلول‌ها برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. خطر ابتلا به سرطان‌های مختلف مانند سرطان روده بزرگ، شکم، پانکراس و سینه را کاهش می‌دهد. آنتی اکسیدان‌ها فواید دیگری مانند تقویت ایمنی، ترویج سم زدایی، جلوگیری از پیری زودرس، بهبود سلامت قلب و عروق دارند. در حفظ سلامت اندام‌های حیاتی مانند کبد و کلیه نیز نقش دارند. با این وجود، بسیاری از آنتی اکسیدان‌ها مضر هستند؛ زیرا مقادیر زیاد آنتی اکسیدان با سلول‌های سالم تعامل و به آن‌ها آسیب می‌رساند. تحقیق مجله انستیتوت سرطان می‌گوید سیگاری‌هایی که مکمل‌های بتاکاروتن مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ریه هستند. طبق یک مطالعه روی مکمل‌های غذایی، مصرف بیش از حد ویتامین E خطر سکته مغزی هموراژیک و سرطان پروستات را افزایش می دهد.

منجر به افت فشار خون

پتاسیم موجود در آویشن (۶۰۹ میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم) یک گشاد کننده طبیعی عروق است که رگ‌های خونی را شل می‌کند، گردش خون را بهبود می‌بخشد و فشار خون را تسکین می‌دهد. فشار خون بالا یک قاتل خاموش است که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد. عامل اصلی مشکلات قلبی - عروقی و سایر مشکلات سلامتی است. با وجود این مزیت، آویشن را در حد اعتدال مصرف کنید؛ زیرا پتاسیم بیش از حد ممکن است فشار خون را به زیر محدوده سالم کاهش و باعث خستگی، سبکی سر، تاری دید و افسردگی شود. اگر از دارو‌های فشار خون استفاده می‌کنید؛ پس از مشورت با پزشک آویشن بخورید تا از عدم تحمل غذا و دارو اطمینان حاصل کنید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۱۲:۱۷ ۲۶ تير ۱۴۰۱
باسلام ، اویشن خیلی خوب هست برای تمام بیماریها خوبه بخصوص روده و معده ، من استفاده کردم ، اما حساسیت پوستی پیدا کردم فعلا قطعش کردم ، فقط خارش پوستی گرفتم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۲۶ دی ۱۴۰۰
این گیاهان دارویی یک خاصیت دارند و ده تا عوارض جانبی
کلاً باید تو مصرف گیاهان دارویی احتیاط کرد
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۳:۲۳ ۲۶ دی ۱۴۰۰
مطلب در خصوص اویشن هست ولی عکس گزنه گذاشتیت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۷ دی ۱۴۰۰
گزنه و زیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۲ ۲۶ دی ۱۴۰۰
طبق معمول منبع هم که ندارید!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۴ ۲۶ دی ۱۴۰۰
منبع؟
Iran (Islamic Republic of)
انسانیت
۱۲:۳۴ ۲۶ دی ۱۴۰۰
آویشن فسا
Iran (Islamic Republic of)
طبیعت گرد
۱۲:۲۴ ۲۶ دی ۱۴۰۰
سلام‌بر هم وطنان گرامی
به خداقسم دارویی معجزه آساتر ازاین گیاه برای تقویت سیستم ایمنی در هیچ کوه ودشتی پیدا نکردم.
هفته ای دو تا سه لیوان مصرف کنید تا معجزاتش را ببینید
بدن شما در مقابل هر نوع ویروسی پولادین می شود
Iran (Islamic Republic of)
مریم ق اا
۲۱:۵۶ ۲۷ دی ۱۴۰۰
سلام همه خواص عالی رو داره ولی عوارض هم داره من تیرویید دارم خوردم حالم بدشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۲۶ دی ۱۴۰۰
اویشن گیاه همیشه سبز نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۲۶ دی ۱۴۰۰
اونیکه تو لیوان گذاشتید گزنه هست نه آویشن....
Iran (Islamic Republic of)
مرندی
۰۹:۴۸ ۲۶ دی ۱۴۰۰
آویشن از موارد بسیار معدودی داروهایی است که ثابت کرد می تواند در برابر کرونا ، بسیار مفید وموثر باشد !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۲۶ دی ۱۴۰۰
اجزای موثر اویشن ، نه فقط از طریق بلع ، بلکه از طریق غدد و مخاط و زبان و ...سایر اجزای داخل دهان ،جذب و خاصیت بسیار شگفت انگیز خود را نشان می دهند.
بنابراین به جای بلع میزان فراوانی از آویشن، آنرا جرعه جرعه و مزه مزه و کم کم میل بفرمایید و معجزه نجات را ببینید !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۲۶ دی ۱۴۰۰
فقط اویشن منطقه لارستان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۶ دی ۱۴۰۰
آویشن واقعا عالیه .بجای خوردن قرص سرما خوردگی یکسره آویشن شیرازی بخورید
Iran (Islamic Republic of)
محمدجواد
۱۳:۲۱ ۲۶ دی ۱۴۰۰
کسی که سرماخورده اویشن بخوره خیلی بدتر میشه فکر کنم از روی غرض اینو نوشتی
اویشن پاک کننده میکروب های معده و تسکین دهنده قوی معده درد هست
کلا اویشن از هر قرص معده ای بهتره
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۰۲:۴۵ ۰۱ دی ۱۴۰۱
چرا باید از غرض بنویسه مگه با بیماران هم انسان غرض بد داده ؟