دانشمندان برای اولین بار موفق شدند لحظه قبل و بعد تبدیل شدن یک ستاره سرخ به ابرنواختر را ثبت کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان - با وجود تعداد انبوه ستارگان در آسمان، مشاهده حداقل یکی از آن‌ها در معرض انفجار ابرنواختر رویدادی نادر است. ابرنواختر زمانی رخ می‌دهد که یک ستارهٔ در حال مرگ، شروع به خاموش شدن می‌کند؛ آن گاه به‌طور ناگهانی منفجر شده و مقدار بسیار زیادی نور تولید می‌کند. اکنون اخترشناسان برای اولین بار یک ستاره سرخ را قبل، در حین و بعد از انفجار ابرنواختر رصد و اطلاعات مهم جدیدی در مورد این رویداد‌ جمع‌آوری کرده اند.

به گزارش وبسایت engadget، وین جاکوبسون-گالان، نویسنده اصلی مقاله این رویداد گفت: "این پیشرفتی در درک ما از کار‌هایی است که ستارگان پرجرم لحظاتی قبل از مرگشان انجام می‌دهند. تا به حال فعالیت‌های یک ستاره پیش از ابرنواختر به طور مستقیم مشاهده نشده بود و این اولین باری است که انفجار یک ستاره سرخ را رصد کردیم".

ستاره سرخ

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ Pan-STARRS در هاوایی، این ستاره سرخ در حال مرگ را در تابستان ۲۰۲۰ به واسطه نور عظیمی که ساطع می‌کرد، شناسایی کردند. پس از آن هنگامی که به ابرنواختر تبدیل شد، نور قدرتمند آن با استفاده از طیف‌سنج تصویربرداری با وضوح پایین رصدخانه Keck مستقر در هاوایی، ثبت شد. این تیم همچنین اولین طیف از این ابرنواختر را که SN ۲۰۲۰tlf نامیده می‌شود، ضبط کردند. SN ۲۰۲۰tlf در کهکشان NGC ۵۷۳۱ در فاصله ۱۲۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و جرم آن حدود ۱۰ برابر خورشید است.

مشاهدات نشان داد که این ستاره احتمالاً مقادیر عظیمی از مواد متراکم را درست قبل از انفجار به بیرون پرتاب کرده است. مشاهدات قبلی نشان می‌داد که این ستاره سرخ قبل از تبدیل شدن به ابرنواختر نسبتاً آرام بوده است، بنابراین داده‌های جدید نشان می‌دهد که برخی از آن ها ممکن است قبل از انفجار ساختار داخلی خود را به‌طور قابل توجهی تغییر دهند؛ پس از آن می‌تواند منجر به پرتاب گاز‌های متلاطم لحظاتی قبل از فروپاشی شود.

گفتنی است که این کشف اکنون به دانشمندان اجازه می‌دهد تا ستاره‌های ابر سرخ که دارای انواع مشابهی از تشعشعات درخشان بوده و احتمالا سیگنال ابرنواختر دیگری را ایجاد کنند را مورد بررسی قرار دهند.

در ادامه، ویدئویی از لحظه انفجار این ستاره سرخ و تبدیل شدن به ابرنواختر مشاهده می کنید:


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۲ دی ۱۴۰۰
سیاه چاله ها چرا منفجر نمیشن ؟
آخرین اخبار