باشگاه خبرنگاران جوان بجنورد - نظام دوست گفت: کشاورزان استان در زراعت بویژه در گندم، جو و کلزا برای تقویت زمین از انواع کودهای شیمیایی استفاده میکنند، اما در باغها این کمتر اتفاق میافتد.
هم اینک در این شاخص با میانگین کشور و دنیا فاصله زیادی داریم.
بیشتر بخوانید
در ۲ سال اخیر نیز به علت افزایش قیمت کود پتاسه و فسفاته مصرف این نوع کودها در اراضی استان کاهش یافته است در حالیکه استفاده از آن برای تقویت خاک امری ضروری است.
کشتهای مداوم در اراضی زراعی و همچنین در باغها باعث کاهش عناصر غذایی در خاک خواهد شد که به نوعی غنی کردن خاک الزام است که کشاورزان باید توصیههای کارشناسان را در این حوزه جدی بگیرند.
کمبود نقدینگی یکی از علتهای استفاده کم از انواع نهادههای کشاورزی از جمله کود در این استان است، اما باید برای تامین امنیت غذایی، افزایش تولیدات محصولات کشاورزی و تامین عناصر غذایی در خاک باید طبق استانداردها از انواع کودهای شیمیایی برای تولید محصولات کشاورزی استفاده شود.
اگر خاک فقر عناصر غذایی داشته باشد باید از انواع کود طبق نظر کارشناسان برای بهبود خاک استفاده کرد.
این کارتها برای تامین انواع کود و بذر در نظر گفته شده است، کشاورزان میتوانند از تسهیلات در این خصوص بهره ببرند.
برای خراسان شمالی در سال گذشته ۴۰ هزار تن انواع کود به عنوان سهمیه اعلام شد، اما کشاورزان حدود ۳۷ هزار تن خرید کردند.
به طور میانگین در آمار پنج ساله این استان سالانه حدود ۳۰ هزار تن انواع کود در اراضی کشاورزی استفاده کرده است که شامل ۷۰ درصد سهمیه ابلاغی از سوی مراکز مربوطه است.
برای مصرف کودهای فسفاته برای اراضی کشاورزی استان ۱۱ هزار تن و پتاسه سه هزار و ۶۰۰ تن سهمیه در نظر گرفته شده بود که میانگین فروش پنج سال گذشته در کود فسفاته حدود چهار هزار تن و کود پتاسه سه هزار و ۳۰۰ تن بوده است، اما در سال ۹۹ که از افزایش قیمتها برخوردار بودیم تنها ۳۵۰ تن کود فسفاته و ۵۰۰ تن کود پتاسه فروش رفت.
هم اینک ۱۰ هزار تن انواع کود شیمیایی در این استان ذخیره سازی شد و امسال ۲۰ هزار تن نیز توزیع شده است.
علاوه بر سامانه پهنه بندی کشاورزی سامانهای دیگر نیز طراحی شده است که توزیع کود در بستر آن انجام میشود.
انتهای پیام/ه