باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه - حمیدرضا کرمی فعال گردشگری در کرمانشاه بابیان اینکه سالهاست گردشگری ایران از دید گردشگران خارجی و بسیاری از گردشگران داخلی به یک مسیر کلاسیک محدود شده، گفت : این مسیر از تهران آغاز میشود و تا کاشان، اصفهان، یزد، شیراز و گاهی هم کرمان امتداد مییابد.
از قبل از وقوع انقلاب اسلامی روی این مسیر کار و تقریبا برندسازی شده و در شرایط فعلی هم گردشگران بویژه گردشگران خارجی بیشتر این مسیر را میشناسند.
بخشی از این مسیر دارای هویت تاریخی است و بخشی از آن هم بناهایی است که تاریخی هستند، اما آنها را بگونهای بازسازی و مرمت کرده اند که متناسب با روح تاریخی آن نیست و سنخیتی با روح هنر و معماری ایرانی اسلامی ندارد و بیشتر باب سلیقه و طبع توریستها شده اند تا ماندگاری آنها را افزایش دهند، چراکه ماندگاری مهمترین پارامتر برای یک محور گردشگری محسوب میشود.
در کنار مسیر کلاسیک گردشگری در ایران، یک محور گردشگری دیگر در شمال کشور داریم، محوری که بیشتر گردشگران داخلی و طی سالهای اخیر گردشگران عرب را به سمت خود جذب کرده است.
در شرق کشور هم مسیر خراسان را داریم، مسیری که در آن گردشگری مذهبی فعال است و گردشگران قابل توجهی از داخل و کشورهای مسلمان همسایه به آن سفر میکنند.
منطقه شمال غرب و غرب کشور در این میان مغفول مانده و متاسفانه مسیر گردشگری نیست، اگر آذربایجانهای غربی و شرقی، زنجان، قزوین، همدان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهار محال و بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد و خوزستان را هم به عنوان یک مسیر در نظر بگیریم، در این مسیر علاوه بر آثار تاریخی، جاذبههای طبیعی و فرهنگی بسیاری داریم که تنوع بسیار بالایی را برای گردشگران خواهد داشت.
در مسیر کلاسیک گردشگری ایران بیشتر شاهد جاذبههای تاریخی هستیم، اما در مسیر غرب کشور جاذبههای طبیعی و فرهنگی بسیار چشم نواز و قابل توجه هستند.
مسیر گردشگری غرب مسیری جذاب برای گردشگران است علیرغم همه ظرفیتهایی که در این مسیر داریم، اما متاسفانه بنا به دلایلی توسعه نیافته است.
متاسفانه در بحث زیرساختها مشکلاتی داریم، برای مثال تعداد هتلها و رستورانهای دارای استانداردهای لازم در این منطقه چندان نیست، بگونهای در غرب کشور تنها دو هتل پنج ستاره داریم که آن هم در کرمانشاه هستند.
مابقی هتلهای این منطقه کیفیت خدماتی که دارند مطابق با ستاره هایشان نیست و یا اینکه در بحث تبدیل خانههای تاریخی به اقامتگاههای سنتی چندان سلیقه گردشگران مختلف را در نظر نگرفته ایم که اگر یک نمونه بخواهیم مثال بزنیم در اقامتگاههای ما تختخواب وجود ندارد، درحالی که گردشگران خارجی به خوابیدن روی زمین عادت ندارند.
از سوی دیگر استانداردهای لازم در بسیاری از رستورانهای ما رعایت نمیشود و برای همه گردشگران با سلایق گوناگون خوراک ندارند. از طرفی کرمانشاه به واسطه تنوع غذاها و شیرینیها و نانهای خود به عنوان شهر خلاق خوراک معرفی شده، اما در اکثر رستورانهای استان غیر از دو غذای خورشت خلال و دنده کباب، دیگر غذاهای اصیل کرمانشاه ارائه میشود.
این معضلات نه تنها در کرمانشاه بلکه در کل غرب کشور دیده میشود، بنابرین تا زمانی که این مشکلات وجود دارد نباید انتظار رونق گردشگری را در این مناطق داشته باشیم.
متأسفانه هرکدام از استانهای غرب کشور تاکنون برای جذب گردشگر به شکل جزیرهای عمل کرده اند و این باعث شده تا زمینهای برای ماندگاری گردشگر را در دل خود نداشته باشند، اگر بخواهیم برای نمونه مثالی بیاوریم از مسیر همدان تا کرمانشاه که حدود دو ساعت طول میکشد، هیچ جاذبهای را به گردشگران معرفی نکرده ایم تا در این مسیر از آن بازدید کنند و خستگی مسیر را نداشته باشند.
به نظر میرسد علاوه بر مسیرهای ریلی و جاده ای، باید پروازهای داخلی و خارجی خود را در این منطقه افزایش دهیم .
انتهای پیام/د