به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، اکبر کرامتی گفت: در حال حاضر از مجموع سیبهای ذخیره سازی شده در سردخانههای استان، بیش از ۱۷۵ هزار تن به کشورهای همسایه صادر شده است و مابقی محصول در سردخانههای استان منتظر رفع موانع صادراتی هستند که باید زمینه صادرات آنها تسریع یابد.
به گفته کرامتی: میزان صادرات روزانه سیب درختی فقط از محل گمرکات استان به طور میانگین روزانه ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ تن است.
او می گوید: با توجه به اینکه برای هر کیلو سیب درختی ۳۵ هزار ریال تعرفه وارداتی از سوی کشورهای مقصد وضع شده است، به منظور روان سازی صادرات این محصول اقداماتی از طریق وزارت امور خارجه برای تسهیل روند صادرات به کشورهای مقصد از جمله افغانستان، پاکستان و ازبکستان در حال انجام است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: پیشنهاد تخصیص یارانه برای صادرات و رفع تعلیق کارت بازرگانی صادر کنندگانی که اقدام به برگشت ارز نکرده اند، در حال پیگیری است.
او گفت: با توجه به افزایش هزینه حمل و نقل، پیگیری افزایش روند صادرات از طریق حمل و نقل دریایی از مسیر خلیج فارس در حال انجام است.
کرامتی گفت: باید دیپلماسی اقتصادی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی به خصوص سیب در کشور و استان تقویت شود و رایزانان بازرگانی تلاش خود را در این زمینه افزایش دهند.
او با اشاره به مشکلات حمل و نقل، نبود کامیونهای یخچالدار، قوانین دست و پاگیر گمرکی و نیز قوانین وضع شده پرپیچ و خم در زمینه صادرات سیب را از مهمترین موانع صادراتی در این بخش عنوان کرد و خواستار نقش آفرینی بیشتر تشکلهای بخش کشاورزی در این زمینه شد.
در حال حاضر سیب قرمز درجه یک به قیمت ۹ تا ۱۱هزار تومان و سیب زرد نیز به قیمت ۱۱ تا ۱۳هزار تومان به کشورهای خارجی صادر و یا در بازار داخلی به فروش میرسد.
انتهای پیام/ ت