به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، ۱۱ سال از آغاز پیگیریها برای نامگذاری روزی در تاریخ به عنوان روز ملی مشهد میگذرد و شوراهای گذشته با وجود تلاشهای خود در این زمینه عایدی برای تاریخ مشهد کسب نکردند.
سال ۸۹ در گزارشی به «جای خالی روز مشهد در تقویم» اشاره شد و در سالهای پس از آن نیز تب انتخاب روزی برای مشهد، برای مدتی تند شد، ولی در نهایت این روز ملی مشهد بود که در تقویم جایی برای گنجاندن خود نمیدید.
شوراها یکی پس از دیگری کار را به دورههای بعد تحویل دادند، ولی این شورای ششم بود که در دومین ماه آغاز به کار خود، با بررسی بیش از ۴۰ پیشنهاد، انتخاب روز ملی مشهد در صحن علنی شورای اسلامی شهر مشهد مطرح و ۱۰ دی ماه به تصویب رسید.
انتخاب ۱۰ دی به عنوان روز مشهد پس از تصویب در شورای اسلامی شهر مشهد، باید در شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی که ریاست آن را نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی عهده دار است تصویب، سپس در شورای فرهنگ عمومی مصوب و در نهایت در تقویم کشور ثبت شود.
حجت الاسلام منصوریان رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: ۱۰ دی ماه ظرفیت جدیدی برای اجرای رویدادهای فرهنگی است؛ تلاش بر این است که روز ملی مشهد را در تقویم جمهوری اسلامی ایران جای دهیم؛ به واسطه این روز میتوان ظرفیت موجود در شهر را فعال کرد و رخدادهایی رقم بزنیم که آوردهایی چشمگیر به همراه داشته باشد.
وی گفت: نشان ملی مشهد به اتفاقها و رویدادهای ملی، مذهبی و انقلابی اختصاص دارد و یکی از ظرفیتهایی که در این روز فعال میشود، اعطای این نشان برای اتفاقات خوب و فعالیتهای اجتماعی همشهریان است؛ آتش نشانهایی که دل به آتش میزنند و جان مردم را نجات میدهند، رفتگری که با وجود مشکلات مالی خود اگر شیئ گران بهایی بیابد، با رعایت امانت آن را به صاحبش بازمی گرداند، همه اینها شایسته دریافت نشان مشهد هستند.
مجید طهوریان عسکری عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی گفت: بخشی از خدمات و فعالیتهای خود را برای ۱۰ دی در حال برنامه ریزی هستیم، این روز هم زمان با واقعه بزرگ ۱۰ دی ماه شهر مشهد در دوره انقلاب و ایام شهادت حاج قاسم سلیمانی است و از آنجایی که مشهد در حوزه ایثار، مقاومت و حماسه پیش قراول است، اهمیت این روز چند برابر میشود.
طهوریان عسکری گفت: ۱۰ دی ماه نزدیک به ایام زادروز فردوسی به عنوان عنصر هویتی در مشهد نیز هست، در برخی از تبدیلهای تاریخی نیز عنوان میشود که این ۱۰ دی نزدیک به زمان ورود حضرت رضا (ع) به مرو است؛ همه اینها را کنار هم قرار دادیم و ۱۰ دی ماه را به عنوان روز مشهد انتخاب کردیم.
وی گفت:کمیتهای در حوزه فرهنگی مجموعه شهرداری فعال شده و برنامه جامعی از جمله برگزاری یک سری فستیوالها، همایشها و کمکهای عام المنفعه به مردم در ۱۰ دی ماه پیش بینی شده است که امیدواریم بتوانیم از آن استفاده کنیم.
نهم ودهم دی ماه ۱۳۵۷، از روزهای خونین و فراموش ناشدنی در تاریخ تحولات اجتماعی مشهد در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی است؛ زیرا دهها نفر از مبارزان مسلمان توسط نیروهای رژیم پهلوی به خاک و خون کشیده شدند. این واقعه بازتاب گستردهای در خارج و داخل ایران داشت و ضربههای سختی به بدنه پیکر نیمه جان رژیم منحوس پهلوی زد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام//ف. ب