مدیر میراث‌فرهنگی فهرج گفت: با توجه به آغاز چیلوک‌ریسی پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲۰ میلیون رشته چیلوک به دست هنرمندان صنایع‌دستی تولید شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، حمید وحیدزاده،مدیر میراث‌فرهنگی فهرج با اشاره به آغاز چیلوک‌ریسی در شهرستان فهرج گفت: تولید چیلوک در این شهرستان به صورت خانوادگی و از اول دی ماه آغاز و تا اتمام خوشه‌بندی نخلستان‌ها انجام می‌شود.

مدیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان فهرج با بیان اینکه ۷۰درصد مردم این شهرستان به تولید این نوع صنایع‌دستی می‌پردازند افزود: هر خانواده فهرجی بیش از ۵۰ هزار چیلوک یک متری تولید می‌کند.

او با بیان اینکه تولید چیلوک دارای ارزش ریالی ۲۰ میلیارد تومان در طول یک سال است گفت: تولید این نوع صنایع‌دستی در فهرج به‌صورت گسترده انجام می‌شود و درآمد مردم این شهرستان بعد از خرما و مشاغل خرد از محل تولید چیلوک است.

وحید‌زاده افزود: فهرج تنها شهرستانی است که در آن تولید انبوه چیلوک انجام می‌شود و انتظار می‌رود فهرج به‌عنوان شهرملی چیلوک‌ریسی کشور ثبت و معرفی شود.

مدیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان فهرج اظهار کرد: شهرستان‌های نرماشیر، ریگان و بم هم به تولید این صنعت می‌پردازند، اما در شهرستان فهرج چیلوک‌ریسی به شغلی پایدار تبدیل شده است.

او بیان کرد: چیلوک‌های تولید شده توسط مردم شهرستان‌های شرقی و استان‌های همجوار شهرستان فهرج خریداری می‌شود.

وحید‌زاده اظهارکرد: «چیلوک‌بافی (سیس‌بافی) به رشته طناب‌هایی گفته می‌شود که از الیاف درخت خرما تولید شده و استحکام بالایی دارد و از آن برای بستن خوشه‌های خرما (خوشه‌بندی) و همچنین انواع تولیدات صنایع‌دستی استفاده می‌شود.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.