تلسکوپ فضایی جیمز وب پس از تعویق‌های پی‌درپی، امروز راهی رصدخانه جدید خود می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از  newsconcerns، تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا پس از تعویق‌های پی در پی راهی مقصد نهایی خود خواهد شد. این فضاپیما از جهت‌های مختلف مانند مکان کیهانی به نسبت تلسکوپ هابل در فاصله دورتری قرار خواهد گرفت. جیمز وب ۱۰ میلیارد دلاری به طور قابل توجهی بزرگتر و قدرتمندتر از تلسکوپ فضایی هابل است.

رصدخانه جدیداین تلسکوپ فضایی در نقطه لاگرانژ خورشید-زمین ۲ (L۲) خواهد بود و تقریبا ۹۳۰ هزار مایل (۱.۵ میلیون کیلومتر) دورتر از سیاره ما قرار می‌گیرد. نقاط لاگرانژ در فضا از نظر گرانشی پایدار هستند و فضاپیما‌ها تقریبا می‌توانند موقعیت خود را بدون صرف سوخت زیاد حفظ کنند. همچنین تلسکوپ فضایی جیمز وب برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌ خود به مدار L۲ نمی‌رود، بلکه برای خنک ماندن به آن‌ مدار خواهد رفت.

جیمز وب برای مشاهده کیهان در نور مادون قرمز، در طول موج‌های بلند که ما به عنوان گرما احساس می‌کنیم، طراحی شده است. همچنین برای دریافت ضعیف‌ترین سیگنال‌ها، باید ابزا‌رهای علمی جیمز وب به‌طورعجیبی سرد بمانند؛ بنابراین جیمز دارای یک آفتاب‌گیر پنج لایه‌ای که وقتی کامل باز شود ابعاد آن تقریباً به اندازه زمین تنیس خواهد شد.

دانشمندان ناسا در توضیح مدار L۲ نوشتند: ویژگی این مدار به جیمز وب اجازه می‌دهد، هنگام حرکت به دور خورشید در یک راستا با زمین قرار بگیرد. همچنین آفتاب‌گیر بزرگ جیمز وب در برابر نور، گرمای خورشید و زمین مقاوم است و از آن محافظت خواهد کرد. به همین دلیل این تلسکوپ در مدار دوم لاگرانژ قرار خواهد گرفت.

 اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود ابزا‌های جیمز در دمای منفی ۳۷۰ درجه فارنهایت کار خواهند کرد. یک طرف داغ تلسکوپ مکانی است که صفحات خورشیدی جیمز و آنتن‌های ارتباطی، سایر تجهیزات غیر علمی قرار دارند. در این بین  دمای تلسکوپ حدود ۱۸۵ درجه فارنهایت خواهد بود. همچنین دانشمندان ناسا می‌گویند:اختلاف دما بین دو طرف تلسکوپ بسیار زیاد است که تقریباً می‌توانید آب را در سمت گرم بجوشانید و نیتروژن را در قسمت سرد منجمد کنید.

جیمز وب

یکی دیگر از تفاوت‌های جیمز وب و هابل، فاصله آن‌ها تا مدار L۲ است. تلسکوپ قدیمی هابل برای سرویس دهی توسط فضانوردان راهپیمایی فضایی طراحی شده بود که پنج بار بین سال‌های ۱۹۹۳ و ۲۰۰۹  تعمیر و ارتقاء داده شد. اولین ماموریت هابل اهمیت ویژه‌ای داشت که یکی از آنها وجود نقص در آینه اصلی هابل  باعث شد تا تصاویر اولیه  آن، ناامید کننده باشند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب دارای یک آینه ۲۱.۳ فوتی (۶.۵ متری) که تقریباً سه برابر عریض‌تر از هابل است، در مدار L۲ به تنهایی قرار خواهد گرفت. این تلسکوپ پس از راه اندازی حدود ۳۰ روز طول می‌کشد تا به مقصد تعیین شده برسد. همچنین هنگامی که این تلسکوپ فضایی در مدار L۲ قرار بگیرد، ابتدا دور مدار می‌چرخد، نه اینکه به سادگی در آن بنشیند.

تلسکوپ فضایی

جیمزوب برخی از اولین ستارگان و کهکشان‌های کیهان را مطالعه و جو سیارات فراخورشیدی مجاور را برای یافتن نشانه‌هایی از حیات را بررسی خواهد کرد. جیمز وب اولین فضاپیمایی نیست که در مدار L۲ قرار می‌گیرد، بلکه فضاپیمای ناهمسانگردی مایکرو ویو ویلکینسون ناسا (از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰)، تلسکوپ فضایی هرشل آژانس فضایی اروپا (ESA) (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳) و کاوشگر پلانک (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳) در آن مدار فعالیت کرده‌اند.

همچنین فضاپیما‌های دیگری در مدار L۱ که ۹۳۰ هزار مایل از زمین در جهت رو به خورشید فاصله دارند، قرار گرفته بودند. این کاوشگر‌ها شامل رصدخانه خورشیدی هلیوسفر ناسا ESA، آب و هوای اعماق فضایی، پروژه مشترک اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا و ناسا هستند. در مجموع پنج نقطه لاگرانژ خورشید-زمین وجود دارد. مدار L۳ در راستای L۱ و L۲ است، اما در طرف دیگر خورشید مدارهای L۴ و L۵ به ترتیب ۶۰ درجه جلو و پشت سر زمین در مسیر سیاره ما قرار دارند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۰۴ دی ۱۴۰۰
هر دفعه تاریخشو عوض میکنن
آخرین اخبار