به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، امیرمسعود هاشمیان رئیس بخش اورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا(ع) مشهد امروز در نشست خبری گفت: طبق تجربیات موجهای قبل ما با آمار ورودی سرپایی متوجه میشویم که داریم به موج جدید میرسیم.
او گفت: در چهار روزگذشته در ورودی اورژانس کووید ما آمار بیماران سرپایی ۱۰ تا ۱۲ مورد و آمار بستری یک مورد بود بود، اما براساس آمار امروز تعداد بیماران سرپایی ۴۷ نفر و تعداد بیماران بستری ۱۴ نفر بوده است؛ در نتیجه آمار به صورت تساعدی در حال بالا رفتن است.
هاشمیان گفت: سه تا چهار هفته بعد از افزایش بیماران سرپایی آمار بستریها افزایش مییابد.
رئیس بخش اورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا (ع) مشهد گفت: کودکان در جامعه میچرخند علائم انها کمتر است، اما ناقل هستند و میتوانند به گروههای در معرض خطر آسیب برسانند.
هاشمیان گفت: تهویه باید فشار منفی باشد. با توجه به سرد بودن هوا بجای باز گذاشتن در و پنجره میتوان برای تهویه اماکن از تهویههایی که در سرویسهای بهداشتی است استفاده کرد.
مجید جعفرینژاد معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مبنای رنگبندیها براساس بستری است و بستری هم انتهای کار است. وقتی رنگ آبی است یعنی بستری ما هنوز به حدی نرسیده که مثلا وارد زنگ زرد شویم این موضوع به معنای این نیست که ویروس هنوز گسترش پیدا نکرده است.
او گفت: متاسفاته بعد از عبور دلتا آنقدر حس خوبی دست داد که همه و حتی مسئولان تصور کردند که میشود کم کم وضعیت عادی را شروع کرد.
معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: شروع امیکرون ازکشورهایی بوده که واکسیناسیون پایین دارند. سویههای جدید در افرادی رخ میدهد که واکسن نزدند و آسیب این موضوع را حتی افرادی که واکسن زدهاند هم دریافت میکنند؛ بنابراین مسئولیت اجتماعی بزرگی بر گردن افرادی است که واکسن دریافت نکردهاند.
جعفرینژاد گفت: دوز سوم در این زمینه بسیار اهمیت دارد و افراد باید هرچه سریعتر دوز سوم را دریافت کنند. در دوز سوم عددمان پایین است. بیشترین خطر امیکرون در حاشیه شهر است در حاشیه شهر عدد واکسیناسیون کمتر است.
او گفت: میزان استفاده ازماسک در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد کمتر از۵۳ درصد است و باید به بالای ۷۰ تا ۸۰ درصد برسد. اماکن باید تهویه مناسب داشته باشند و تجمعها زیاد نباشد.
معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: با توجه به عدم واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال یکی از بحثهای جدی و آسیبزای ما درمورد امیکرون، اموزش و پرورش است و در این زمینه باید تصمیمگیری شود. عمده تصمیم گیری در خصوص این موضوع هم در سطح ملی انجام میشود.
او گفت: برای شناسایی امیکرون ۲ مرحله در کشور داریم. شاخصهایی تعریف شده که در کنار پیسیار مثبت باید به امیکرون مشکوک شویم. یکی از این شاخصها این است که مثلا فرد از کشوری آمده که امیکرون در انجا شیوع داشته یا همه اعضای خانواده به سرعت مبتلا شدند. یک کیت هم داریم که اگر در آن هم تایید شد که فرد مشکوک به امیکرون است، نمونه را برای تایید به تهران میفرستیم.
انتهای پیام//ف. ب