با هوشیاری نیرو‌های یگان حفاظت میراث‌فرهنگی تربت حیدریه و زاوه، حفاران غیرمجاز میراث فرهنگی ناکام ماندند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سرهنگ محمدعلی مدیر فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: با هوشیاری نیرو‌های یگان حفاظت میراث‌فرهنگی تربت حیدریه و زاوه، حفاران غیرمجاز میراث فرهنگی ناکام ماندند.

وی گفت: برابر گزارش دریافتی از انجمن‌های میراث‌فرهنگی و همراهی نهاد‌های انتظامی و امنیتی شهرستان هشت حفار سابقه‌دار حوزه میراث‌فرهنگی در حین حفاری دستگیر شدند.

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: حفاران که دو خانم و شش آقا بودند، پس از دستگیری برای طی‌شدن مراحل قانونی تحویل مقامات قضایی شدند.

مدیر گفت: خوشبختانه همکاری بسیار شایسته نیرو‌های امنیتی انتظامی، قضایی و نیرو‌های بسیج شهرستان وبا فعال شدن انجمن‌های میراث‌فرهنگی توجه بسیار ارزشمندی به حفظ میراث‌فرهنگی را در پی داشته که موجب شده تا همه دستگاه‌های دولتی، غیردولتی و عموم شهروندان خود را برای صیانت و برخورد با تخریب‌گران میراث‌فرهنگی شریک و دخیل بدانند.

وی گفت: گزارش‌های مردمی درباره تعرض و تخریب آثارتاریخی، نشان‌دهنده حساس شدن مردم در چند سال اخیر نسبت به داشته‌های فرهنگی و تاریخی است و مردم برای حفظ و حراست از تاریخ و هویت در کنار دستگاه‌ها و نهاد‌های دولتی حضور پررنگی داشته‌اند.

مدیر گفت: براساس ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی هرگونه حفاری و کاوش به‌قصد به‌دست آوردن اموال تاریخی و فرهنگی ممنوع بوده و مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و ضبط اشیای مکشوفه به نفع میراث‌فرهنگی کشور و آلات و ادوات حفاری به نفع دولت محکوم می‌شود و چنانچه حفاری در اماکن و محوطه‌های تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، یا در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی صورت گیرد علاوه بر ضبط اشیای مکشوفه و آلات و ادوات حفاری مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم می‌شود.

گفتنی است؛ در تربت‌حیدریه و زاوه بیش از ۴۵۰ اثر تاریخی و گردشگری شناسایی‌شده است که از این تعداد ۸۵ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

 

انتهای پیام//س.ع.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.