رئیس مجلس گفت: بدهی‌های خودروسازان ۸۵ هزار میلیارد تومان و به روایت دیگری ۱۸۵ هزار میلیارد تومان است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر مرکز پژوهش‌های مجلس، گفت که اگر به بودجه‌های سنواتی از دهه ۵۰ تا به امروز نگاه کنیم در می‌یابیم که این برنامه‌ها تقریباً و حتی تحقیقاً شباهت زیادی به یکدیگر دارند و همیشه به طی یک مسیر عادت کرده ایم.

نماینده تهران در مجلس گفت: هم در اجرا و هم در تصمیم گیری، متاسفانه دچار مسئله هستیم و در هیچ کدام از این بودجه‌ها به یک نقطه موفق نرسیده ایم و این سوال مطرح است که آیا باید این مسیر را ادامه داده و نباید یک بار به این فکر کنیم که آیا طی این مسیر کفایت نمی‌کند؟ و نباید مسیر را تغییر داد؟

رئیس مجلس معتقد است مشخص است که ما در حوزه حل مسئله و تشخیص مسئله دچار چالش ایی هستیم و تصور می‌کنم مرکز پژوهش‌ها باید به این موضوع ورود کند. باید بپذیریم حتی در شرایط بدون تحریم، اقتصاد نفتی هیچ مشکلی از مسائل امروز ما را حل نمی‌کند و درآمد‌های نفتی پاسخگوی نیاز‌های ما نیست و معلوم است که مسیر بودجه مبتنی بر نفت مسیر درستی برای ما نیست و قطعاً مسیر صحیح مسیر مبتنی بر علم، فناوری و دانش بنیان است.

قالیباف با تاکید بر اینکه ما که به واسطه موضوع موالید برای ۲۰ سال آینده نگرانی‌هایی داریم، باید از فرصت امروز استفاده کنیم، اضافه کرد: امروز در اوج ظرفیت منابع انسانی و در جوان‌ترین شرایط و باسوادترین شرایط هستیم، اما از همین لحظه نیز استفاده نمی‌کنیم و در غم شرایط جمعیتی ۲۰ سال آینده هستیم. البته این نگرانی درباره جمعیت به جاست، اما آیا نباید از شرایط و فرصت‌های امروز استفاده کنیم؟

وی افزود: ما همین امروز نیز باید از ظرفیت بزرگ جوانان خلاقی که می‌توانند برای ما تولید ثروت کنند، استفاده کنیم و متاسفانه زمانی که برای حل مشکل فروش نفت می‌گذاریم، برای استفاده از ظرفیت منابع انسانی که اساسی‌ترین ظرفیت تولید ثروت ما هستند، صرف نمی‌کنیم.

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه سرنوشت تک تک مردم و ایران عزیز و انقلاب را باید مدنظر قرار دهیم و همه وجودمان را باید بگذاریم تا این سرنوشت را ختم به خیر کنیم، خاطرنشان کرد: زمانی که در شهرداری بودم خیلی‌ها به ما انتقاد می‌کردند که چرا برای پروژه‌های عمرانی زمان بندی مشخص می‌کنید و این کار موجب فشار و ایجاد مسئولیت بر روی مدیریت شهری می‌شود و مگر در گذشته که چنین روالی نبود، کسی به شما انتقاد می‌کرد؟ اما من معتقد بودم نباید به این حرف‌ها گوش کرد و اگر ما خدمتگذار مردم هستیم و به ایران اسلامی مان افتخار کنیم، نگران این نباشیم که چه کسی چه می‌گوید.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور یادآور شد مجلس و مرکز پژوهش‌ها آن نقطه تحولی هستند که باید مسائل را حل کنند و در ریل اصلی خود قرار دهند و البته مجلس و مرکز پژوهش‌ها خیلی نقش بی نظیر و ظرفیت بالایی دارند، اما ما متاسفانه به روزمرگی افتاده‌ایم و من این موضوع را با مطالعه می‌گویم.

وی با بیان اینکه نتیجه بررسی من از ۱۰ دوره اخیر مجلس این است که ما روزمرگی کرده ایم افزود: مرکز پژوهش‌ها قوه عاقله است، نه تنها برای مجلس بلکه برای کل کشور؛ و این ظرفیت بزرگی است که باید از آن استفاده کرد تا این روزمرگی‌ها پایان یابد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در مجلس شورای اسلامی اصالت با نماینده است، و مرکز پژوهش ها، معاونین مجلس و همه حوزه‌های ستادی مجلس نیز باید بدانند، اصالت با نماینده است، و اهمیت مرکز پژوهش‌ها در این است که در ساختن یک فهم مشترک از اهداف و سیاستگذاری‌ها نقش مهمی دارد.

قالیباف اضافه کرد: نقش این مرکز برای یک حکمرانی درست و فهم از یک حکمرانی توسعه یافته بی‌نظیر است و ما تا به یک فهم مشترک در اهداف سیاستگذاری و حکمرانی نرسیم و تا به یک فهم مشترک در اولویت‌های امروز کشور و جامعه نرسیم، نمی‌توانیم گام محکمی در اداره کشور برداریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: من به دوستان جوان خود و به نمایندگان و همکاران خود در مجلس این اولویت را گفته و از همه دعوت کرده ام که این موضوع را به چالش علمی و پژوهشی بکشند و در مورد آن بحث کنند که امروز اولویت اصلی کشور سه موضوع آب، جمعیت به معنی موالید و اختلاف طبقاتی و مهاجرت و اقتصاد است و معتقدم موضوع اقتصاد، موضوع کوتاه مدت و میان مدت ما است و مسئله آب و جمعیت موضوع تمدنی و درازمدت ما است و برای رسیدن به آن باید برنامه ریزی طولانی تری داشته باشیم؛ در این زمینه معتقدم مرکز پژوهش‌ها برای رسیدن به فهم مشترک در سیاستگذاری برای اجرای اولویت‌ها و برنامه‌ها می‌تواند نقش آفرینی کند.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات امروز ما تدوین قوانینی است که قابلیت اجرا ندارد، گفت: ما نباید قوانین را در مجلس تدوین کنیم که امکان اجرای آن وجود ندارد و اگر قانونی بنویسیم که امکان اجرای آن نباشد، اولین قانون شکن خودمان هستیم و اگر چنین کاری رخ دهد، بدتر از آن قانونی است که امکان اجرا دارد و سایر قوا آن را اجرا نمی‌کنند، لذا کمک به تنظیم قوانینی که قابلیت اجرا دارد، با مرکز پژوهش‌ها است و من بستر این کار را برای پژوهشگران و متخصصان مرکز پژوهش‌ها فراهم کرده ام و باید از این فرصت استفاده کرد تا این مرکز بروز و ظهور پیدا کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ۴ رویکرد تحولی شفاف سازی، مردمی سازی، هوشمندسازی و کارآمدسازی در مجلس، اظهار کرد: من معتقدم در حکمرانی ما که هیات رئیسه مجلس در تشکیلات جدید مرکز پژوهش‌ها با توجه به اهمیت موضوع حکمرانی، معاونت حکمرانی و مدیریت را اضافه کرد، یک چالش بزرگ داریم و آن هم جدا کردن حکمرانی از مردمی سازی است و حکمرانان ما و مردم در همه موضوعات یعنی اقتصاد، فرهنگ، اجتماع و مسائل سیاسی از مردم فاصله گرفته‌اند و اگر در مسائل سیاسی نیز با مردم هستیم تنها در بزنگاه‌های انتخابات با آن‌ها هستیم و پس از آن مردم دوباره حذف می‌شوند و اثر آن به صورت ممتد ادامه ندارد.

وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: یک بخش مهم حکمرانی که اتصال بین حکمران و مردم است، مورد غفلت قرار گرفته در حالی که در فلسفه نظام اسلامی این موضوع مورد تاکید قرار گرفته و از اوجب واجبات ماست.

قالیباف افزود: منهای همه باور‌های ما از فرهنگ قرآن و اهل بیت، تجربه‌ای که از ابتدای انقلاب و حتی پیش از آن از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا ۲۲ بهمن داشتیم، می‌بینیم که نقش این مردم در انقلاب پررنگ بوده است و من فکر می‌کنم یکی از جا‌هایی که مرکز پژوهش‌ها می‌تواند به یک کارفرمای پیش رو تبدیل شود، ایجاد رابطه بین حکمرانی و مردم است و به عبارتی دیگر مرکز پژوهش‌ها باید چرخ دنده‌ای شود بین مردم و حکمرانی و اگر این چرخ دنده فعال شد، رویکرد مردمی سازی به وقوع می‌پیوندد و اگر این اتفاق افتاد ما از جا بر می‌خیزیم.

وی با انتقاد از ساختار اداری و مدیریت دولتی در کشور گفت: باید توجه کنیم که اگر امروز اقتصاد ما به گل نشسته و دچار بحران شده، پیش از تحریم، دچار مشکل دولتی سازی شده‌ایم و شاهدیم شرکتی مثل ایران خودرو در حالی که تنها ۶ درصد از سهام آن برای دولت است، همه مدیران آن را دولت تعیین می‌کند و، چون مدیران را دولت مشخص می‌کند، بدهی کلانی دارد و به استناد صحبت‌های وزیر صمت می‌گویم که بدهی‌های این شرکت به روایتی به ۸۵ هزار میلیارد تومان رسیده و به تحلیل دیگری به ۱۸۵ هزار میلیارد تومان رسیده است و این طبیعی است که وقتی مدیریت از جیب خود خرج نمی‌کند و فقط مدیریت می‌کند! برای بیت المال بدهی ایجاد خواهد کرد.

وی با اشاره به هفته پژوهش و اهمیت پژوهش در ساختار مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شما نیرو‌های اهل فکر و اندیشه می‌توانید باعث تحول شوید و این بار روی دوش شماست و میدان برای شما باز است و من به عنوان یک خدمتگذار در مجموعه نمایندگان و مجلس در کنار شما هستم و شما را مرکز اندیشه و تحول مجلس می‌دانم، از این ظرفیت به عنوان یک کار مهم بهره ببرید و کار‌های بزرگی از جنس کار‌های اندیشکده‌ای انجام دهید و همه کشور را پای این کار آورده و برای تحول بسیج کنید.

وی تاکید کرد: ما شاهدیم که بسیاری از تبصره‌های بودجه در سال ۱۴۰۰ اجرایی نشد و حتی اگر از سال ۹۰ نگاه کنید این مسئله تکرار شده است و بسیاری از احکام بودجه اجرایی نشده است، آیا نباید در این مسیر تجدیدنظر کنیم و مسیر درست را طی کنیم؟ و اگر مسیر درست را طی کردیم، پای آن بایستم و آن را اجرا کنیم؟ ایجاد این تحول برعهده مرکز پژوهش‌هاست و شما پژوهشگران باید توجه کنید یک سیستم اداری نیستید و بسیاری از جهت گیری‌ها و تحولات در دست شماست، لذا قدر جایگاه خود را بدانید و اگر غیر از این عمل کنید باید در دنیا و آخرت جواب دهید و من نیز باید پاسخگو به خدای خود باشم.

انتهای پیام/

برچسب ها: مجلس ، هفته پژوهش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
چرا وقتي كه شركتي داره ضرر ميده دربش رو تخته نمي كنيد؟آقاي قاليباف ما به شما راي داديم تا نماينده ما باشي نه خودرو ساز.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
اقای قالیباف خود شما رئیس قوه مقننه هستی قانونش تصویب کن تا دولت دست از سر خودرو برداره ... نکنه انتظار داری مردم مدیران برکنار کننن ریش و قیچی دست خودته یا علی فقط دورغ نگو
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۲:۲۵ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
چون به اندازه کافی ریخت و پاش دارن که شما خبر نداری شما به جای قالی بافتنت برو مدیر لایق تربیت کن که مدیریت مجموعه تحت امرش رو بشناسه و بلد باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
برای شما کاری نداره ، در ایران بر خلاف دنیا دست دولت در جیب مردم است . برای ضرر خودروسازان از مردم پول بگیرید بورس را دولت روحانی خالی کرد . خودرو را هم که تازه گران کردید . دوباره کارت ملی یا کرت سربازی را عوض نمائید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
توجه کنید پسر دایی من تو حراست سایپا کار میکنه ۲۴ ساعت سر کا هست ۴۸ساعت خونه یعنی ایشون ۱۰ روز سر کار هست ۲۰ روز خونه هست خوب بعد برای این ۱۰ روز بهش ۲۵میلیون حقوق میدن تمام حراست سایپا به همین روال کار میکنن.نکته اینجاست شرکت با این حجم ضرر چرا این گونه حقوق باید بدهد حالا حواله خودرو دو سال یکبار بهشون میدن بماند و سایر خدمات.مدیران سایپا بالای۴۵میلیون حقوقشون هست فقط کارگرش بدبخت هست کاری ندارم .جمع کردن یک مشت مفتخور خیلی سخت هست که باعث شده این همه بدهی بالا بیاره ..بعد سهامداراش بیچاره شدن هیچ کسی هم به فکرشون نیست...جناب قالی باف حرف بسه کاری کنید قدمی بردارید فکری کنید بسه دیگه ۴۰سال مردم این دو خودرو ساز رو تحمل کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
تورا به خدا یه مرد پیدا بشه واردات خودرو را آزاد کنه.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
برای امتحان هم که شده ، همه مدیران ایران خودرو و سایپا را اخراج کنید و اجازه بدهید مدتی کارگران بدون سرپرست و مدیر کار کنند! آنوقت نتیجه خودروسازی با مدیر و بدون مدیر را باهم مقایسه کنید!
مطمئنم وقتی نتیجه را ببینید همه مدیران خودروسازی را اعدام می کنید!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
به مدت 5 سال شرکتهای خودرو سازی را تعطیل کنید و دروازه های کشور را به روی خودروهای روز دنیا باز کنید مرگ ومیر ناشی از تصادفات به شدت کاهش پیدا میکند الیته قبل از آن تعدادی گاو وگوسفند وارد کنید و مدیران این دو شرکت را برای چراندن آنها بگمارید . آنوقت کشور کمتر ضرر میکند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
اونم مردم بدبخت باید بدن تو نماینده مردمی یا خودرو سازها قالیباف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۵ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
آقای قالیباف در این دو شرکت را ببنید تا مردم نفس بکشنند دو شرکت شده منبع در آمد دولت سوداگران یک عده‌ای غارت کر ظلم بی عدالتی به مصرف کننده تا که چرا سکوت کردید مکر نماینده مردم نیستید چرا جلوی این وضع را ناحق بی عدالتی را نمی گیرد مکر خودرو ده درصد ارز بری بیشتر دارد چرا باید باید خودرو چند برابر ارزش خود به مصرف کننده بدهید چرا در کشور را باز نمی کنید فساد راند غارت جیب مصرف کننده تا که آیا پراید صد هفتاد میلیون ارزش دارد خجالت بکشید
آخرین اخبار