طی بازدید بعمل آمده از منطقه عزیز آباد نرماشیر نحوه ردیابی و تیمار درختان آلوده به سرخرطومی حنایی توسط یکی از کشاورزان پیشرو آموزش داده شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،  لری سرپرست مدیریت حفظ نباتات استان کرمان گفت: طی بازدید بعمل آمده از منطقه عزیز آباد بالای شهرستان نرماشیر صورت گرفت نحوه ردیابی و تیمار درختان آلوده به سرخرطومی حنایی خرما توسط یکی از کشاورزان پیشرو و با تجربه منطقه سیستان و بلوچستان آموزش داده شد.

او گفت: به دنبال آلودگی منطقه چهل تخم در اواخر تیرماه امسال، منطقه عزیز آباد بالا دومین منطقه آلوده به این آفت در شهرستان نرماشیر شناسائی شد و با توجه به اهمیت اقتصادی خرما از لحاظ اشتغال و درآمد زایی و توسعه پایدار کشاورزی در این شهرستان و از طرفی گسترش آلودگی نخیلات به این آفت، زنگ خطری برای کاهش شدید این محصول با ارزش و به تبع آن ضرر به باغداران و بخش کشاورزان می‌باشد

او گفت: لازم است کشاورزان نسبت به بازدید و بررسی مستمر از باغات، جهت شناسایی درختان آلوده اقدام نموده و در صورت مشاهده درختان آلوده با اطلاع رسانی و مشورت با کارشناسان جهت درمان و تیمار درختان اقدامات لازم انجام شود تا از گسترش آلودگی به سایر مناطق جلوگیری شود.

گفتنی است: سرخرطومی حنایی خرما یکی از آفات بسیار مهم خرما می‌باشد که خسارت اصلی این آفت در مراحل لاروی است، لارو با نفوذ به تنه از دستجات آوندی، جوانه مرکزی، غلاف‌های تازه و لیفی نشده و بافت دمبرگ تغذیه و کانال‌هایی در تنه ایجاد می‌کنند. درختان آلوده حالت تشنگی نشان می‌دهند و جوانه مرکزی درخت خشکیده می‌گردد که در نهایت منجر به خشکیدگی کامل و مرگ درختان خرما شده و درختان از ناحیه تنه شکسته و واژگون می‌شوند.

او در ادامه گفت: مهمترین راه گسترش سرخرطومی حنایی خرما انتقال اندام‌های آلوده به خصوص پاچوش‌های آلوده آفت از مناطق آلوده به مناطق سالم می‌باشد، لذا لازم است از انتقال پاچوش و سایر اندام‌های گیاهی آلوده از مناطق آلوده جلوگیری بعمل آید.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.