مذاکره کننده ایران در وین گفت: اگر طرف مقابل دیدگاه‌ها و مواضع منطقی ایران را بپذیرد، در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانیم به توافق برسیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین امشب (جمعه) بعد از نشست اختتامیه کمیسیون مشترک برجام در جمع خبرنگاران گفت: این دور از گفت‌وگو‌ها با توجه به این‌که دولت جدید در ایران شکل گرفته بود و تیم جدیدی هم برای گفت‌وگو‌ها ماموریت پیدا کرده بود، قاعدتا همراه خودش دیدگاه‌ها و مواضع دولت جدید را به وین آورده بود.

مذاکره کننده ارشد ایران در وین گفت: بر همین اساس ما در قبال گفت‌وگو‌هایی که در ۶ دور قبل انجام گرفته بود و پیش‌نویس‌هایی که تا آن زمان تولید شده بود، مواضع، دیدگاه‌ها و اصلاحات مدنظر تیم ایرانی را لحاظ کردیم و این را در اسناد مذاکراتی درج کرده و به طرف مقابل ارائه کردیم. به طور مشخص دو سند برای مذاکرات مهم بود، یکی سند مربوط به لغو تحریم‌ها که اولویت اصلی و دستورکار مهم تیم مذاکراتی ایران بود، البته این اولویت صرفا مربوط به ما نیست، بلکه طرف‌های دیگر از جمله برخی از اعضای ۱+۴ مانند چین هم به صراحت در جلسات تصریح کردند که اولویت مدنظر آن‌ها منطبق با اولویت جمهوری اسلامی ایران است و آن موضوع لغو تحریم‌هاست.

او ادامه داد: بر همین اساس، این اصلاحات و موارد مورد نظر تیم جدید در سند مربوط به لغو تحریم‌ها درج و به طرف مقابل ارائه شد. بر این اساس چارچوب جدیدی برای گفت‌وگو در مورد لغو تحریم‌ها شکل گرفت.

این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: در طول چند روزی که گفت‌وگو‌های وین هفت را داشتیم، در حدود کمتر از ۲۰ روز، چند جلسه در مورد موضوع لغو تحریم‌ها بین طرفین هم در سطح روسای هیأت‌های مذاکره کننده، هم در سطح کارگروه‌ها و هم در سطح کارشناسان برگزار شد. چند سند هم بین طرفین مبادله شد درباره دیدگا‌ه‌های دو طرف در خصوص اصلاحات یا تغییراتی که در متن باید داده شود، که این اسناد بین دو طرف یعنی طرف ایرانی و طرف مقابل مورد مبادله قرار گرفت که آخرین سند را امروز (جمعه) درباره لغو تحریم‌ها دریافت کردیم.

معاون سیاسی وزیر خارجه درباره موضوع هسته‌ای ادامه داد: در آن موضوع نیز ما دیدگاه‌ها و مواضع و اصلاحات مدنظر خودمان را بر روی پیش نویسی که در دور ششم گفت‌وگو‌های وین تنظیم شده بود درج کرده و به طرف مقابل ارائه کردیم.

باقری اعتقاد دارد که  تفاوت سند مربوط به هسته‌ای با سند مربوط به لغو تحریم‌ها این بود که طرف اروپایی، اصلاحاتی که ایران در آن سند اعمال کرده بود که در واقع نظرات دولت جدید بود و در آن سند اعمال شده بود، را به عنوان مبنای مذاکرات نمی‌پذیرفت و تصریح داشت که همه باید به پیش نویسی که در دور ششم نهایی شده برگردند و مذاکرات بر اساس آن پیش نویس ادامه یابد. اما براساس منطق و استدلالی که داشتیم، در مقابل این موضع غیرمنطقی ایستادگی کردیم و تصریح کردیم که باید مواضع تیم جدید لحاظ شود و در طول مذاکرات با هم مباحثه خواهیم داشت تا به یک جمع بندی مورد وفاق دو طرف دست یابیم.

مذاکره کننده ارشد ایران افزود: ولی متاسفانه با یک مقاومت غیرموجه از سوی طرف اروپایی مواجه شدیم، ولی این باعث نشد که تیم ایرانی از مواضع اصولی، مبنایی، منطقی و مشروع خودش دست بکشد. به ویژه در طول یک هفته گذشته، مذاکرات بسیار سنگین و فشرده بین طرفین در سطوح مختلف، چه در سطح روسای هیأت‌ها، چه در سطح کارگروه‌ها و چه در سطح کارشناسی بین دو طرف شکل گرفت و دیدگاه‌های طرفین با هم مبادله شد تا در نهایت طرف اروپایی نیز مجاب شد که دیدگا‌های جمهوری اسلامی ایران به عنوان مبنایی برای مذاکرات جدی و نتیجه بخش پذیرفته شود.

معاون سیاسی وزیر خارجه گفت که هم در موضوع تحریم‌ها و هم در موضوع هسته‌ای به دو سند جدید مذاکراتی دست یافتیم که این‌ها دیگر سند پیش نویس مذاکرات ۲۰ ژوئن نخواهند بود، بلکه دو سند جدید است که بر اساس مواضع ایران مبنای مذاکراتی خواهد بود که در آینده نزدیک در وین آغاز می‌شود.

باقری در پاسخ به این سؤال که آیا با برگزاری دور هفتم مذاکرات اختلافات کاهش یافته است؟، گفت: ما در این دور از مذاکرات مواضع خود را در دو سند رفع تحریم‌ها و هسته‌ای درج کردیم که این مبنای گفت‌وگو‌ها شود و در مسیر گفت‌وگو‌ها مشخص می‌شود که این مواضع به هم نزدیک می‌شود یا از هم دور می‌شود و یا به توافق نزدیک‌تر می‌شویم یا باز مشکلات بیشتر خواهد بود. ولی همانگونه که گفتم طرف اروپایی ابا داشت از این‌که دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران را به عنوان مبنای گفت‌وگو بپذیرد. آن‌ها در این مسیر مقاومت می‌کردند و به طرف ایرانی فشار می‌آوردند که مواضع خودش را پس بگیرد و ایران هم بپذیرد که براساس چارچوبی که در وین ۶ توسط ۱+۴ و ایران نهایی شده بود، بر آن اساس مذاکرات جلو رود.

او ادامه داد: در این مدتی که ما در وین بودیم به ویژه مذاکراتی که از روز پنجشنبه هفته گذشته (۱۸ آذر ماه) تا دیروز به طور جدی ادامه داشت، با یک اصرار بلاوجه طرف اروپایی مواجه بودیم برای حذف دیدگاه‌های طرف ایرانی، به عنوان مبنایی برای مذاکرات، که با مقاومت و استدلال‌ها و منطقی که طرف ایرانی ارائه کرد، طرف مقابل نهایتا پذیرفت که نگاه جمهوری اسلامی ایران در مواردی که مدنظرش بود در پیش نویس هسته‌ای در داخل سند درج شود و آن مبنایی برای گفت‌وگو شود.

باقری در پاسخ به این سؤال مبنی بر این‌که شما قبلا گفته بودید که پیشنهاد سازنده‌ای از سوی غربی‌ها دریافت نکرده‌اید و آیا بعد از پایان دور هفتم همین را می‌گویید یا خیر، چون انریکه مورا عنوان کرده که پیشنهاد‌هایی از سوی اروپایی‌ها و آمریکا بود و آیا این‌ها در این متون درج شده است؟ گفت: هیچ پیشنهاد مشخصی از طرف اروپایی به ما ارائه نشد. این‌ها قبل از این‌که گفت‌وگو آغاز شود بیان کرده بودند که ما در مورد بعضی از موضوعات از جمله بحث تضمین‌ها پیشنهاد‌ها و ابتکاراتی را داریم، ولی در این دور از گفت‌وگو‌ها ما هیچ پیشنهاد و ابتکاری از طرف آن‌ها دریافت نکردیم.

معاون سیاسی وزیر خارجه درباره این‌که چرا الان تصمیم گرفته شد در گفت‌وگو وقفه ایجاد شود و دوباره از سر گرفته شود؟، ادامه داد: در مدتی که گفت‌وگو می‌کردیم، صرفا گفت‌وگو برای این بود که مبنای مذاکرات مورد نظر و وفاق دو طرف قرار گیرد. با گفت‌وگو‌هایی که روز گذشته (پنجشنبه) به پایان رسید، طرفین به مبنای مورد وفاق برای ادامه گفت‌وگو‌ها دست پیدا کردند و نتیجه این دستاورد این شد که تیم‌ها یک وقفه‌ای را در مذاکرات بدهند و بعدا برگردند بر روی متونی که مورد نظر همه طرف‌ها برای مذاکرات است بنشینند و گفت‌وگو‌های جدی خود را پیگیری کنند.

او افزود: در مورد تحریم‌ها سندی که طرف ایرانی به طرف مقابل ارائه کرد مبنای گفت‌وگو قرار گرفت و بر همین اساس هم چند جلسه در سطوح مختلف بین دو طرف برگزار و هم چند سند به عنوان دیدگاه‌های دو طرف بین طرفین رد و بدل شد که آخرین سند را امروز (جمعه) در حوزه رفع تحریم‌ها دریافت کردیم و در موضوع هسته‌ای طرف مقابل بر این تأکید داشت که آن سندی مبنای مذاکرات باشد که در وین ۶ به جمع بندی رسیده شده است. ما دیدگاه‌های جدیدی داشتیم و آن‌ها نمی‌پذیرفتند. در این یک هفته تلاش بر این بود که به یک نظر واحد برسیم که در نهایت آن‌ها پذیرفتند اصلاحات و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران بر روی سند نهایی وین ۶ اعمال شود.

باقری گفت: بر این اساس ما دیگر نه درباره تحریم‌ها و نه درباره هسته‌ای سند وین ۶ را در دستورکار نداریم، بلکه اسنادی است که با اصلاحات طرف ایرانی، به عنوان مبنای گفت‌وگو‌ها قرار خواهد گرفت. در چند روز آینده گفت‌وگو‌ها برگزار می‌شود، ولی قرار شد هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام با همه هیأت‌ها در تماس باشد تا زمانی که مورد توافق همه هیأت‌ها باشد همه به وین برای ادامه گفت‌وگو‌ها برگردند.

مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین در پاسخ به سؤالی درباره اصرار طرف‌های اروپایی برای دستیابی به توافق جدیدی فراتر از تعهدات در برجام نیز گفت: اصلا چنین چیزی مطرح نبوده است و مبنای گفت‌وگو‌ها در چارچوب توافق سال ۱۳۹۴ است و به هیچ وجه هیچ مبنای دیگری توسط هیچ کسی مطرح نشده و توسط هیچ طرفی هم قابل قبول نخواهد بود. به هر حال اختلاف وجود دارد. همان اختلافی که در وین ۶ بوده، هست و چند تا هم اضافه شده است.

او در پایان گفت که گفت‌وگو‌های دور جدید می‌تواند آخرین دور گفت‌وگو‌ها باشد، طبیعی است اگر طرف مقابل دیدگاه‌ها و مواضع منطقی جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد، در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانیم به توافق برسیم. این بستگی به طرف مقابل دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
این اقا همونی نبود که در مجلس کاغذ توافق برجام رو اتش زد ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۸ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
تمامی دستگا های فشار سنج و دما سنج ورطوبت سنج و....نشان می دهند که: در هر دوری از مذاکرات درجه فشار وتوقع غرب بالاتر می رود و اگر ایران هم به " چرت زدن هسته ای " وهم به " چرت زدن اقتصادی " ادامه دهد آنها راضی ترند !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
اقای باقری جوک میگه. اگر طرف مقابل شروط ایران را بپذیره مذاکرات بلافاصله تمام میشه. !!!!! مگه قرار بود بعد مذاکرات بروید هاوایی و باز هم گپ بزنید؟؟. باید هم تمام بشه. هتل کوبورگ خوش میگذره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۹ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
فکر کنم " چرت زدن هسته ای ایران" ادامه یابد !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۹ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
ایرانی برجام نمیخواهد ایران باید دارای سلاح اتمی باشد بعد از ساخت سلاح اتمی خودشان به دنبال عادی سازی روابط می آیند برو قوی شو گر راحت جهان طلبی که ضعیف در جهان پایمال است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۵۷ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
خلاصه مصاحبه اینه
مواضع ما اصولی و منطقی هست
مواضع اونها غیر اصولی و غیر منطقی هست اما نتیجه
مذاکرات ادامه دارد و حالا حالاها کش میاید
دارن زمان میخرن از نظر اوناا شاید تحریم ها اثر کنه و توافق زیر بار فسار حاصل بشه و امتیاز حداکثری بگیرن
اینطرف هم امیدوارن رئیسی کاری بکنه و تحریم ها خنثی بشه
در هر صورت مردم داغون میشن
کاش مسئولین ذره ایی از این فشار را درک و تحمل میکردن
اگه قرار باشه مسئولین خوش و خرم باشن و مردم در عذاب شک نکنید آشوب و تظاهرات ایران رو فرا میگیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
این دولت برای مذاکرات نیومده بود بهتره هر چه سریعتر مذاکرات رو جمع کنید برگردیم اینقدر هزینه هم نکنیم بهتره مسائل کشور ریشه داخلی داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۹ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
آیا روسیه ارسال گاز به اروپا را قطع خواهد کرد ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۸ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
لطفا" در سرمای زمستان وضع بازار گاز ونفت جهانی را ملتهب نکنید !!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۶ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
متاسفانه اوضاع نفت وگاز در اروپا دارد وخیم می شود !!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۵ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
فصل زمستان در اروپا شروع شده وبه نظر می رسد در این فصل زمستان اوضاع بازار نفت وگاز در سطح جهانی ملتهب شود زیرا شنیده شده روسیه اعلام کرده در صورت تحریک اروپا از طرف امریکا در مورد اوکراین : گاز به اروپا را قطع خواهد کرد وعلائم قطع نفت حوزه خلیج فارس هم مشاهده می شود در حالی که اروپا در فصل سرد سال قرار دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۵۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
غربی ها دارند علائم پیروزی روانی را بروز میدن : مستر گروسی :دوربین ی که می خواد تو سایت کرج بزاره نشون میده ومی خواد بگه : دیدید اینها اجازه دادن دوربین نصب بشه !!!!اروپایی ها می گن :تازه تیم جدید ایران اگر تلاش کنه می رسیم به ادامه مذاکرات تیم قبلی!!!!!!!از طرفی هم دارن می گن وقت کمه و ممکنه ما به ایران حمله نظامی بکنیم وایران را با خاک یکسان کنیم وایران را 1000 سال به قعر تاریخ ببریم واز ترسوندن وتهدید وجنگ روانی استفاده می کنند وهدفشون هم اینه که مردم را تهییج کنند که این حکومت شما ترسو است و.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۸ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
تا حالا چند تا دور جدید داشتیم که گفتن تمامه خدا داند چند تای دیگه هنوز باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۸ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
شما این را می گویید آنها نپذیرفتند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۶ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
دروغی که دولت در مورد کاهش قیمت خودرو گفت نه تنها اعتماد به دولت بلکه اعتماد مردم به حکومت را متزلزل کرد
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۲۳:۵۸ ۲۶ آذر ۱۴۰۰
امیدوار بودیم حق وتو بگیرین که نشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۶ آذر ۱۴۰۰
سلام از مجلس شورای اسلامی،رئیس جمهور میخواهیم فکری به حال اشتغال چندمیلیون فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار لیسانس و فوق لیسانس،سربازی رفته،عضو خانواده ایثارگر،بسیجی و شورای پایگاه می‌کرد که هر چه دارند از امنیتی هست که این عزیزان فی سبیل الله براشون درست کردند،اینها نه کاری دارند،نه خانه ای،نه خودرویی،حداقل دولت دومیلیارد تومن وام بانکی بدون سود و بدون ضامن به این عزیزان بدند،چون هیشکی ضامن یک بیکار نمیشود.علم بهتر است یا ثروت،عدالت برای همه مردم ایران.نصیروندگرمی.با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۲۶ آذر ۱۴۰۰
چه خوش خیال
اونا تنها چیزی که نمیخوان توافق سریعه