به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد، پژمان شهابی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بهترین نوع کیسه برای جمع آوری وش پنبه را کتان دانست.
او گفت : کیسههای این محصول باید از جنس خودش باشد چرا که بعضا در تخلیه، بخشهایی از کیسه و نخهایی که برای دوخت آن استفاده شده باقی میماند که به محلوج مخلوط خواهد شد و کیفیت محصول صنعت نساجی را کاهش خواهد داد.
بیشتر بخوانید
او گفت : نباید با سهل انگاری باعث پایین آمدن کیفیت این محصول بشویم بلکه باید تلاش کنیم هرساله به کیفیت آن بیفزاییم.
شهابی گفت : بیشتر صنایع نساجی علاقهمند به تحویل پنبهها از کشور قزاقزستان هستند که جنس کیسههای پنبههای وارداتی کتانی است و این امر باعث استقبال صنایع خواهد شد، همچنین تمامی مراحل جمع آوری این محصول به صورت مکانیزه انجام خواهد شد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در سال جاری بیش از ۱۰ هزار تن محصول از پنبهزارهای این استان توسط کارخانجات پنبه پاک کنی قراردادی خریداری شد و قیمت وش پنبه امسال بین ۲۷ تا ۲۹ هزار تومان است.
شهابی گفت: در اجرای کشت قراردادی پنبه در استان، تامین کود و نهادههای مورد نیاز، آموزشهای ترویجی، ارائه خدمات فنی و خرید محصول برداشت شده توسط کارخانه طرف قرارداد، تامین و به پنبه کار ارائه شد. از صنایع میخواهیم که کیسههای مناسب در اختیار بهره برداران قرار دهند.
شهابی میانگین تولید محصول وش پنبه در هر یک هکتار را سه تن دانست و گفت: پارسال از پنبه زارهای استان ۱۷ هزار تن وش پنبه از سطح هفت هزار و ۴۰۰ هکتار برداشت شده بود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: شهرستانهای مانه و سملقان، اسفراین، جاجرم، بجنورد و راز و جرگلان از مناطق پنبهکاری استان است که مانه و سملقان با سطح بیش از پنج هزار هکتار معادل ۷۵ درصد تولید این محصول را در استان دارد.
در استان هشت کارخانه پنبهپاککنی دایر است، یک کارخانه در شهرستان اسفراین و سه کارخانه در بجنورد و چهار کارخانه در شهرستان مانه و سملقان مشغول به کار هستند که ظرفیت وش و استحصال محلوج این کارخانجات از هزار و ۳۰۰ تا ۱۰ هزار تن است.
انتهای پیام/ه