فعالیت‌های مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه به علت الحاق با دانشگاه مراغه هر روز رو به افول است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،مرکزی که به علت وجود رصد خانه تاریخی مراغه برای احیای تاریخ و گذشته غنی این شهر تاسیس شده بوده بود حالا دیگر آن شور و نشاط گذشته را ندارد.

این مرکز به عنوان تنها مرکز تحقیقاتی نجوم و اختر فیزیک کشور فعالیت علمی خود را از سال ۸۱ زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز کرده است.

نزدیک به ۲ سال است این مرکز علمی پژوهشی استقلال خود را از دست داده و در دولت قبل به دانشگاه مراغه الحاق شده و از آن روز عملکرد و فعالیت‌های آن هر روز رو به افول است.
در زمان رونق آن در سال صد‌ها طرح پژوهشی، تحقیقاتی و مقاله isi به همت استادان این مرکز تولید و در مجلات بین المللی به چاپ می‌رسید که حالا این تعداد به کمترین میزان رسیده است.

استادان جوان و نخبه، با هزاران آرزو قدم در این مرکز علمی و پژوهشی گذاشته بودند، این روز‌ها در تلاش هستند به دانشگاه‌های دیگر منتقل شوند.
با وجود کرونا در بسیاری از مراکز علمی سمینار‌ها، کارگاه‌های آموزشی به صورت مجازی و یا حضوری برگزار می‌شود، اما از زمانی که مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه استقلال خود را از دست داده کارگاه‌های علمی، آموزشی و پژوهشی آن نیز تعطیل شده است.

همه ساله با مدیریت مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه چندین همایش ملی برگزار می‌شد و ده‌ها استاد و محقق در این همایش‌ها شرکت می‌کردند، از زمانی که این مرکز استقلال خود را از دست داده دیگر از آن فعالیت‌ها علمی خبری نیست.

تلسکوپ ارزشمندی که در یکی از ساختمان‌های این مرکز در شهرکولی عصر نصب شده در حال خاک خوردن است.
براساس اخبار سال ۹۶ حدود ۱۰۰ طرح پژوهشی دراین مرکز اجرا شده که از این تعداد حدود ۶۸ مقاله در مجلات معتبر بین المللی ISI به چاپ رسیده بود که این فعالیت‌ها در زمان حاضر به کمترین میزان رسیده است.

طبق بررسی‌ها، مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک مراغه جز طرح آمایش نبوده و به علت بی تدبیری به این حال و روز دچار شده است.

آنتهای پیام/

برچسب ها: نجوم ، خانه تاریخی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
بی نام
۲۳:۴۲ ۲۷ خرداد ۱۴۰۱
بنظرم هر چی که این مراکز از بین بره برای این مملکت بهتر و مفیدتره
مملکتی که نون توش سهمیه بندی میشه چه به علم و تکنولوژی