به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، اسماعیل زارعیکوشا استاندار کردستان با حضور در یازدهمین جلسه قرارگاه امنیت غذایی که به ریاست وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد ،اظهار داشت: در بحث اجرای کشت قراردادی در دو بخش مجزای مجری دولتی و مجری بخش خصوصی تاکنون سازمان تعاون روستائی با ۶۱ بهرهبردار توافق نموده و در بحث تولید گندم با هدف گذاری ۴۵ هزار هکتار (۳۷ هزار دیم و ۸ هزار هکتار گندم آبی) به نتیجه خواهد رسید، در بخش غیر دولتی نیز با ۸ کارخانه آرد نسبت به خرید ۲۷ هزار تن، قرارداد منعقد شده است.
زارعی کوشا به خرید بالغ بر یک هزار و ۵۰ تن میوه تنظیم بازار شب عید اشاره نمود و افزود: قرارداد خرید توسط مجموعه قرارگاه پیگیری شده و همکاران تعاون روستائی کماکان در تلاش هستند شبکه توزیع هوشمند کالا تا قبل از سال نو راهاندازی گردد.
او ادامه داد: همکاران تلاش دارند قرارداد تامین ۲ هزار تن برنج، ۲۰۰ تن مرغ منجمد و ۶۰۰ تن شکر با قیمت مناسب جهت رفاه حال همشهریان منعقد شود.
استاندار کردستان در ادامه به نهادههای خام دامی و تبدیل آن به کنستانتره اشاره نمود و گفت: با توجه به عدم امکان تحویل نهادههای خام به دامداران، با ۱۱ کارخانه قرارداد منعقد شده که کنستانتره مورد نیاز دامداران را تامین کنند که با توجه به وضعیتی قیمت نهادهها، کمک بسزایی برای دامداران خواهد بود.
او با اشاره به اینکه سیب زمینی یکی از محصولات اصلی کشاوری استان است، افزود: به دنبال راهی هستیم تا صادرات را تسهیل و با رفع موانع، گام مهمی در این زمینه برداریم.
استاندار کردستان همچنین ابراز امیدواری کرد، با سرمایه گذاری در حوزه صنایع تبدیلی، کارخانههای مرتبط با این محصول احداث شود که هم سهمی در اشتغال داشته باشند و هم کمکی به اقتصاد استان نماید.
زارعی کوشا با یادآوری اینکه در گذشته، صدور مجوز برای صادرات و واردات میوههای گرمسیری از طریق اقلیم کردستان عراق کمک خوبی برای اقتصاد استان بود، خواستار نگاه ویژه به کردستان و اعطای مجدد این مجوز به استان شد.
در بحث تصویبنامه هیات دولت، استاندار کردستان در خصوص امهال وامهای کشاورزان، اعطای تسهیلات کمبهره و تخصیص آب اضطراری به کشاورزان، خواستار کمک مقام عالی وزارت به استان شد.
در این جلسه رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به قیمت گوشت در استان، اظهار داشت: تعاون روستایی و اتحادیه تعاونی دامداران، نسبت به خرید دامنر سنگین اقدام نموده و در میادین تره بار گوشت گرم با قیمت ۱۵۵ هزار تومان به بازار تزریق شد که تاثیر بسزایی در کنترل قیمت گوشت قرمز داشت.
فرید سپری به صادرات یک میلیون تن کالا به ارزش ۳۸۶ میلیون دلار از مرزهای استان در سال ۹۹ اشاره و خاطرنشان کرد: ۴۰ درصد از این کالاها محصولات کشاورزی بوده است.
او در خصوص فعالیتهای سازمان در زمینه اشتغازایی به احداث گاوداریهای یک و ۵ هزار راسی نژاد سیمینتال در مرز مریوان و کارخانه عظیم تولید نوشیدنی ژینا نوش با ۲۰۰ هزار تن تولید آبمیوه و تولید ۱۵ هزار تن عصاره مالت و ۷۵۰۰ تن کنستانتره اشاره کرد.
وزیر جهاد کشاورزی نیز در پایان ضمن اشاره به اینکه روستائیان سراسر کشور از کارخانجات خوراک دام نارضایتیهایی دارند، افزود: قرارگاه امنیت غذایی لازم است استانداردهای خوراک دام استان را بصورت بومی با همکاری دانشگاههای مرتبط تعریف و طی یک برنامه منسجم، به کارخانجات همان استان ارایه نماید، کارخانه نیز موظف است نهاده لازمه را بر اساس برنامه تولید و در اختیار دامداریها قرار دهد.
سید جواد ساداتینژاد همچنین اظهار داشت: مردم روزانه با بازار در ارتباط هستند و لازم است قرارگاه امنیت غذایی روزانه به رصد و پایش بازار بپردازند، چون هم فرآیند تولید و هم فرآیند توزیع باید رصد شود بنابراین مسئولیت قرارگاه سنگین خواهد بود و این امر تلاش وافر مسئولین را میطلبد.
انتهای پیام/م