معاون وزیر خارجه گفت: احساسم این بود که طرف مقابل اراده جدی‌تر برای ورود به گفت‌وگو‌های موثر و نتیجه بخش را پیدا کرده است.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و رئیس هیأت مذاکره کننده ایران در مذاکرات با گروه ۱+۴ به منظور لغو تحریم‌ها امشب (پنجشنبه) گفت: دولت جدیدی در ایران شکل گرفته و تیم جدیدی مسئولیت مذاکرات را برعهده گرفته است.

رئیس هیات مذاکره کننده ایران در وین گفت: این تیم براساس دستورالعمل‌هایی که داشت چارچوب‌هایی را برای ادامه گفت‌وگو‌ها تدوین کرد و بر همین اساس پیشنهاد‌هایی را در دو موضوع مهم مورد بحث طرفین یکی در موضوع لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی و همچنین در موضوع اقدامات هسته‌ای تدوین و به صورت مکتوب به طرف مقابل ارائه داد. در همین چارچوب قرار شد بررسی‌های لازم در مورد دیدگاه‌های اطراف مختلف گفت‌وگو که ایران و ۱+۴ هستند، صورت بپذیرد. در این بخش از مذاکرات دور هفتم که گفت‌وگو‌ها در وین از امروز آغاز شد، با این نگاه همه شرکت کنندگان بودند که بتوانند با یک نگاه رو به جلو گفت‌وگو‌هایی را شکل بدهند که این گفت‌وگو‌ها دیدگاه‌های طرفین را در مسیر توافق به هم نزدیک کند.

باقری به دو پیشنهادی که ایران در هفته گذشته به طرف‌های مقابل ارائه کرد پرداخت و اظهار کرد: پیشنهاد‌هایی را که جمهوری اسلامی ایران در هفته گذشته به طرف مقابل ارائه کرده بود، نشان دهنده دیدگاه‌ها و مواضع ایران درباره پیش نویسی است که در وین ۶ به جمع بندی اطراف مختلف گفت‌وگوها رسیده بود. این دیدگاه و مواضع جمهوری اسلامی ایران، همچنان ره توشه هیأت ایرانی برای استمرار گفت‌وگو‌ها خواهد بود.

رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی در مذاکرات وین در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات امروز انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر این‌که کار ما براساس مبانی مشترکی است که در وین ۶ حاصل شده بود و این‌که شما پیامی که از طرف مقابل در آغاز مذاکرات امروز دریافت کردید چه بود؟ و این‌که آیا می‌توانید با خوشبینی جلو بروید؟ خاطرنشان کرد: طرفین در آخرین دور گفت‌وگو‌ها در وین به یک پیش نویسی دست یافتند و هیأت ایرانی درباره آن پیش نویس دیدگاه‌هایی را داشت. این دیدگاه‌ها، چون به صورت مستند و مستدل بود، مکتوب شد و در اختیار طرف مقابل قرار گرفت.

معاون سیاسی وزیر خارجه گفت: حتی اگر این پیشنهاد‌ها در اختیار طرف مقابل هم قرار نمی‌گرفت، روزی که در کارگروه‌های تخصصی قرار بر این می‌شد که درباره لغو تحریم‌ها یا اقدامات هسته‌ای صحبت شود، هیأت ایرانی براساس همین نگاه مواضع خودش را به طرف مقابل اعلام می‌کرد. طبیعی است که دو طرف گفت‌وگو نگاهشان با هم متفاوت و مختلف است و اگر نگاهشان یکسان بود قاعدتا با هم گفت‌وگو نمی‌کردند و یک طرف میز بودند و دو طرف میز نبودند. این امر طبیعی است و خیلی چیز خاص و ویژه‌ای نیست.

وی درباره اظهارات انریکه مورا مبنی بر این‌که مسیر سختی پیش رو است و زمان نامحدود نیست و در پاسخ به این سؤال که ایران تا چه زمانی می‌تواند به این مذاکرات ادامه دهد؟ و چقدر احتمال می‌دهید اختلافات درباره تحریم‌ها رفع شود؟ گفت: اختلافات درباره تحریم‌ها بستگی به اراده جدی و آمادگی عملی طرف مقابل برای برداشتن تحریم‌ها دارد. هر زمان این اراده جدی و آمادگی عملی احراز شود، ما می‌توانیم برای لغو تحریم‌ها گام برداریم و لغو تحریم‌ها گشایش جدی برای پیشبرد گفت‌وگو‌ها به ویژه در زمینه اقدامات هسته‌ای ایجاد خواهد کرد.

باقری درباره این‌که آیا این امروز با نشستی که برگزار شد، اراده جدی را در طرف‌های مقابل به خصوص اروپایی می‌بینید؟ بیان کرد: آن‌چه امروز احساس کردم با چیزی که روز جمعه احساس کردم متفاوت بود. احساسم این بود که طرف مقابل اراده جدی‌تر برای ورود به گفت‌وگو‌های موثر و نتیجه بخش را پیدا کرده است.

معاون وزیر خارجه درباره اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا در میانه مذاکرات نیز گفت: همین اقدامات غیرسازنده و تخریبی آمریکایی‌ها که در حین مذاکرات انجام شد، مورد اعتراض چند کشور عضو ۱+۴ در نشست امروز (پنجشنبه) کمیسیون مشترک قرار گرفت و آن‌ها هم این اقدام را غیرسازنده دانستند و خواستار این شدند که آمریکایی‌ها از ادامه و استمرار چنین اقداماتی که می‌تواند فضای گفت‌وگو‌ها را تخریب کند، خودداری کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
جای دکتر مصدق خالی که بره گوشت واز دهن شیر در بیاره بیرون ۰اون زمان دکتر مصدق با خودش مترجم نمی برد توی دادگاه لاهه یا سایرمراکز بین المللی که نیم ساعت بعد از ترجمه ی نادرست بفهمه طرف چی گفته ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۵ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
دولت قبلی که معیشت رو به برجام گره زده بود، شما دیگه اینکارو رو نکنیناااااااااااااا، ودر ضمن مواظب باشید سرتون کلاه نره، هر چند مذاکرات چیزیست سرکاری، که سفره مردم با اون کوچکتر میشه، بدبخت مردم
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۰۷:۵۹ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
هر چقدر سخت بگیرید نتیجه بهتری حاصل میشه و امتیاز بیشتری میگیرید
غرب چاره ای جز کوتاه آمدن ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۷ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
این هم مثل عراقچی میگه خوشبینم خخخخخخ شورشو درآوردن خیلی ترسو نباشید مثل دولت قبلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۵ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
دیدن فشار رو از حد بگذرونن کار به جاهای باریک میکشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۹ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
"اراده جدی‌تر طرف مقابل برای مذاکرات نتیجه بخش در وین " ...... چه قدر حرف مفت زده می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۲ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
مثل تیم قبل فقط رسیدن به مذاکره و توافق بد هنر نیست ،از رفع همه تحریمها و راستی آزمایی با غنی سازی نود درصد و یا شصت درصدی نباید کوتاه آمد.
Iran (Islamic Republic of)
Bakhtiyari
۰۶:۴۲ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
غنی سازی نود درصد و رفع همه تحریمها حق ماست کاری نکنیم که آیندگان و فرزندانمان ما را لعن و نفرین کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۱ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
دیدن زیادی فشار بیارن طناب میبره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۵۰ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
از قدیمم گفتن تا نباشد چوب تر فرمان نبرد گاو و خر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۳۵ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
اگه غنی سازی رو ببرین رو %100 جدی ترم میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۰ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
آخ جووووون! دلار هزار تومن.
France
ناشناس
۰۱:۰۸ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
سعید جلیلی 2 رو میفرستن وین که توافق کنه
اگر مذاکرات شکست بخوره و موج گرانی و ریزش دلار به مردم هجوم بیاره فقط و فقط شخص رهبری و نظام مسئول هست
نمیشه که رهبری با امریکا دشمن باشه و اعمال سیاست کنه و رنج و عذابش برای مردم باشه
یا باید توافق و کاهش فشار باشه یا اینکه هزینه تحریم ها را با اموال مسئولین فاسد و رانتخور بده از حقوق و وسیله شخصی گرفته تا زمین و باغ و خانه که بفروشن و پولش رو بدن مردم
مثله عربستان که از شاهزاده ها 100 میلیارد دلار پول گرفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۸ ۱۸ آذر ۱۴۰۰
از این حرفها 8 ساله داریم میشنویم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۲ ۱۸ آذر ۱۴۰۰
سلام.از دولت جناب آقای رئیس جمهور گرامی می‌خواهیم واردات خودرو بدون تعرفه گمرکی برای عموم مردم آزاد کنند تا انحصار داخلی شکسته و گرانی دههابرابری خودرو کاهش شدید یابد،اگر برای جان و مال مردم ارزش قائل هستند واردات خودرو را آزاد کنند،از نمایندگان مجلس می‌خواهیم نماینده مردم باشند نه نماینده جیب خود و قانون جدید واردات خودرو بدون تعرفه گمرکی برای عموم مردم را آزاد کنند،تا به احتکار و گران‌فروشی خودروسازان داخلی پایان داده شود،یقین داشته باشید قیمت‌ها کاهش شدید خواهد یافت.نصیروندگرمی.باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۸ آذر ۱۴۰۰
از رفع همه تحریمها و غنی سازی نود درصد کوتاه نیایید خواهشاً.
Germany
ناشناس
۲۳:۱۷ ۱۸ آذر ۱۴۰۰
این پست ها یی هستن که هر جا و هر لحظه که بتوانند به ایران و ایرانی ضربه خواهند زد و بایست متقابلا در برابر اینا ایستاد تا خودشون از پا در بیان ایران به مسیر عزت قدم برمی‌داره و خواهد داشت چشم هر ناکسی کور بشه تا عزت این ملت رو نبینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۰
با تشکر از دولت مقتدر.
خواهشمندیم در مقابل دشمن کوتاه نیایید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۰
مذاکره بعدی برای مذاکره بعدازان کی خواهد بود؟
آخرین اخبار