سخنگوی وزارت خارجه به سوالات خبرنگاران درباره مذاکرات وین و اتفاقات مرزی ایران و افغانستان پاسخ داد.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما بر اساس پیش نویس‌هایی که درباره رفع تحریم‌ها و اقدامات جبرانی به طرف‌های مقابل داده‌ایم مذاکره می کنیم و اساسا چیزی به نام توافق گام به گام یا موقت مطرح نیست.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اراده جدی ایران برای رسیدن به توافق خوب گفت:توافق خوب را در راستای تعهداتی می‌دانیم که همه اطراف در برجام دارند و کم و کیف اعزام هیأت نشان می‌داد هدف اصلی این است که همان جمعی که در تهران با رفت و برگشت‌های متعدد باید درباره ابعاد تحریمی تصمیم بگیرند در همانجا تصمیم بگیرند. شاید طرف مقابل اساسا انتظار نداشت با رویکردی که توافق خوب در کمترین زمان ممکن به دست بیاید متون آماده مکتوب به آن‌ها بدهد.

به گفته خطیب زاده تمامی آنچه در این متون نوشته شده بود مبتنی بر برجام و پیش نویس ۶ دور قبل بود اساسا نمی‌توانست حداکثری باشد، ولی رویکرد آمریکا و طرف‌های اروپایی حداقلی است و به همین خاطر درخواست کردند به پایتخت‌های خود برگردند و مشورت کنند. تیم ایران همانجا اعلام کرد برای اینکه تصمیم گرفته شود هم این اجازه را دارد و هم ترکیب تیم اجازه می‌دهد تا مادامی که نیاز باشد در وین بمانند.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: آخر این هفته دور بعدی آغاز خواهد شد و تاریخ دقیق در گفت‌وگوی باقری و مورا نهایی خواهد شد. مهم این است که طرف مقابل مثل ایران با پیشنهاد‌های مشخص بیاید. این‌که طرف مقابل فقط اظهارات رسانه‌ای کند و تصور کند بازی مقصر نمایی اعمال کند، باور غلطی است. می‌دانیم در وین چه می‌خواهیم و آنچه می‌خواهیم در چارچوب برجام است. طرف مقابل هیچ ایرادی در متون ایران نگرفت.

خطیب زاده در ادامه گفت: نه تعجیل داریم و نه اجازه می‌دهیم کسی با وقت و انرژی ما در وین بازی کند. تیم با عزم توافق خوب عازم می‌شود و امیدواریم طرف مقابل با همین عزم بیاید. هیأت ایران با تعامل و انعطاف وارد وین شد، ولی طرف مقابل چنین نبود. منتظریم نظر طرف مقابل را درباره دو سند دریافت کنیم. هر کجا لازم باشد هم سند‌ها و پیش نویس‌های جدید قابل رد و بدل شدن است. مهم این است که آخر این هفته که گفتگو‌ها از سر گرفته می‌شود، چون گفتگو‌ها متوقف نشده بلکه تنفس چند روزی داده شده است.

 خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره اوضاع افغانستان و اتفاقات رخ داده در مرز ایران و افغانستان و همچنین وضعیت مردم افغانستان گفت: آن‌چه در مرز‌های ما رخ داد یک اتفاقی بود که ناشی از عدم آشنایی مرزبانان هیأت حاکمه سرپرستی طالبان بود. در مرز مشترک با افغانستان در برخی نقاط دیوار‌هایی را داریم برای جلوگیری از ورود قاچاقچیان که برخی از این موانع و دیوار‌ها در چند صد متر داخل خاک ایران کشیده شده‌اند. جانب طالبان که مرزبانی را انجام می‌دادند با نقطه صفر مرزی ناآشنا بودند و بر اساس این سوءتفاهم به برخی اتباع ایران آتش گشودند که نیرو‌های مرزبانی ما مجبور به پاسخ به جا و فوری شدند و بعد از آن دو طرف در ایران و افغانستان تلاش کردند این موضوع به نقطه‌ای برای فهم بیشتر بینجامد.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه آینده افغانستان باید براساس خواست و اراده مردم این کشور چیده شود. قطعا هیچ دولتی که فراگیر نباشد و بازتاب دهنده ترکیب قومیتی و جمعیتی افغانستان نباشد نمی‌تواند آینده افغانستان را برای مسیر روشن تضمین کند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: ما در وین براساس پیش نویس‌هایی که دادیم برای رفع تحریم‌ها و چگونگی توقف اقدامات جبرانی ایران مذاکره می‌کنیم. 

خطیب زاده در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات بلینکن مبنی بر این‌که ایران درباره بازگشت به تعهداتش جدی نبوده و به همین خاطر ما به این دور از گفتگو‌ها پایان بخشیدیم، گفت: طرفی که عضو برجام نیست و همه تعهداتش را متوقف کرده و تمام تلاشش را کرده هیچ کس پایبند به برجام نباشد در جایگاهی نیست که چنین اظهاراتی را بکند. آمریکا به جای اینگونه اظهاراتی که بیشتر در چارچوب مقصر نمایی است برای فرار از مسئولیت خودشان بهتر است به راه ساده‌تر برگردند و اینکه به تعهداتش در ذیل آنچه در ۲۰۱۵ امضا کردند برگردند.

اظهارات نفتالی بنت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم مورد سوال خبرنگاران بود، او که از قدرت‌های جهانی خواسته ایران را تحت فشار قرار دهند که غنی سازی اورانیوم را تا قبل از دور بعدی مذاکرات متوقف کند.خطیب زاده در واکنش به این سوال گفت:  رژیم اشغالگر قدس مخالف هرگونه گفتگو در منطقه بوده و این رژیم مدام در پی فرافکنی و ایجاد موضوعات مصنوعی در موضوعات بین‌الملی است. این رژیم از روز اول پنهان نکرده با برجام مخالف بوده است و این سابقه روشنی است و نیاز به توضیح ندارد.

وی افزود: نکته تلخ تاریخ این است که این اظهارات از سوی مقامات رژیمی اعلام می‌شود که دارننده کلاهک‌های هسته‌ای است و عضو هیچ رژیم مانیتورینگ بین‌المللی نیست و پادمان را نپذیرفته است. همین اظهارات کاملا بی پایه و اساس است و همان کسی که این اظهارات را می‌کند بی آبروست و بشش از آن پرداختن وقت ما را بیهوده تلف می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به ادعا‌های بی اساس دبیرکل اتحادیه عرب تصریح کرد: جهان عرب به اولویت اصلی خود که اتحاد بین کشور‌های مسلمان و عرب است بپردازد و انشقاق در جهان عرب ایجاد نکند.

خطیب‌زاده درباره سفر ماکرون به منطقه نیز گفت: انتظار داریم کشور‌هایی مثل فرانسه مسئولانه‌تر عمل کنند. میلیارد‌ها دلار و یورو سلاح‌های پیشرفته کشور‌های اروپایی از جمله فرانسه به کشور‌های عربی خلیج فارس می‌فروشند مبنای همین ناآرامی‌هایی است که می‌بینیم و مبنای جنگ خانمانسوزی که علیه مردم یمن در جریان است. نقش مخرب و ثبات زدایی که از اقدامات کشور‌هایی مثل فرانسه حاصل می‌شود نباید از منظر همه دور باشد.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: شاهد ده‌ها میلیارد دلار سلاح‌های پیشرفته برای کشور‌های حوزه خلیج فارس هستیم، ولی برای چند موشک ما جلسه می‌گذارند و حرف می‌زنند. از امروز یادشان باشد ایران درباره امنیت خود نه با کسی صحبت می‌کند و با وضعیتی که با فروش سلاح‌ها می‌بینیم عزم خود را جدی می‌ببینم که سپر دفاعی مردم را تکمیل کنیم. به امید روزی که این کشور‌ها از استاندارد دوگانه فاصله بگیرند و فروش سلاح را متوقف کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اتفاقات رخ داده در نطنز نیز بیان کرد: چیزی بیش از آنچه ستاد کل نیرو‌های مسلح و دبیرخانه شورای امنیت ملی گفته ندارم که اضافه کنم. این در همان چارچوب قابل پاسخ است و اگر اتفاقی بود مثل همه خرابکاری‌هایی که رژیم صهیونیستی می‌گوید به مردم گزارش می‌شد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره بازداشت سه شهروند ایرانی در افغانستان گفت: در این باره اطلاعی ندارم، ولی درباره برخی موضوعات کنسولی بین ما و هیأت سرپرستی امروز افغانستان گفتگو بوده است.

خطیب‌زاده درباره ۲ سندی که ایران به طرف مقابل ارائه کرد نیز گفت: دو پیش نویس را براساس متن‌های ۶ دور مذاکره قبلی و متن‌های نوشته شده به طرف مقابل ارائه کردیم. الان وقتی است که آن‌ها تصمیم بگیرند که چه موضعی را درباره رفع تحریم‌ها اتخاذ کنند. ما چیزی کمتر از برجام نمی‌پذیریم و چیزی بیشتر از برجام هم تعهد نمی‌دهیم.

وی درباره سند دوم درباره موضوع هسته‌ای اظهار داشت: هر چند معتقدیم اقدامات جبرانی ما در پاسخ به طرف مقابل انجام شد در چارچوب برجام بوده است و باید تکلیف تحریم‌ها روشن شود. در چارچوب انعطاف و تعامل پذیرفتیم سند دومی که در اختیار داشتیم بند‌هایی است که مربوط به توقف اقدامات جبرانی ایران است. آنچه امروز بیش از همه مهم است تعهدات طرف مقابل است. تعهدات ما روشن است، ولی تحریم‌هایی که طرف مقابل باید بردارد بسیاری به عنوان بن بست وجود دارد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر وزیر خارجه سوریه و مشاور امنیت ملی امارات و این‌که آیا قرار است نشستی با این دو در تهران برگزار شود نیز بیان کرد: مشاور امنیت ملی امارات براساس برنامه تعیین شده قبلی برای ملاقات با شمخانی وارد تهران می‌شود. سفر وزیر خارجه سوریه هم در چارچوب مراودات دو طرف و به دعوت وزیر خارجه ایران به تهران می‌آید و ساعت ۱۱ امروز ملاقات دو وزیر آغاز می‌شود. یکی از موضوعات مهم آخرین وضعیت میدانی سوریه و همکاری‌های ایران، سوریه و روسیه است. بین ایران و روسیه چه در فرمت آستانه و چه چارچوب‌های سه گانه بین سه کشور همکاری‌های خوبی وجود دارد و در این سفر نکاتی خواهد بود که بعد از ملاقات‌ها گزارش آن را اعلام خواهم کرد.

وی گفت:‌سوریه عضوی از کشور‌های منطقه و عضوی از جامعه عرب است و خوشحالیم کشور‌ها به این فهم و درک رسیدند که نه سیاست‌های قبلی‌شان درست است و نه آینده سوریه را با توطئه عوض کنند. هر چه زودتر سیاست خود را در قبال سوریه عوض کنند.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: در حوزه روابط اقتصادی و تجاری با امارات سطح همکاری‌های بسیار جدی را داریم و یکی از ممتازترین روابط تجاری و اقتصادی باشد. ایرانیان و شرکت‌های ایرانی در این کشور فعالند و به رغم مشکلات سیاسی و دیپلماتیک توانستیم این بلوغ را در روابط نشان دهیم که سعی کنیم روابط مردمی و در ابعاد مختلف کمترین آسیب را ببیند. سفر باقری هم حاکی از این اهمیت برای ارتقای روابط به سطح جدیدی بود. سفر مشاور امنیت ملی امارات نیز در همین چارچوب است و موضوعات قابل توجهی را برای گفتگو داریم که در این سفر برخی از آن‌ها گفتگو خواهد شد. دبیرخانه اطلاع رسانی درباره محتوا خواهد داشت.

خطیب‌زاده بیان کرد: ما علاقه‌مند به ۶ دور مذاکره و پیش‌نویس‌ها داریم، ولی آن‌ها پیش‌نویس بوده است. براساس سیاست دولت تمرکز اصلی و قطعی ما رفع تحریم است و بند‌های رفع تحریم را در پیش نویس جدید که مبتنی بر پیش نویس قبلی است ارائه کردیم. تا موقعی منافع لغو تحریمی حاصل نشود نمی‌شود درباره بند‌های دیگر اظهارنظر کرد.

وی گفت: مردم از مذاکره کنندگان انتظار دارند منافعشان به صورت قطعی و با دقت لحاظ شود و دولت ایران عزم جدی داشته برای اینکه به توافق خوب برسد. طرف مقابل بهتر است آخر این هفته که به وین می‌آید با پیشنهادات مشخص درباره متونی که ایران ارائه کرده به خصوص در مورد بخش‌های رفع تحریمی به وین بیاید.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره استاندارد دوگانه در قبال حقوق بشر توسط آمریکا گفت: صنعت مداخله در کشور‌های دیگر، انجام کودتا و طراحی‌ها و ترور‌ها صنعتی است که مهر ابدی ساخت آمریکا روی آن خورده است. حقوق بشر ابزاری در جعبه ابزار آمریکا بوده که در هر کشوری مداخله کند. آمریکا در هر کشوری پا گذاشته برای این‌که منافع خود را تامین کند یا با نام حقوق بشر یا دموکراسی. هیچ وقت تاریخ ایران سرنگونی دولتی که مردم انتخاب کردند به دست کودتای آمریکایی و به همراه سرویس اطلاعاتی و جاسوسی انگلیس را.

به گفته خطیب زاده ایران میزبان حدود چهار میلیون افغانستانی است که بسیاری از آن‌ها در طی چند ماه گذشته وارد ایران شده‌اند. میزبانی ایران از بی جاشدگان افغانستان در چهار دهه گذشته همراه با برادری و تلاش برای این‌که افغانستان بتواند آینده خوبی را داشته باشد.

وی گفت: در هر ملاقاتی اشاره می‌کنیم که میزبان این تعداد همسایگان هستیم کشور‌های دیگر این سؤال را می‌کنند در حالی که این همه فشار کشور‌های غربی و آمریکا بوده است. ما هیچ وقت تفاوتی در میزبانی قائل نشدیم. هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان می‌داند همه کسانی که در ایران هستند از همه گروه‌ها و مذاهب هستند و ما تفاوتی قائل نمی‌شویم. ما به عنوان طرفی که با همه طرف‌ها گفتگو می‌کنیم و شرایطی ایجاد می‌کنیم آن‌ها هم با هم گفتگو کنند هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان این پتانسیل را می‌داند. زمانی که شهادت دیپلمات‌های ما رخ داد نشان دادیم که همسایه خوبی بودیم. این سیاست قطعی ایران به عنوان لنگرگاه ثبات در منطقه است.

خطیب‌زاده درباره اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی درباره حمله به ایران گفت:ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست، عِرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری.

 سخنگوی وزارت خارجه درباره سند ۲۵ ساله ایران و چین گفت: جلسات مختلفی درباره موضوعات مختلف در این زمینه برگزار شده و برخی پروژه‌ها در حال نهایی شدن است و این سند نهایی بوده و امروز در حال اجرایی کردن بند‌های مختلف آن هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره این‌که چرا ایران ترور دانشمندان هسته‌ای و دیگر ترور‌های مقامات خود را دادگاهی نمی‌کند؟ گفت: در حوزه قضایی دوستان در قوه قضاییه در موضوعات مختلف پروند‌هایی را باز کردند از جمله ترور سردار شهید سلیمانی و ... برخی شاکیان خصوصی داشتند و برخی به صورت مدعی العموم وار شده است.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۶ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
دمتون گرم . شما خیلی با حالین و لی زرف مقابل هم شزطه هااااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
یکی ازعلتای گیر کردن مملکت تو برجام همین سایتای خبری ان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
توافق نکردید دیگه برنگردید.
Iran (Islamic Republic of)
عبدالهی باقر
۱۲:۰۵ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
بنظر من ما سختی‌ها راتحمل کردیم برایمان عادی شده سختی الان به امید خدا رو به بهبودی می‌رویم باکمی تحمل و در هیچ شرایطی حتی خوبش هم باشه با آمریکا لعنتی دوستی نداره
Iran (Islamic Republic of)
مخلص منصور
۱۲:۰۵ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
بیایید قراری بزاریم: اکثر ماها کسانی را داریم که در خارج زندگی میکنند. کاری به کسانی که تا پنج سال قبل بیرون رفته اند نداریم، چون هنوز زود است بدانند که کجا هستند. "ولی" پاسخگویی و نوشتن متون در این وبسایت یا وبسایت های مشابه را از دوستان و بستگانی که بالای پنج سال در آمریکا و جاهای دیگر بوده اند بخواهیم. و ازشون بپرسیم که اگر شانس برگشت به ایران و پس گرفتن کلیه هایشان را که برای خروج فروختند میداشتند، آیا این کار را میکردند یا خیر.
Iran (Islamic Republic of)
مخلص منصور
۱۱:۵۴ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
عشق است :

ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست
‌ عِرضِ خود میبری و زحمت ما میداری

عشق
آماده ایم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
وضع فعلی ما حاصل ندانم کاری حسن روحانی وتیم مذاکره کننده شان هست چون درطول مذاکره همه نقاط ضعف مملکت را در اختیار دشمن قرار دادن وآنها هم باتحریم هوشمندانه توانستند اقتصاد مارا به روز سیاه بیندازند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
چه مذاکره کننده هایی داریم
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۱:۲۶ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
سلام ،

کی گفته ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
ایران در صورت عدم توافق به شورای امنیت سازمان ملل خواهد رفت. از اونجا به بعد بستگی به چین داره. اگر وتو کنه مشکل خاصی پیش نمیاد و طبق قرارداد ۲۵ ساله به تجارت با چین ادامه میدیم که احتمالا وتو کردن قطعنامه شورای امنیت توسط چین در قرار داد ۲۵ ساله گنجانده شده. ولی به امید هیچ کشوری نباید باشیم چون هر کشوری به فکر منابع خودش هست. همین چین و روسیه وقتی منافعشون تامین نشه اولین کشوری هستن که دشمن ایران میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
اصلا وقتی برای تلف کردن نیست. باج ندهید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
راست میگی اجازه نده دلار افزایشی نشه
بقیه حرف‌ها پیش کش
ارزش پول رو برگردونیت به سال ۹۵
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
95 نه 92 جناب
-
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
اگر گاوی و نوکری را قبول می کردیم (مانند کشورهای دیگر منطقه ) حرف تو درست است !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
تا تکلیف ما رو روشن نکردن تیم ما باید همونجا بمونه تا بفهمن ما وقت برامون مهمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
فعلا که چار ساله دارن با وقت ما بازی میکنن
-
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
تا امثال شما باشید بیشتر هم بازی خواهد کرد
آخرین اخبار