دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بودند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی مانند «حمله سایبری به سامانه یادگیری الکترونیک دانشگاه تهران شناسایی شد»، «امتحانات دروس حضوری به همان شیوه برگزار می‌شوند»، «آخرین وضعیت از اشتغال اتباع خارجی در ایران»، «آغاز ثبت‌نام کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ از ۱۶ آذر»، «دانشجویان الزهرا دارای کارنامه سلامت جسم و روان می‌شوند»، «شناسایی پیکر شهید ابراهیم قائمی در دانشگاه علامه طباطبایی»، «دانشجویان در مسیر نوآوری سرآمد خواهند بود» همراه بود.

حمله سایبری به سامانه یادگیری الکترونیک دانشگاه تهران شناسایی شد

 روحانی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه تهران در برنامه زنده تلویزیونی گفت: حملات نوع DDoS یا نفوذ تکراری در طول زمان در حال انجام است که برخی از اوقات حجم حملات به سرور‌های خاص افزایش پیدا می‌کند که پنجم آذر حجم حملات به یکی از سرور‌های دانشگاه تهران افزایش یافت که آی پی‌های مهاجم توسط مسئولان و کارشناسان مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه تهران شناسایی و بسته شد.

او افزود: با پیگیری های انجام شده و مدیریت و لایه بندی موجود هیچ آسیبی به ساختار و سایت های دانشگاه تهران وارد نشد و هم اکنون تمام سرویس های دانشگاه تهران از جمله یادگیری الکترونیکی فعال است و منشا این حمله خارج از کشور بوده است، اماآی پی های خاصی است که به صورت نظارتی در حال بررسی آن هستند.

روحانی تصریح کرد: عملیات خنثی سازی، جلوگیری از نفوذ به سامانه مرکز یادگیری و عملیات ویژه برای جلوگیری از حمله‌های سطح بالا، باعث کندی در سامانه مرکز یادگیری الکترونیکی شد که به همین علت از دانشجویان و بهره برداران عذرخواهی کردیم؛ بنابراین هم اکنون هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و هر هفتاد سامانه دانشگاه تهران در حال خدمت به دانشجویان هستند.

امتحانات دروس حضوری به همان شیوه برگزار می‌شوند

عزیزالله حبیبی رئیس دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت حضور دانشجویان در دانشگاه گفت: در حال حاضر کلاس‌ها برای تمام دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه خوارزمی به صورت حضوری برگزار می‌شوند.

او افزود: دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه خوارزمی به صورت متغیر آموزش می‌بینند، یعنی برخی رشته گرایش‌ها مجازی تدریس می‌شوند و برخی دیگر به شیوه حضوری به دانشجو آموزش داده می‌شوند.

حبیبی تصریح کرد: امتحانات کلاس‌هایی که هم اکنون حضوری هستند به شیوه حضوری با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و کلاس‌های مجازی هم به احتمال زیاد به شیوه غیر حضوری برگزار خواهند شد.

رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: اگر قرار باشد که یک کلاس ۴۰ نفره در مقطع کارشناسی و یک کلاس ۲۰ نفره در مقطع کارشناسی ارشد حضوری شوند با توجه به سرد بودن هوا باید متراژ اتاق‌های کلاس دانشگاه بزرگ باشند تا شیوه نامه‌های بهداشتی در آن‌ها رعایت شوند، به همین علت محدود‌های موجود باعث شده اند تا همه دانشجویان کارشناسی و ارشد نتوانند به صورت حضوری آموزش ببینند.

او با اشاره به نحوه برگزاری کلاس‌های عملی دانشگاه خوارزمی در ترم جاری اظهار کرد: کلاس‌های عملی از ابتدای اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا برای دانشجویانی که مشغول فعالیت‌های پایان نامه، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها بودند با نظر دانشکده‌ها و پذیرش دانشجو در خوابگاه‌ها با ظرفیت نصف به صورت حضوری برگزار شدند.

رئیس دانشگاه خوارزمی تاکید کرد: ترافیک تعداد دانشجویان در ترم جاری برای اسکان در خوابگاه‌های دانشگاه خوارزمی به نسبت ترم‌های گذشته افزایش یافت و همه آن‌ها واکسن کرونا را تزریق کرده اند و هم اکنون مشغول فعالیت‌های پژوهشی خود هستند.

رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: برخی از دانشجویان مقطع کارشناسی که باید برای دروس عملی مانند تربیت بدنی، دروس علوم پایه، آزمایشگاه و ... به دانشگاه بیایند باید با اختیار دانشکده‌ها و برنامه ریزی‌های مناسب به صورت حضوری در کلاس‌های درس حاضر شوند، اما برگزاری آن با توجه به در خطر بودن سلامت دانشجویان و فضای کلاس به نسبت ترم‌های عادی متفاوت خواهد بود؛ چرا که تحرک دانشجویان در فضای آزمایشگاه‌ها زیاد است.

حبیبی با اشاره به تعداد حضور دانشجویان دانشگاه خوارزمی در خوابگاه‌ها اظهار کرد: تعداد حضور دانشجویان در خوابگاه‌ها متفاوت است، چرا که برخی بعد از کلاس‌های عملی و فعالیت در آزمایشگاه‌ها به منزل خود می‌روند و بعضی دیگر به علت دور بودن مسیر خانه باید در خوابگاه‌ها مستقر شوند، به همین علت بین دانشجویانی که به منزل می‌روند و آن‌هایی که در خوابگاه‌ها هستند تفاوت یک به دو وجود دارد، یعنی شاید حدود ۱۰۰۰ دانشجو در خوابگاه‌های دانشگاه خوارزمی زندگی مستقر شوند.

آخرین وضعیت از اشتغال اتباع خارجی در ایران

کمتر از ۱۰ درصد از اتباع افغانستانی در استان‌های قم، اصفهان و خراسان جنوبی در مناطق روستایی زندگی می‌کنند که این میزان، کمترین درصد روستانشینی اتباع افغانستانی را شامل می‌شود.

تعداد اتباع عراقی ساکن در مناطق شهری بر اساس آمار‌های ارائه شده برابر با ۳۱ هزار و ۹۱۰ نفر و تعداد اتباع عراقی ساکن در مناطق روستایی برابر با ۲ هزار ۶۲۱ نفراست.

بیشترین تعداد اتباع عراقی در مناطق شهری در استان قم برابر با ۸ هزار و ۳۳۳ نفر و کمترین تعداد آن‌ها در استان کهگیلویه و بویراحمد با ۴ نفر تبعه عراقی است. در بین استان‌های کشور بیشترین میزان روستانشینی اتباع عراقی مربوط به استان‌های زنجان و لرستان است. در مجموع ۴/۹۲ درصد از اتباع عراقی در کشور، در مناطق شهری و ۶/۷ درصد در مناطق روستایی سکونت دارند.

وضعیت اشتغال اتباع خارجی در ایران و تعداد شاغلان خارجی مرد و زن در ایران برابر با ۵۳۸ هزار و ۶۴۶ نفر و تعداد بیکاران خارجی مرد و زن ۲۱ هزار و ۳۹۴ نفر است. در مجموع نرخ اشتغال نیروی کار خارجی در کشور ایران، ۱/۹۶ درصد، نرخ بیکاری ۹/۳ و نرخ مشارکت اقتصادی نیروی کار اتباع خارجی برابر با ۴۴ درصد است.

بیشترین نرخ اشتغال نیروی کار اتباع خارجی در استان بوشهر با ۱/۹۸ درصد و کمترین نرخ آن متعلق به استان کرمانشاه با ۴/۶۸ درصد است.

همچنین نرخ مشارکت اقتصادی نیروی کار اتباع خارجی در استان‌های زنجان با ۶/۷۱ درصد بیشترین و استان‌های کرمانشاه و قم کمترین نرخ را به خود اختصاص داده اند.

بیشترین میزان روستانشینی در استان گلستان با ۶/۵۳ درصد است.

جمعیت اتباع افغانستانی و عراقی در چهل سال گذشته با فراز و فرود‌هایی همراه بوده است. از سال ۱۹۷۹ که آمار‌های پناهندگان درایران دردسترس است بیشترین پناهندگان ثبت شده در ایران مربوط به کشور‌های افغانستان وعراق است.

روند ورود و ثبت پناهندگان افغانستانی اغلب از سال ۱۹۷۹ آغاز شده و در دهه ۱۹۹۰ به اوج خود می‌رسد. به صورت مثال در سال‌های ۱۹۹۰-۱۹۹۱ بیش از سه میلیون پناهنده افغانستانی در ایران حضور داشته اند. پس از آن تعداد پناهندگان افغانستانی ساکن در ایران روند کاهشی داشته و از سال ۲۰۰۴ به بعد تاکنون در حدود یک میلیون نفر ثابت مانده است. بیشترین پناهنده عراقی نیز در اوایل دهه ۱۹۹۰ در ایران حضور داشته است، اما از اواسط این دهه تعداد آن‌ها کاهش یافته و از سال ۲۰۰۵ به بعد جمعیت آن‌ها کمتر از ۵۰ هزار نفر بوده است.

از مجموع ۹۸۰ هزار پناهنده افغانستانی ساکن در ایران کمتر از ۳۰ هزار نفر آن‌ها در مهمانشهر‌ها ساکن هستند. به عبارتی دیگر حدود ۹۷ درصد پناهندگان در ایران در شهر‌ها و یا مناطق روستایی زندگی می‌کنند و ۳ درصد آن‌ها در ۲۰ مهمانشهر ساکن هستند.

مهمانشهر‌های فعال در ۱۲ استان کشور قرار دارند که مهمترین آن‌ها در استان‌های کرمان، خراسانرضوی، مرکزی، سمنان و یزد هستند که اغلب آن‌ها میزبان پناهندگان افغانستانی است.

بزرگترین مهمانشهر در ایران از نظر جمعیت در سال ۲۰۱۸، مهمانشهر رفسنجان در کرمان با ۵۳۸۰ نفر پناهنده است. بخشی از مهمانشهر‌ها نیز که در گذشته میزبان مهاجران و پناهندگان عراقی بوده است پس از بازگشت پناهندگان این کشور جمعیت بسیار اندکی را میزبانی می‌کنند که عمدتا در استان‌های غربی کشور مانند آذربایجان غربی و کرمانشاه واقع شده اند.

آغاز ثبت‌نام کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ از ۱۶ آذر

ثبت‌نام برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۱ از روز سه شنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۰ آغاز می‌شود و داوطلبان تا ۲۳ آذر فرصت دارند در آزمون ثبت نام کنند.

آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۱ در روزهای چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ و جمعه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.

پذیرش دانشجو در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۱ بر اساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی» مصوب ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی و همچنین آیین نامه اجرایی مربوطه و مصوبات «شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی» و ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت‌نام و پذیرش آزمون صورت خواهد گرفت.

رشته‌ها و مواد امتحانی آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۱ در سایت سازمان سنجش درج شده است و داوطلبان می‌توانند با مراجعه به اینجا از آن استفاده کنند.

شرایط و ضوابط در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ اطلاع رسانی خواهد شد.

با توجه به امکان اصلاح عناوین رشته‌ها و یا سایر اطلاعات در جداول مجموعه‌های امتحانی تا زمان شروع ثبت‌نام، ملاک نهایی، اطلاعات درج شده در دفترچه راهنمای ثبت نام خواهد بود.

دانشجویان الزهرا دارای کارنامه سلامت جسم و روان می‌شوند

به نقل از دانشگاه الزهرا (س)، دانشجویان دانشگاه الزهرا برای تکمیل فرآیند ثبت‌نام خود ملزم به تکمیل کارنامه سلامت جسم و روان هستند.

بر این اساس، تمامی دانشجویان دانشگاه الزهرا درتمامی مقاطع تحصیلی کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری که در طرح پایش سلامت جسم و روان در سال ۱۴۰۰ شرکت نکرده‌اند، برای نهایی شدن مراحل ثبت نام خود در نیمسال اول ۱۴۰۰ دانشگاه، باید تا ۳۰ آذرماه نسبت به تکمیل کارنامه سلامت جسم و روان اقدام نمایند.

در این طرح دانشجویان می‌توانند با مراجعه به لینک saorg.ir/mentalhealth نسبت به پایش روانشناختی خود اقدام کنند و با مراجعه به لینک saorg.ir/physicalhealth پایش سلامت جسم خود را انجام دهند.

پیش از آغاز ترم جاری، سازمان امور دانشجویان وزارت علوم اعلام کرده بود که تمامی دانشجویان دوره‌های مختلف دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ملزم به تکمیل کارنامه سلامت هستند.

شناسایی پیکر شهید ابراهیم قائمی در دانشگاه علامه طباطبایی

عبدالله معتمدی، سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در سخنانی ضمن تقدیر و تشکر از حضور اقشار مختلف مردم و دانشگاهیان در این مراسم گفت: خداوند را شاکریم که این توفیق نصیب ما شد تا بتوانیم دینی را که نسبت به خانواده این شهید داریم، ادا کنیم.

او با گرامیداشت یاد شهدای دانشجو در روز ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲، بیان کرد: در آن روز، سه جوان دانشجو به دلیل مبارزه با نظام استکباری و درست یک روز قبل از آنکه به نیسکون، معاون رئیس‌جمهور آمریکا در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران دکترای افتخاری بدهند، به شهادت رسیدند و به منظور پاسداشت نام و یاد این شهدا در استکبار ستیزی، این روز، روز دانشجو نام گرفت و این حرکت آزادی خواهانه و استکبارستیزانه در دستور کار دانشجویان عزیز ما قرار گرفت.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه با اشاره به تقارن روز دانشجو با مراسم تجلیل از خانواده شهید تازه احراز هویت شده آرمیده در این دانشگاه، بیان کرد: امیدواریم دانشجویان ما در مسیر استکبارستیزی به مسئولیت‌های خود واقف و نقش آفرین باشند.

او با اشاره به مراسم خاکسپاری دو شهید گمنام در دانشگاه علامه طباطبائی در سال ۱۳۹۰، گفت: در طول این سال‌ها مقبره شهدای گمنام دانشگاه محلی برای راز و نیاز و کسب فیض دانشگاهیان به ویژه دانشجویان بوده است.

عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه با اشاره به آیه شریف «فَرِحینَ بِما آتاهُمُ اللَّهُ مِن فَضلِهِ وَیَستَبشِرونَ بِالَّذینَ لَم یَلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم أَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَلا هُم یَحزَنونَ» مبنی بر این که شهدا زنده اند و در نزد خداوند روزی دارند، گفت: در تفاسیر آمده است که این نزد، نزد مکانی و منزلتی است. چون نزد خداوند هستند، زوال ناپذیر و پایدار هستند و در نزد خدا روزی مادی و معنوی دارند. روزی معنوی آن‌ها حضور، معرفت و آگاهی به رفتار ما است.

او  به آیه ۱۷۰ سوره آل عمران اشاره کرد و افزود: راز خوشحالی شهدا چند عامل است. یکی از این عوامل آثار حیاتی شهادت است. شهادت یک اتفاق و مرگ انتخاب شده نیست، بلکه یک فرآیند است که از دل یک مکتب شکل گرفته و راه را نشان می‌دهد. شهید در این مکتب آموزش می‌بیند و قبل از این که مهمان خدا شود، میزبان خدا می‌شود. شهید قبل از شهید شدنش قلب، روح، دل و وجودش محل استقرار خداوند است.

دکتر معتمدی با اشاره به آثار اجتماعی شهادت تاکید کرد: با شهادت یک شهید، اتفاقی که از لحاظ اجتماعی در زندگی مردم می‌افتد، تاثیر متفاوت و غیر قابل درکی است و این مسئله راز ماندگاری انسجام و وحدت در جامعه است.

دانشجویان در مسیر نوآوری سرآمد خواهند بود

رضا صابری عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره الگو بودن شهدا برای دانشجویان گفت: امسال روز شانزدهم آذر مزین به میزبانی خانواده شهید ابراهیم قائمی در دانشگاه علامه طباطبایی بود.

او افزود: میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی از خانواده شهید قائمی روز دانشجو را برای ما به یک روز بامعنویتی تبدیل کرد و ما اعتقاد داریم که دانشجویان کشور از دانشجویانی هستند که در مسیر علم و نوآوری در ایران سرآمد خواهند بود.

صابری تصریح کرد: امروزه دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان یک دانشگاه برتر کشور و بزرگترین دانشگاه علوم انسانی نقش مهمی در توسعه ایران دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: امیدواریم با کمکی که وجود شهدا در این دانشگاه می‌کنند و شهدایی که دانشگاه علامه طباطبایی به انقلاب اسلامی تقدیم کرده، بتوانیم رهنمان خوبی برای شهدا باشیم و این دانشگاه را در مسیر آرمان‌های انقلاب اسلامی همچنان درخشان ببینیم و انشالله که دانشجویان دانشگاه ما از این فضا برای توسعه علم و دانش بهترین بهره را ببرند. 

انتهای پیام/ 

 
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار