به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ایثار و ازخودگذشتگی، همواره جزو صفات برجسته ایرانیها و زبانزد سیاحان دیگر کشورها بوده است. تاریخ ایران پر است از صفحاتی که جانفشانی و همبستگی ملت ایران را در کمک به یکدیگر فریاد میکند. میتوان گفت دیگردوستی و دیگرپذیری، نقش جدی در نهاد و اخلاق هر ایرانی ایفا میکند.
در این بین، بانوان ایرانی همواره دوشادوش مردان، نقش پررنگ و ماندگار خود را در پهنه تاریخ این سرزمین به یادگار گذاشتهاند و هرجا که نیازی به حضورشان بودهاست، بدون هیچگونه تنگنظری، در آنجا حاضر شدهاند.
یکی از نمونههای حضور فعال زنان، زمانی رقم خورد که در اواخر سلطنت مظفرالدینشاه، دولت مشیرالدوله تصمیم گرفت براى تامین برخى مخارج دولتى، از دولت روس و انگلیس وامى دریافت کند. اما این تصمیم به شدت مورد مخالفت مجلس و مردم واقع شد که این اقدام را در شأن مردم ایران نمیدانستند. دولت در آن برهه، جز تمکین به خواست مردم و مجلس راهی پیش روی خود نمیدید و ناچار از اجراى تصمیم خود دست برداشت.
مجلس، براىآنکه پول کافى براى دولت فراهم کند، تاسیس بانک ملى را به تصویب رساند. روشن است که بانک تازهتاسیس، احتیاج مبرم به تامین اعتبار داشت تا بتواند از پس هزینههای سنگین برآید؛ اینجا بود که زنان در فراهم آوردن پول، فداکارانه شرکت جستند و با هدیه دادن جواهرات خود به بانک ملی، شرایط لازم را برای تاسیس آن به وجود آوردند.
مساعدت مالى زنان در عصر مشروطه، به کمک آنان در تاسیس بانک ملى محدود نبود. زمانىکه مبارزان مشروطه براى تامین هزینههاى مقاومت و خرید اسلحه، با مشکل مالى مواجه شدند، زنان با فروختن جواهرات یا حتی وسایل خانه خود، دوباره مثل همیشه به کمک آمدند؛ از جمله پس از فتح اصفهان، عدهاى از زنان به انجمن ایالتى اصفهان رفتند و زیورآلات خود را به مشروطهخواهان هدیه کردند. دراین بین، زنى کاسهای مسین را که تنها دارایىاش بود، به مشروطهخواهان تقدیم کرد و نشان داد که بانوان ایرانی در مسیر تعالی و نجات میهن، اگر از مردان پیشتر نباشند، هیچگاه عقبتر نیستند.
منبع: خراسان
انتهای پیام/