به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، برخی انسان ها در هر جایی که پا میگذارند اقدام به تخریب محیط زیست و تولید پسماند می کنند. پسماند هایی که با شیرابه، دود، دفن و پراکنده شدن در سطح شهر، هم فضای شهری را به هم میریزند و هم به محیط زیست آسیب میزنند .
پسماند عبارت از موادی اﺟﺘﻨﺎب ﻧﺎﭘﺬﯾﺮ ﻧﺎﺷﯽ از ﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎی اﻧﺴﺎﻧﯽ است ، ﮐﻪ در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ و در آﯾﻨﺪه ﻧﺰدﯾﮏ ﻧﯿﺎزی ﺑﻪ آن ﻧﯿﺴﺖ و ﭘﺮدازش و ﯾﺎ دﻓﻊ آن ﺿﺮوری اﺳﺖ. برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP)، پسماند را این گونه تعریف میکند: اﺷﯿﺎﯾﯽ ﮐﻪ افراد آنها را ﻧﻤﯽﺧﻮاﻫند، ﯾﺎ ﻧﯿﺎزی ﺑﻪ آنها ﻧﺪارد، یا از آنها استفاده نمیکنند و به پردازش و دفع نیاز دارند.
در ایران به صورت سالانه ۲۱ میلیون پسماند شهری ۳۰ میلیون تن پسماند صنعتی ۸ میلیون تن پسماند خطرناک و ۱۷۰ میلیون تن پسماند کشاورزی تولید می شود .
بر اساس گزارش ها تا سال ۲۰۵۰ میزان پلاستیک در اقیانوس های جهان از ماهی ها بیشتر می شود
پسماند سوزی یکی از راه های خطرناک دفع پسماند است که برخی از افراد متخلف برای کاهش هزینه ها اقدام به آتش زدن آنها می کنند ، سردرد و ناراحتی عصبی ، سوزش دستگاه تنفسی ، افزایش فشار خون و آلودگی هوا و خاک یکی از مضرات سوزاندن پسماند است .
سوزاندن پسماند سبب انتشار ۲۷ نوع از فلزات سنگین، ۲۱ نوع از ترکیبات سرطان زا و بیش از ۴۰۰ نوع ترکیبات آلی میشود.
در کشورهای اروپایی جرایم زیادی برای ریختن پسماند و پسماند سوزی در نظر گرفته شده است مانند: زباله ریختن در خیابان ها که شامل جریمه ۲۰۰۰ دلار و خوردن غذا در مکانهای عمومی و خیابانها شامل ۵۰۰ دلار می شود .
حسن پسندیده مديركل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان ، در مورد مدیریت پسماند کشور گفت : مدیریت اجرایی پسماند عادی و شهری بر عهده شهرداریها، دهیاریها و بخش داریها است و مدیریت سایر پسماندها مانند پسماند شهری، کشاورزی و پزشکی بر عهده تولید کننده است .
وی افزود : مدیریت پسماندها انواع مختلفی دارد. مانند بازیافت، زباله سوزی و پسماندهایی که باید تثبیت و تصفیه و بی خطر شوند و سایر پسماندها که باید دفع خطر شوند.
مديركل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در مورد انباشت و پسماند سوزی در فضای باز گفت: در ماده ۲۰ قانون هوای پاک انباشت پسماند بیمارستانی، ساختمانی، کشاورزی و زراعی در معابر عمومی و فضای باز و سوزاندن آنها جرم است و برای خاطیان جرایمی در نظر گرفته شده است.
وی افزود : ۷۰ درصد پسماند ها تر و ۳۰ درصد پسماند ها خشک هستند، برخی از این پسماندهای تر در محلهای مناسب تبدیل به کمپوست میشوند ، اساس موضوع و هدف ما بر این است که تفکیک صحیح در مبدا و منازل صورت گیرد.
این مقام مسئول در مورد پسماند سوزیها گفت: در ماده ۲۰ قانون هوای پاک سوزاندن پسماند جزء مصادیق مجرمانه است، این قانون شامل سوزاندن در پسماند سوزهای غیر استاندارد هم می شود ، در بخشهای محدودی از کشور پسماند سوزی رخ می دهد، در تهران، در منطقه آراد کوه یک سیستم زباله سوز شهری با ظرفیت ۲۰۰ تن در روز با مدیریت شهرداری تهران کار میکند که دارای مجوزهای لازم از محیط زیست است و خروجیهای آن توسط آزمایش گاههای معتمد مورد سنجش قرار میگیرد .
پسندیده تصریح کرد : در حال حاضر در مجتمع دفع و پردازش آرادکوه، پسماندهای شهری جداسازی و کمپوست (کودآلی) تولید میشود، با توجه به میزان بسیار زیاد ضایعات تولیدی در شهر تهران که روزانه بالغ بر ۷۰۰۰ تن است و هم چنین با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد پسماندهای شهر تهران را مواد آلی به خود اختصاص میدهد، استفاده از فرایند کمپوست سازی به جهت دفع صحیح و بهداشتی ضایعات تولیدی و انجام پردازش علمی بر روی ضایعات تولیدی، منطقی به نظر میرسد.
بازیافت پسماند
در این مجتمع پسماندهای آلی از پسماندهای خشک جداسازی شده و در فرایند هوادهی (روش ویندرو) به کمپوست تبدیل میشود و مواد خشک به روشهای بهینه جدا سازی شده و به چرخه تولید باز خواهند گشت که این موجب بهبود محیط زیست شهری و بهبود وضعیت اجتماعی و بهداشتی مردم خواهد شد. کاهش شیرابه و عدم تولید گازهای گلخانهای (متان)، کاهش میزان مواد دفنی و افزایش طول عمر مراکز دفن، جلوگیری از دفن مواد با ارزش از دیگر مزایای زیست محیطی احداث واحدهای پردازش است. تهیه کمپوست از پسماندها علاوه بر کاهش میزان پسماندهای دفن شده و کاهش تولید شیرابه و گاز متان و بوی نامطبوع شده، باعث بهبود هوای منطقه و حفظ سلامتی افراد ساکن در اطراف مجتمع و حفظ بهداشت محیط نیز شده و اثرات اقتصادی دارد.
کاهش هزینهها در مرکز دفن به دلیل جلوگیری از دفن پسماند ، تولید کمپوست، فروش آن و کسب در آمد ، جلوگیری از هدر رفتن سالیانه چندین هکتار زمین ناشی از دفن پسماندها ، ایجاد اشتغال و درآمدزائی ، بازیافت پسماندهای خشک با ارزش، فروش آنها و کسب در آمد از جمله این موارد است.
از آنجایی که یکی از اهداف استراتژیک مدیریت پسماند، کاهش تدریجی دفن و افزایش ظرفیت بازیافت و پردازش است لذا در این مجتمع، واحدهای جدید پردازش پسماندها و تولید کمپوست احداث شده است. احداث واحدهای جدید پردازش و تولید کمپوست از دفن پسماندها جلوگیری و از آلودگی آب، خاک و هوا جلوگیری نموده و موجب بهبود محیط زیست شهری و بهبود وضعیت اجتماعی و بهداشتی مردم خواهد شد.
احداث خطوط استحصال کود و گرانوله نمودن کمپوست، نظر به سیاستهای کلان شهرداری تهران مبنی بر پردازش هرچه بیشتر پسماند و هم چنین کاهش اثرات سوء زیست محیطی حاصل از دفن پسماند به روش سنتی باعث تولید شیرابه، گاز متان و از بین رفتن اراضی میشود. با عنایت به اینکه کمپوست نابالغ حاصل از سایتهای هوادهی دارای ناخالصیهای مختلفی هستند، واحدهای پالایش جدیدی با هدف افزایش خلوص کمپوست تولید و درجه بندی آنها در مجتمع آرادکوه و با همکاری بخش خصوصی راه اندازی شده است. جدول ذیر آمار مربوط به تعداد و ظرفیت واحدهای پالایش کمپوست در آرادکوه را نشان میدهد.
از سوی دیگر با توجه به سیاستهای کلان وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر جایگزینی کودهای بیولوژیک و کود کمپوست به جای کودهای شیمیایی، با هدف افزایش مواد آلی در اراضی کشاورزی و حاصل خیز نمودن اراضی، تولید کود کمپوست با کیفیت و براساس استانداردهای روز جهانی از سوی دیگر برنامههای سازمان بازیافت میباشد که تولید کمپوست به شکل گرانوله و بسته بندی در کیسههای مختلف باعث کاهش هزینههای حمل و نقل و هم چنین استفاده راحتتر کشاورزان در سیستمهای کود دهی به اراضی خواهد شد.
انتهای پیام /
دولت باید به تولید کننده های نوشابه دستور بده دهنه بطریاشونو گشادتر کنن که مردم بتونن ازشون تو این چیزا استفاده کنن و کمتر بریزن دور
اون شخصیت گند زد به فرهنگ ما!
هرکسی میخواد درباره بهداشت و محیط زیست و... حرف بزنه بهش میگن آقای بهداشت!!!