حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصی سازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: نگرانیهایی درباره پالایشگاه شازند وجود دارد که به حق است. بورسی شدن پالایشگاه شازند و هر شرکت دیگری، حتما به نفع خود پالایشگاه و اقتصاد ملی است. زیرا بورسی شدن به معنی زیر ذره بین رفتن و بیشتر شدن شفافیت است.
قربانزاده بیان کرد: در مورد مدیریت، کارایی و بهره وری پالایشگاه؛ قطعا این موضوعات برای سازمان خصوصی سازی نیز اهمیت دارد و جزء اهداف اصلی سیاستهای کلی اصل ۴۴ نیز است. در موضوع مدیریت و بهره وری تمام سعی ما این است که سهام کنترلی و مدیریتی پالایشگاه شازند حتما با حفظ حاکمیت شرکتی و کارایی و بهره وری انجام شود.
او ادامه داد: دغدغهای که وجود دارد، موضوع رد دیونی است که در احکام قانون بودجه به سازمان خصوصی سازی و وزارت اقتصاد تکلیف میشود که درباره پالایشگاه شازند نیز این اتفاق افتاده است.
این مقام مسئول گفت:۱۰ درصد در سال گذشته به سازمان تامین اجتماعی واگذار شد و امسال نیز حدود ۴۵ درصد به صندوق کشاورزان و روستائیان و ۱۰ درصد دیگر نیز به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده است. ممکن است که برخی این ادعا را داشته باشند که این سازمانها اهلیت لازم را برای مدیریت پالایشگاه نداشته باشند. اما این تکلیفی است که قانون بودجه بر وزارت اقتصاد بار کرده و دلیل آن نیز وجود کسری بودجه است، علت کسری بودجه نیز، حکمرانی معیوب گذشته اقتصاد کشور است که ریل صحیح خصوصی سازی به صورت یک دفعه اتفاق نمیافتد.
قربانزاده گفت: نگاه درآمدی کوتاه مدت به موضوع واگذاریها همواره این آسیب را دارد و ما تلاش میکنیم که این نگاه آسیب نزند. از جمله با همین موضوع فروش سهام شرکتهای بزرگ بورسی دولت که علاوه براینکه حاکمیت شرکتی را به خطر نمیاندازد، تامین کننده منابعی برای بودجه نیز است.
انتهای پیام/