مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: ۱۰ اثر میراث ناملموس استان که بیشتر آن‌ها مربوط به منطقه هورامان است، در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، یعقوب گویلیان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان اظهار کرد: در جلسه شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس که در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، استان کردستان به دفاع از ۱۰ پرونده میراث ناملموس پرداخت.

او با بیان اینکه تمامی این پرونده‌ها با توجه به ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان از این منطقه انتخاب شده بودند، افزود: سهمیه استان کردستان در سال ۱۴۰۰ هفت پرونده بود که سه پرونده اضافه بر تعهد استان ارائه شد.

مدیرکل میراث فرهنگی کردستان ادامه داد: توانستیم این ۱۰ اثر واجد شرایط شامل معماری خشکه‌چین هورامان، رسم جمعانه در هورامان، شیوه تهیه آش آیینی هلوشین، شیوه تهیه نان گیته‌مژگی، مهارت ساخت کرسی قرآن، مهارت ساخت شانه چوبی، مهارت ساخت لتری (دوک نخ‌ریسی)، شیوه ساخت تسبیح ون، بازی قولان و بازی خلیران را ثبت ملی کنیم.

گویلیان ابراز امیدواری کرد در راستای حفظ و احیای آثار تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی استان کردستان و معرفی هر چه بهتر این آثار با همکاری بخش‌های دولتی و خصوصی، اقدامات و کار‌های ارزنده‌ای را بتوان انجام داد.

میراث فرهنگی ناملموس، آداب و رسوم، اصطلاحات، زبان ها، گویش ها، بازی ها، موسیقی، ادبیات شفاهی، هنر‌های اجرایی، مراسم، جشن ها، رقص ها، دانش و مهارت‌ها و بسیاری موارد دیگر را نیز شامل می‌شود. این موارد اگر چه قابل لمس و شاید مشاهده نباشند و وجود خارجی هم نداشته باشند، اما بخش بسیار مهمی از میراث فرهنگی را شامل می‌شوند.

میراث فرهنگی ناملموس بخشی زنده از میراث است که به دست بازماندگان به مرور و به صورت پیوسته مورد استفاده و بازآفرینی قرار گرفته و طول زمان بر ارزش آن افزوده شده و حس هویت و تعلق به انسان و جامعه بخشیده است.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.