مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان یزد در مورد اثرات سموم کشاورزی بر سلامت محیط زیست و انسان توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، غلامرضا فتاحی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان یزد گفت:  سازمان حفظ نباتات به عنوان متولی امر کنترل آفات برای ایجاد و حفظ امنیت غذایی، کاهش نگرانی‌های به حق دلسوزان و دوست داران طبیعت، کاهش اثرات مخرب زیست محیطی و مقاومت به آفت کش‌ها روش " مدیریت تلفیقی آفات " را به عنوان اصل مهم برای کاهش مصرف سموم شیمیایی و خسارت ناشی از آن‌ها مد نظر قرار داده است.

او با اشاره به صدمات جبران ناپذیر مصرف سموم در بخش کشاورزی افزود: برای کاهش خسارت آفات و در عین حال سالم بودن محصولات کشاورزی در سال‌های اخیر حذف آفت کش‌های شیمیایی پرخطر و جایگزینی با آفت کش‌های شیمیایی کم خطر، گسترش روش‌های غیرشیمیایی و  بیولوژیک کنترل آفات در اولویت برنامه‌های این سازمان قرار گرفته است.

فتاحی در این زمینه اظهار داشت: به منظور گرامیداشت ۱۲ آذر، روز جهانی بدون سم، همایشی برگزارشد دراین جلسه پس ازبحث وتبادل نظر پیرامون موضوع امنیت غذایی و حفظ سلامت مصرف کنندگان محصولات کشاورزی تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ شد:

۱-تهیه طرح نظارت بر امر تولید محصول گواهی شده از سوی معاونت غذاودارو وطرح موضوع در شورای سلامت استان

۲-اجرای طرح مدیریت کنترل تلفیقی عوامل خسارتزای محصولات گلخانه‌ای از سوی مدیریت حفظ نباتات در سطح وسیع باتصویب اعتبار مورد نیاز از سوی مراجع ذیصلاح

۳-انتخاب آزمایشگاه صاحب صلاحیت آزمایشگاه کنترل باقیمانده سموم و موادشیمیایی در محصولات کشاورزی بخش خصوصی از سوی معاونت غذا و دارو
 
۴-برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه تولید کنندگان محصولات کشاورزی درخصوص به کارگیری مدیریت کنترل تلفیقی عوامل خسارتزای محصولات واحد‌های تولیدی

۵-برگزاری جلسات منظم در خصوص عملیاتی نمودن سیاست‌ها و راهکار‌های تولید محصولات گواهی شده (سالم) با حضور ارگان‌های مربوطه.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.