مرغداران و دامداران با مشکل کمبود و گرانی نهاده های دامی مواجه هستند که این امر منجر به افزایش هزینه های تولید می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به شرایط خشکسالی و کمبود تولید علوفه در مرتع، واردات نهاده نسبت به سال قبل افزایش یافته است، اما با این حال دامداران و مرغداران همچنان نسبت به کمبود و گرانی نهاده معترضند.

آمارها نشان می دهد که سالانه حدود ۲۴ میلیون تن علوفه سبز در کشور تولید می شود که ۶ میلیون تن آن به یونجه دامی، ۱۴ میلیون تن ذرت دامی و ۴ میلیون تن جو دامی اختصاص دارد.  به دلیل کمبود علوفه دامی بخشی از طریق واردات تامین می شود که امسال به سبب خشکسالی میزان واردات افزایش یافته است.

با وجود گرانی های مکرر نهاده های دامی ناشی از تاخیر در توزیع ،تولیدکنندگان چاره ای جز تامین از بازار آزاد ندارند که این امر در افزایش هزینه های تولید و قیمت نهایی محصولات تاثیر بسزایی دارد، کمااینکه قیمت محصولات پروتئینی سبد خانوار از ابتدای سال چند بار دچار تغییر قیمت شد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت تامین و توزیع نهاده های دامی، مشکلات تاخیر و تاثیر آن بر قیمت تمام شده محصولات با خبر شویم:

افزایش ۶۰ درصدی واردات نهاده نسبت به قبل

حسن عباسی معروفان سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر آمار از ابتدای سال تا پایان آبان ۱۰ میلیون و ۱۵۰ هزار تن نهاده دامی توزیع شده، درحالیکه سال گذشته در این بازه زمانی ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن وارد شد که این میزان رشد ۶۰ درصدی واردات را نشان می دهد.

وی گفت: در ۸ ماه گذشته ۵.۵ میلیارد دلار به نهاده تخصیص یافت که تا پایان سال هم حداقل ۵ میلیارد دلار دیگر ارز باید به واردات ۷ قلم کالا تخصیص یابد.

عباسی معروفان ادامه داد: حدود ۱۱ میلیون تن نهاده دامی ثبت سفارش کردیم که به محض تامین ارز وارد خواهد شد.

 سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۲ هفته پیش لایحه حذف ارز ترجیحی در مجلس تصویب نشد و یک فوریت و ۲ فوریت آن را تایید نکردند و بصورت عادی مطرح شد و حال معلوم نیست زمان حذف آن کی باشد.

به گفته وی، برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال احتمالا ارز ترجیحی تخصیص داده شود، اما تاکنون هیچ ابلاغیه ای نداشتیم.

عباسی معروفان ادامه داد: اگر ارز ترجیحی تا پایان سال به نهاده های دامی تخصیص یابد، پیش بینی می شود که قیمت محصولات پروتئینی در داخل نظیر گوشت، مرغ، تخم مرغ  تغییری نداشته باشد.

وی درباره آخرین وضعیت واردات نهاده دامی گفت: با توجه به کمبود علوفه دامی قرار بود بخشی از نهاده مورد نیاز از طریق خارج تامین شود. به عنوان مثال گرچه قرار بود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن جو وارد شود، اما این میزان به ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسیده است، همچنین یک میلیون تن یونجه باید وارد کنیم.

دریافت کرایه پشت بارنامه یکی از مشکلات تاخیر در توزیع نهاده دامی

حبیب اسداله نژاد مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو  با باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت: گرچه توزیع نهاده دامی نسبت به قبل تا حدودی بهبود یافته، اما امیدواریم تامین و ترخیص تسریع شود.

وی گفت: با وجود قول هایی که داده شده انتظار می رود که مشکلات تامین و ترخیص برطرف شود.

اسداله نژاد ادامه داد: تامین سهمیه بصورت هفتگی انجام می شود که امیدواریم مشکل تخصیص به زودی رفع شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره علل تاخیر در توزیع نهاده دامی گفت: دریافت کرایه پشت بارنامه یکی از مشکلاتی است که مرغداران با آن روبرو هستند و همواره شرکت های باربری شماره مرغداران را در اختیار راننده ها قرار می دهند که گاها تا ۲ برابر نرخ مصوب تقاضای پشت بارنامه می کنند که مرغداران به جهت نیاز به دان تمکین می کنند.

به گفته وی، شرکت های باربری ۷۰ تا ۸۰ درصد کرایه از نرخ مصوب بالاتر دریافت می کنند که بر قیمت تمام شده تولید تاثیر بسزایی دارد.

تامین نهاده همچنان با تاخیر در حال انجام است

برومند چهارآیین رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی صنعت طیور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: کیفیت پایین نهاده ها وزن گیری را با مشکلاتی روبرو کرده  که این موضوع در کنار بیماری جدید آنگارا منجر به افزایش تلفات و کاهش بیشتر عرضه مرغ در بازار شده است که با این وجود نباید انتظار داشت به زودی قیمت مرغ فروکش کند.

وی درباره آخرین وضعیت بازار نهاده های دامی گفت: تامین نهاده توسط سامانه بازارگاه با تاخیر در حال انجام است.

چهارآیین ادامه داد: بنابر آمار ذرت و کنجاله سویا ۵۵ درصد قیمت تمام شده تولید را تشکیل می دهد و مابقی مربوط به سایر هزینه هاست.

کمبود و گرانی نهاده های دامی، دامداران را گرفتار کرد

یکی از دامداران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: چندماهی است که مشکلات کمبود و گرانی نهاده های دامی، دامداران را گرفتار کرده است.

وی گفت: با توجه به کمبود نهاده های دامی، دامداران چاره ای جز کشتار دام های مولد خود ندارند.

این تولیدکننده ادامه داد: کمبود نهاده دامی منجر به افزایش قیمت محصولات پروتئینی شده است چرا که متاسفانه سهمیه نهاده با تاخیر اعلام‌می شود و دامدار برای سیرکردن دام خود چاره ای جز خرید از بازار آزاد ندارد.

خلاصه نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاه های کشور در مهر ۱۴۰۰

 

کشتار دام های مولد به دلیل کمبود نهاده های دامی

مجتبی عالی مدیرعامل اتحادیه دامداران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: توجه به مشکلات تامین و کمبود نهاده های دامی، کشتار دام های مولد بی سر و صدا در حال انجام است چرا که دامداران راهی جز کشتار دام‌های خود ندارند. برآوردها حاکی از آن است که کشتار دام های مولد نسبت به قبل ۱۵ درصد افزایش داشته است، هر چند آمار دقیقی را نمی توان اعلام کرد.

وی گفت: با توجه به افزایش روزمره قیمت نهاده های دامی، نرخ تمام شده تولید مرتب در حال تغییر است. 

عالی با اشاره به اینکه ۳۰ تا ۳۵ درصد کنجاله سویا و ذرت با نرخ مصوب تامین می شود، بیان کرد: با توجه به تامین ۷۰ درصد نهاده ها از بازار آزاد، قیمت تمام شده تولید بسیار بالاست که با این وجود نمی توان پیش بینی دقیقی راجع به آینده صنعت دامپروری داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۷ ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
وایی، دامدار نابود شد،،پس کی باید جواب بده،،چرا خوراک دام اینقدر گران است ،،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
تا کی باید دامدار تاوان بی کفایتی مسولان رابدهد یعنی هنوز قادر به ارایه یک برنامه مناسب نیستند چقد استرس چقد فشار گندشا در اوردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
خوب همه میدونن دان دسته دلال هست همه فهمیدن دست دامدار نیست بعد ۱۰۰روز کار دولت رئیسی چکار کردید هنوز میگید نیست وزیر صمت وزیر کشاورزی چکار میکنن که به خاط نبود خوراک دام دام ابستن رو میبرن کشتارگاه همش حرف خودتون رو از پشت میز تکون بدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
دروغه انبار کردن یا اصلا دام نداشتن مثل اونی که یکماه قبل اعلام کردن چند تن چند تن نهاده میگرفته گرتن میفروخته بعد فهمیدن اصلا دام نداشته پس باور نکنید بازهم بوی گرونی میاد در عرض سه ماه نرخ مرغ 305 برابر شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
اولویت با اوناییه که طبق خوراکی که گرفتن مرغ تحویل دادن
آخرین اخبار