یک کارشناس صنعت فضایی از تلاش برای افزایش کاربرد‌های ماهواره‌ای در ایران خبر داد.

صباح معتمدی کارشناس صنعت فضایی در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مدار‌های زمین به ۳ دسته تقسیم می‌شوند، اول مدار‌های لئو که نزدیک‌ترین مدار به مرکز زمین هستند و در فاصله ۲۰۰ تا ۲ هزار کیلومتری از آن قرار دارند. ماهواره‌هایی که در این مدار هستند غالبا وظیفه عکس برداری و سنجش هواشناسی را بر عهده دارند و به طور متوسط هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور زمین می‌گردند.

این کارشناس صنعت فضایی بیان کرد: دومین مدار مئو نام دارد که به آن‌ها مدار میانی نیز گفته می‌شود و در فاصله ۲ هزار  تا ۱۵ هزار کیلومتری از مرکز زمین قرار دارند. سومین نوع ماهواره، ماهواره‌های ژئو هستند که در فاصله ۳۶ هزار کیلومتری از مرکز زمین قرار دارند و کاربرد‌های بسیار زیادی برای مردم دارد.

وی تصریح کرد: انواع ماهواره‌های ناوبری، مخابراطی، رادیو تلویزیونی و ماهواره‌هایی برای راه یابی و نقشه یابی در این مدار قرار می‌گیرند و سرعت گردش ماهواره‌های این مدار به سرعت چرخش زمین به دور خود است. مدار ژئو و پرتاب ماهواره بر روی آن برای کشور‌ها بسیار محدود است به صورتی که هر کشور یک مرتبه شانس پرتاب ماهواره بر روی آن را دارد و در صورت اشتباه و خطا این شانس برای مدت‌های طولانی از دست می‌رود.

معتمدی اظهار کرد: دستیابی به مدار‌های ژئو به دلیل کاربرد‌های فراوانی که دارد، برای کشور‌ها به ویژه ایران از اهمیت زیادی برخودار است  که طبق دستور اخیر رئیس جمهور، قرار است تا افق سال ۱۴۰۴ ماهواره ایرانی را به این مدار پرتاب کند. کشور ایران و کارشناسان ایرانی در این حوزه توانمندی‌های گسترده‌ای دارند، اما برای رسیدن به این امر یعنی پرتاب ماهواره به مدار ۳۶ هزار کیلومتری نیاز‌مند حمایت‌های مالی و زیرساخت‌های توامندسازی است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۱۱ آذر ۱۴۰۰
هر کار می کنید فقط سریع یک دنیا ممنون