ثقفی گفت: وزارت نفت و شرکت‌های اقماری آن، از سازندگان تجهیزات صنعت نفت به دلیل تاخیر کار ناشی از قطعی گاز، جریمه دریافت می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان - حدود ۸۵ درصد از نیاز صنعت نفت کشور توسط سازندگان داخلی تامین می‌شود اما به دلیل موانعی که بر سر فعالیت آن‌ها وجود دارد، برخی از سرمایه گذاران این حوزه در حال سرمایه گذاری در کشورهای همسایه هستند؛ این را انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت اعلام کرده است.

احسان ثقفی رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران، به سؤالات زیر درباره وضعیت تولید این تجهیزات در شرایط فعلی اقتصاد کشور، پاسخ داد:

باشگاه خبرنگاران جوان: شرایط فعالیت سازندگان تجهیزات صنعت نفت در دولت جدید نسبت به دولت قبل چه تغییری داشته است؟

ثقفی: موانع تولید ناشی از قوانین بانک و مالیات و بیمه، سبب تعدیل نیرو در میان سازندگان تجهیزات صنعت نفت شده؛ زیرا تعداد پروژه‌ها و به تبعیت از آن، میزان درآمد‌ها کم است. در دولت جدید، هیچ بخشنامه یا دستورالعمل جدیدی که مانع تولید باشد صادر نشده است، اما انتظار داریم بخشنامه‌هایی بیاید که موانع قبلی را هم بردارد، نه این که از ایجاد نشدن مانع جدید، خوشحال باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: علاوه بر موانع، آیا کمبود گاز صنایع، هم بر روند فعالیت تجهیزات صنعت نفت  تاثیر گذاشته است؟

ثقفی: قطعی‌ها علاوه بر گاز در مورد برق نیز رخ داده که سبب کاهش دریافتی‌های ما می‌شود. از طرفی، وقتی محصول به موقع تحویل داده نمی‌شود، چون نمی‌توانیم به موقع پاسخگوی کارفرما باشیم، کارفرما نیز جرایم خود را طبق قرارداد دریافت می‌کند؛ این موضوع حتی در خود وزارت نفت و شرکت‌های اقماری آن نیز اتفاق می‌افتد!

در مواردی شاهد هستیم که حتی ضمانت‌های مربوط به حسن انجام کار و تعهدات سازندگان تجهیزات نفت به دلیل تحویل ندادن به موقع محصولاتشان، ضبط شده است. این وقفه در تولید، سبب گران شدن محصول نهایی و تامین نشدن آن با نرخ اولیه قرارداد می‌شود.

 


بیشتر بخوانید:


به گفته سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۱۵ درصد از تجهیزات صنعت نفت که وارداتی است، عمدتاً به دلیل این که سازندگان داخلی، موفق به دریافت استاندارد بین المللی (American petroleum ins‌titute (API در اثر تحریم نشده‌اند، در داخل کشور ساخته نمی‌شود و چند سالی می‌شود که قرار شده با همکاری سازمان ملی استاندارد و متخصصان صنعت نفت، استانداردهای مورد نیاز این تجهیزات، متناسب با نیاز داخلی، تدوین و بومی سازی شوند.

علت دیگر برای وارداتی بودن برخی از تجهیزات نیز، وابسته بودن به واردات مواد اولیه است؛ چرا که، ۶۵ ‌تا ۷۰ درصد هزینه‌‌‌‌های ساخت و ساز آن‌ها، مربوط به مواد اولیه‌ای می‌شود که برای تولید داخلی آن‌ها سرمایه گذاری انجام نشده است.

طبق آخرین آمارها، در حال حاضر ۴۰ درصد از ظرفیت خطوط تولید سازندگان تجهیزات صنعت نفت، خالی است و اخیرا محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، از انجام اقدامات اجرایی برای رساندن افزایش ظرفیت تولید نفت کشور به زمان قبل از تحریم‌ها با کمک سازندگان داخلی، تا اسفند امسال خبر داده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۹:۳۳ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
به عکس خوب توجه کنید // هدف عکاس اینه بوده که علاوه بر اینکه عکسی از تاسیسات نفتی گرفته باشه // انعکاس مشعل را در مرکز شیشه مانومتر (فشار سنج) باشه // احسنت به این عکس هنری
آخرین اخبار