به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ روز گذشته ۸۱۴ میلیون مترمکعب تولید گاز در پالایشگاه ها داشتیم که ۵۲۰ میلیون مترمکعب از آن در بخش خانگی مصرف شده است.
این افزایش مصرف محدودیتهایی را برای صنایع و اقتصاد کشور ایجاد میکند. آلودگی هوا نشان دهنده مصرف سوخت مایع در نیروگاه هاست و البته، صنایع پتروشیمی هم که یکی از منابع ارزآوری کشور هستند، با تهدید قطع گاز مواجه شده اند.
از طرف دیگر، ظرفیت پالایشگاههای گاز کشور نیز کاملا مشخص است و نمیتوانند همگام با افزایش میزان مصرف در بخشهای مختلف، تولید خود را افزایش دهند. به همین دلیل، وزارت نفت و شرکت ملی گاز، مجبور به استفاده از مخازن ذخیرهسازی شده اند.
کوشکی رئیس مرکز کنترل دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در این باره توضیح داد: برداشت گاز از مخازن ذخیره سازی، از نیمه آبان ماه آغاز شده در حالی که سالهای گذشته، این اتفاق یک ماه دیرتر رخ میداد.
او گفت: میزان مخازن نیروگاهها و صنایع مشخص است و با آغاز زودهنگام مصرف سوخت مایع در این صنایع، نگران این هستیم که در زمستان به مشکل بر بخوریم. فعلا در پتروشیمیها محدودیتی را ایجاد نکرده ایم، اما اگر میزان مصرف در بخش خانگی به همین صورت ادامه یابد، برای این بخش نیز محدودیتها را آغاز خواهیم کرد.
به همین منظور، راهکار کوتاه مدت عبور از بحران ناترازی گاز، بهینه مصرف کردن این منبع انرژی در بخشهای خانگی، تجاری و اداری است که بیشترین حجم مصرف را به خود اختصاص میدهند.
مسئولان کشور برای آن که ادارات دولتی هم همراه با سایر واحدها، ملزم به صرفه جویی در مصرف باشند، مانند سالهای گذشته بخشنامهای را در این زمینه ابلاغ کرده اند.
بر اساس این بخشنامه، تمامی ادارات دولتی ملزم به رعایت دمای رفاه یعنی ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی گراد هستند و در صورت رعایت نکردن الگوی مصرف بهینه یا دمای رفاه، در مرحله اول با اخطار کتبی و در مراحل بعدی، با قطع گاز مواجه خواهند شد.
بیشتر بخوانید:
این موضوع باعث شد تا سری به ادارات دولتی بزنیم. مراجعه ما از خود شرکت ملی گاز شروع شد، در مراکز و واحدهای پررفت و آمد مختلفی مثل بانکها و داروخانه های دولتی ادامه یافت و به سازمان ملی استاندارد ختم شد.
هرچند دماسنج ما در اغلب این واحدها، دمای اعلام شده را نشان میداد، اما واحدهایی هم بودند که دمای آنها از سقف ۲۱ درجه عبور کرده بود، اما در سازمانهای دولتی، اصلا خبری از رعایت دمای رفاه نبود. مانند سازمان مدیریت صنعتی با دمای ۲۳ درجه سانتی گراد یا سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان با دمای ۲۲.۶ درجه سانتی گراد که اختلاف چند درجهای با سقف ۲۱ درجه سانتی گراد داشتند.
دما حتی در سازمان ملی استاندارد هم، یک درجه با استاندارد اعلامی فاصله داشت. یک درجهای که به گفته مسئولان همین سازمان، ۵ درصد بر کاهش مصرف اثر میگذارد.
آمارها نشان میدهد که مصرف گاز هم در منازل و هم در ادارات بسیار بالاست که اگر شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند، زمستان سختی را پیش رو خواهیم داشت.
سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز در این مورد گفت: بالغ بر ۴ هزار و ۲۸۵ بازدید داشته ایم که متاسفانه ۹۳ مورد از آن بعد از بی توجهی به دریافت اخطار اول، منجر به قطع ادارات شده است.
به گفته کارشناسان و مسئولان شرکت ملی گاز، برای مصرف بهینه توسط بخش خانگی و دستگاههای دولتی، رعایت دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی گراد در فضاهای داخلی و بسته و همچنین، دمای ۱۸ درجه سانتی گراد در راهروها و فضاهای عمومی سرپوشیده، روشن کردن وسایل گرمایشی یک ساعت پیش از آغاز وقت اداری و خاموش کردن آنها یک ساعت پیش از پایان این وقت، خاموش کردن وسایل گرمایشی در روزهای تعطیل و استفاده از دستگاههای گازسوز استاندارد با برچسب انرژی بالا در اولویت قرار دارد.
موضوعی که اگر رعایت شود، میتواند معادل یک فاز پارس جنوبی صرفه جویی در مصرف گاز را به دنبال داشته باشد. مجید چگنی مدیرعامل شرکت ملی گاز در این باره نوشت: اگر هر واحدی در کشور با کاهش دمای محیط، یک مترمکعب در مصرف گاز صرفه جویی کند، ما به رقم ۲۸ میلیون مترمکعب کاهش دست مییابیم که با یک فاز پالایشگاه پارس جنوبی برابری میکند.
انتهای پیام/
و امکانات اولیه زیاد کردن جمعیت است از طرف دانشمند بزرگ من بی سواد
صرفه جویی لااقل می تونه یک عده هموطن را از نعمت گاز بهره مند سازد.
اینقدر نباید خودخواه ومتفعت طلب بود که چون پولش بر نمیگرده .... اصلا بابت گازی که مصرف نکردی پولی نمی دی که برگرده؟!
لباس کلفت و شال و کلاه برسرتون در خانه بگذارید
متاسفانه ملت .دمای خونه را بالا میبرند و
لباس تابستانی بر تن دارند
نمیشه .هم هوا را الوده میکنید و هم تلاف دادن گاز
به اندازه ملت کشور چین مصرف میکنید
چونکه ارزان است .هدر میدهید
جمعیت با گرم شدن هر خانه بهره مند میشه.
بی ربط تر از این نمی شد حرف بزنی
ثانیا پنجشنبه وجمعه در جه حرارت رو رکی جداقل و یا بسته نگهدارمد
دمای اتاق رو کم نمیکنیم و پنجره باز میکنیم با مصرف بالای گاز
این چه ربطی به فرسودگی لوله ها داره
کلا مشکل فرهنگی هست وخودخواهی وتنبلی ما که نمیریم دمای اتاق رو کم کنیم ولی پنجره رو باز میگذاریم