به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از همدان, علی بایگانه,مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سالانه بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار هکتار سطح زیر کشت استان همدان محصولات زراعی است که حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و مابقی بهصورت دیم کشت میشود.
او ادامه داد:محصولات آبی آن شامل گندم –جو-سیب زمینی –چغندر قند ونباتات علوفهای است و محصولات دیم شامل غلات است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: سالانه بین ۳ تا ۳/۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی در استان تولید میشود که متاسفانه بهدلیل بارندگی کم سال گذشته این میزان کاهش پیدا کرد و در سال زراعی ۹۹-۱۴۰۰ که باتمام رسید حدود ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن محصول برداشت شد که بخش عمده آن شامل غلات –نباتات علوفهای و سیب زمینی و چغندر بود.
بایگانه گفت: آخرین برداشت محصولات زراعی مربوط به سیب زمینی و چغندر بود که برداشت سیب زمینی باتمام رسید، اما در شهرستانهای جنوبی استان در مزارع محدودی چغندرقند همچنان در حال برداشت است.
او تصریح کرد: استان همدان قطب تولید سیب زمینی کشور است و سالاته حدود یک میلیون تن سیب زمینی و حدود ۵۰۰ هزار تن هم چغند قندر در این استان تولید میشود.
کشت انتظاری مختص مناطق سردسیر
او گفت: یک امکانی که برای مناطق سرد سیر وجود دارد کشت انتظاری است که از اوایل آذر ماه کشت میشود و در خرداد ماه برداشت می شود؛ که میتوان آن را در زمینهای آیش و در تناوب با غلات کشت کرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: محصولاتی، چون حبوبات _نباتات علوفهای و گیاهان روغنی، چون گلرنگ را میتوان بهصورت انتظاری کشت کرد.
کشت انتظاری را در زمینهای آیش انجام میدهند که سبب حاصلخیزی خاک و افزایش عملکرد میشود همچنین باعث درآمد زایی خوب برای کشاورز میشود.
بایگانه یاد آور شد درکشت انتظاری مراحل رشدی گیاه نسبت به کشت بهاره سریعتر است.
انتهای پیام/غ