به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، سردار زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور در کارگروه بسیج سازندگی استان مرکزی گفت: ما در امتداد مردمی دستگاههای اجرایی در محرومیت زدایی کشور هستیم و متولی اصلی دولت است.
سردار زهرایی افزود: طرح جامع محرومیت زدایی مردم پایه در ۱۰ هزارو ۲۸۳ روستا و ۱۰۸۷ محله به مدت ۵ سال تعریف شده که سال اول در حال سپری شدن است و امسال ۶۸۰۰ پروژه از این جنس به مردم تحویل داده شده و در هفته بسیج ۲ هزارو ۵۵۳ پروژه محرومیت زدایی همزمان در کشور افتتاح شده است.
او اضافه کرد: در روستاها اولویت با آب شرب کشاورزی، آب شرب روستایی، مسکن محرومین، کارگاههای زیرساخت اشتغال و جاده بین مزارع است و بر همین اساس به سراغ دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها برای انعقاد تفاهم نامه یا مبادله موافقت نامه رفتیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور بیان کرد: حرکت ما هدفمند بوده و در سال نخست، موافقت ضمنی برای ۷ هزار روستا در آبرسانی انجام شده و شاید دو سال به طول انجامد تصریح کرد: جنس این پروژهها مردمی و غیرانتفاعی است.
او ادامه داد: استان مرکزی یکی از استانهایی است که طرح جامع محرومیت زدایی را به خوبی با نقش آفرینی خیرین و مردم و ... به سرانجام رسانده و حدود ۴۰ کیلومتر کار احیای و مرمت قنات، ۱۰۰ کیلومتر کانال کشی، ۳۵ هزار مترمکعب استخر ذخیره آب و ... در سطح استان انجام شده است.
سردار زهرایی گفت: استان مرکزی در ساماندهی و هدایت جریان جهادی کشور جزو ۴ استان اول است و در اجرای پروژههای با اولویت نیز همین رتبه را در کشور دارد.
مخلص الائمه استاندار مرکزی هم در این جلسه گفت: ما چهره محرومیت را در نزدیکترین نقاط خودمان میبینیم و محرومیت تنها مربوط به بعد اقتصادی نیست، اما انچه که مهم است این است که فقر و محرومیت یکی از سه ضلع است که دو ضلعش فساد و ناکار امدی است.
مخلص الائمه افزود: با وجود این همه نهاد در امر محرومیت زدایی هنوز محرومیت در جامعه رخت بر نبسته و همواره با فقر دست و پنجه نرم میکنیم و از این سه ضلع اگر ناکارامدی حذف نشود مشکل ایجاد میشود و همین ناکار امدی باعث شده محرومیت زدایی بیشتر شده است و باعث شده است خیلی پیشرفت نکنیم.
او اضافه کرد: بسیج سازندگی محصول دوره نوین رشد و شکوفای بسیج است و امیدواریم با نگاه توانمد سازی بتوانیم مسیر خود را در مسیر پیشرفت ادامه دهیم.
استاندار مرکزی بیان کرد: ما در استانداری مرکزی باید بتوانیم بیش از پیش کار کنیم و از موازنه کاری و جلوگیری کنیم و باید همه با هم همسو شوند و به همین منظور یک ستاد برای پروژههای محرومیت زدایی تشکیل خواهیم داد و همه دستگاههای اجرای باید عضوی در این ستاد داشته باشند و باید کسی که در این ستاد عضو میشود با یک نگاه عملی و اجرای و درست به مسائل داشته باشد.
او ادامه داد: سازمان بسیج سازندگی از سال ۷۹ با فرمان مقام معظم رهبری با هدف ساماندهی و جهت دهی و اثربخش شدن جریان کشور راه اندازی شد که ماهیت این کار تفکر خودجوش جهادگران در مناطق محروم است.
مخلص الائمه افزود: به منظور تربیت نسل گام دوم انقلاب و رویشهای جدید انقلاب و برداشتن گامهایی برای تمدن و دین اسلامی نیاز به عرصه نقش افرینی جهادگران است و به همین سبب بسیج سازندگی بر حسب قانون موجود در مجلس خود را ملزم میداند که در محرومیت زدایی با نقشه راه مشخص و برنامههای جامع تعریف شده در تعامل با دولت عمل کند.
سردار کریمی فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی هم گفت: در سطح استان طی ۵ سال اخیر بیش از ۴۷۰ میلیارد تومان در بحث محرومیت زدایی و خدمات رسانی در موضوعات عمرانی اقتصادی و خدماتی توسط بسیج سازندگی خدمات رسانی شده است.
سردار کریمی با اشاره به اینکه هزارو ۲۵۰ گروه جهادی در سطح استان مرکزی وجود دارد افزود: از این تعداد بیش از روزانه ۱۰۰ هزار نفر در سال خدمات رسانی میکنند و عمده فعالیت این افراد در بحث حوادث غیر مترقبه، کمک مومنانه و خدمات رسانی به محرومان جامعه است.
او اضافه کرد: در بحث اقتصاد مقاومتی بیش از ۵۰ هزار نفر آموزش داده شده است و بالای ۱۰ هزار شغل ایجاد شده است و دو هزار و چهار صد شغل پایدار در طول سه سال انجام شده است و در کنار این خدمات مجموع ۲۱۰ میلیارد تومان مهر اقتصاد تسهیلات ارائه کرده است.
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی بیان کرد: تا کنون ۷۱۰ صندوق قرض الحسنه بر پایه اشتغال شکل با محوریت مردم در استان مرکزی شکل گرفته که بالای ۵۰ میلیارد گردش مالی دارد.
او ادامه داد: در رابطه با محرومیت زدایی در چهار سال اخیر هزارو ۳۰۰ پروژه عمرانی شامل اجرای کانال استخر قنوات و راههای بین مزارع و مسکن و پل و راههای روستایی مدارس مساجد در دستور کار بوده است.
تجلیل از ۲۰۰ گروه جهادی اخرین برنامه در این مراسم بود.
انتهای پیام / ج