۱۰ تا ۱۵ درصد موارد IUI و ۴۰ تا ۴۵ درصد از موارد IVF انجام شده در مرکز درمان ناباروری مولود موفقیت آمیز بوده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، یکی از دلایل مسافرت‌های درمانی مردم این استان به خارج از استان دریافت خدمات درمان ناباروری بود که این مشکل تا حدود زیادی بر طرف و حجم قابل توجهی از این مسافرت‌ها کاهش یافته است.

خدمات فوق تخصصی مرکز درمان ناباروری مولود در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان با استقبال گسترده هموطنان ساکن در سیستان و بلوچستان و برخی از استان‌های همجوار همراه بوده است.

به طور کلّی حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد زوج‌های جوان از ناباروری رنج می‌برند و فراهم کردن امکانات درمانی باعث می‌شود تا بیش از ۷۰ درصد از این زوج‌ها نیزموفق به فرزندآوری شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به سیاست‌های جمعیتی و دستورات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری گفت: در حوزه خدمات بهداشت و درمان بانوان در استان سیستان و بلوچستان ۴ محور اصلی شامل تامین و تدارک امکانات زایمان ایمن، سالم و بهداشتی، تامین امنیت غذائی و رفع سوء تغذیه، تشخیص زودهنگام بدخیمی‌های زنان و درمان ناباروری را تعریف کرده ایم.

وی با اشاره به تاثیرات عاطفی فرزند آوری بر خانواده ها، نقش مراکز درمان ناباروری در حفظ و ارتقاء جوانی جمعیت را قابل توجه عنوان کرد و گفت: در همین راستا هماهنگی‌ها و پی گیری هائی نیز از طریق دفتر امور بانوان نهاد ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در زمینه خدمات بهداشت و درمان بانوان استان در حال انجام است.

رئیس مرکز درمان ناباروری مولود نیز در این خصوص گفت: از بدو راه اندازی این مرکز در سال ۱۳۹۶ تا کنون حدود ۲۰۰۰ مورد سیکل القاء تخمک گذاری و IUI و ۱۴۰۰ مورد IVF در این مرکز انجام شده است.

دکتر مرضیه قاسمی با تشریح موفقیت‌های این مرکز در درمان ناباروری گفت: ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد IUI و ۴۰ تا ۴۵ درصد از موارد IVF انجام شده در این مرکز موفقیت آمیز بوده است که با متوسط جهانی برابری می‌کند.

باروری ۵۰۰ زوج فاقد فرزند در سیستان و بلوچستان

وی شکفتن لبخند مولود جدید در خانواده‌ها و به خصوص خانواده‌های فاقد فرزند را جزو زیباترین لحظات ثبت شده در طول فعالیت این مرکز عنوان کرد و گفت: در این مدت بیش از ۵۰۰ زوج جوان فاقد فرزند که از مشکلات ناباروری رنج می‌بردند برای اولین بار صاحب فرزند شدند.

رئیس مرکز ناباروری مولود با اشاره به رضایت مراجعان از خدمات فوق تخصصی مرکز درمان ناباروری مولود گفت: از همان روز‌ها و ماه‌های نخست فعالیت این مرکز از استقبال و اعتماد هموطنان عزیزمان برخوردار بود، امّا در حال حاضر رضایت زوج‌های نابارور باعث افزایش چشمگیر تعداد مراجعان از تمامی شهرستان‌های سیستان و بلوچستان و حتی خارج از استان شده است و به همین دلیل بعضا مجبور به تعیین سقف پذیش روزانه و یا صدور نوبت‌های طولانی برای این عزیزان هستیم.

وی مشکلات مربوط به هزینه‌های جانبی درمان از قبیل هزینه مسافرت به زاهدان و اسکان طولانی مدت در این شهر را از مهمترین مسائل زوج‌های نابارور عنوان کرد و گفت: تامین هزینه‌های غیر درمانی و هزینه‌های جانبی زوج‌های نابارور و حمایت از بانوان آسیب دیده نابارور می‌تواند یکی از مهمترین عرصه‌های خدمت خیرین سلامت و سازمان‌های مردم نهاد باشد.

با توجه روند خوب کار در این مرکز قطعا به طور کامل پاسخگویی به تمام مراجعان روزانه وجود ندارد و در حال حاضر علاوه بر برنامه هائی که برای توسعه مرکز مولود در بیمارستان علی ابن ابی طالب (ع) زاهدان در دست اقدام است، لزوم تامین نیروی انسانی فوق تخصصی و تجهیزات لازم برای راه اندازی مراکز ناباروری در حوزه دانشگاه‌های علوم پزشکی زابل و ایرانشهر نیز احساس می‌شود که گروه زنان و زایمان و مرکز درمان ناباروری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای هر گونه کمک تخصصی در این زمینه آمادگی دارد.

منبع:خبرگزاری فارس 

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.