به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، زرشک محصولی استراتژیک و با ارزآوری زیاد و سود دهی فراوان است، اما کشاورزان زرشک کار خراسان جنوبی با مشکلاتی در زمینه فروش آن رو به رو هستند.
خراسان جنوبی این استان کویری، رتبه اول تولید یاقوت سرخ را در ایران و جهان در اختیار دارد.
علاوه بر اینکه خراسان جنوبی در تولید حرف اول را میزند و ۹۸ درصد زرشک کشور را تأمین میکند، در کیفیت نیز پیشتاز است و بهترین کیفیت را به بازار عرضه میکند.
یکی از زرشک کاران خراسان جنوبی میگوید: زرشک از جمله محصولاتی است که هر یک سال در میان محصول میدهد و باردهی آن هر ساله نیست.
او ادامه میدهد: در سالهای باردهی نیز مشکلات متعددی برای زرشک کاران به وجود میآید که هم سر منشأ طبیعی دارند و هم به دلیل عدم مدیریت به وجود میآیند.
بیشتر بخوانید
این کشاورز عنوان میکند: اگر بخواهیم محصول خود را به صورت تازه به فروش برسانیم باید با قیمت ۱۰ الی ۱۵ هزار تومان زرشک تازه را بفروشیم که سودی برایمان ندارد.
او با اشاره به اینکه نگهداری زرشک برای فروش آن به صورت خشک نیز مشکلاتی دارد، بیان میکند: دلگرم به فروش زرشک به صورت خشک هستیم، اما نبود بارگاه و سردخانه امیدمان را ناامید میکند.
سود کردن کشاورزان با نفروختن زرشک به صورت تازه
ضیائیان احمدی مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی در خصوص وضعیت محصول زرشک خراسان جنوبی گفت: امیدوار هستیم تا با وجود واکسیناسیون کرونا، بازارهای خارجی به روی یاقوت سرخ خراسان جنوبی باز شوند.
او افزود: طی دو سالی که با ویروس کرونا رو به رو بوده ایم، در بازار مصرف این میوه و محصول ارزشمند مشکلاتی را دیده ایم، اما با مدیریت درست، شرایط کنترل شده است.
ضیائیان احمدی با اشاره به اینکه کارهایی برای تغییر کاربری برخی از محلها جهت استفاده از آنها به عنوان بارگاه زرشک، بیان کرد: از ابتدای فصل برداشت، توصیه نفروختن زرشک توسط کشاورزان مطرح شد.
مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی عنوان کرد: برخی از کشاورزان به این توصیه عمل نکردند و محصول تازه را به قیمت ۸ الی ۱۰ هزار تومان به فروش رساندند، اما برخی دیگر با عمل به این توصیه و با انبار کردن محصول خود به صورت خرمنی، سود کردند.
او ادامه داد: حدود هزار و ۷۰ تُن زرشک از ابتدای فصل برداشت زرشک از کشاورزان خریداری شده است و در آرین شهر بیشترین میزان خرید انجام شده است.
انتهای پیام/ ر