به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، مهدی نوروزی مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان ابراز داشت: نیمه نخست سال گذشته ۲ هزار و ۹۵۰ نفر بدلیل آسیبهای ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان سمنان مراجعه کردند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان بیان کرد: شمار افراد مراجعه کننده به مراکز پزشکی قانونی استان به دلیل نزاع نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش چهار درصدی داشت.
نوروزی توصیه کرد: ظاهر خون آلود تأثیری در صدور نظریه کارشناسی به وسیله پزشکی قانونی ندارد، آنچه مبنای صدور نظریه کارشناسی در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است لذا معاینه دقیقتر ضایعات نیازمند تمیز بودن موضع و بررسی دقیق آن توسط کارشناسان پزشکی قانونی است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان تصریح کرد: برای صدور نظریه کارشناسی در خصوص صدمات ناشی از نزاع به وسیله سازمان پزشکی قانونی ارائه معرفینامه از مراجع قضایی و یا کلانتری الزامی است.
وی یادآور شد: در مواردی برای بررسی دقیقتر جراحات و یا عوارض صدمات نیاز به مشاوره و یا تصویربرداری و یا سایر اقدامات پاراکلینیکی است و تمامی این اقدامها برای حفظ حقوق مراجعان و اظهار نظر دقیق در خصوص صدمات است و انجام این مراحل صبر و شکیبایی بیشتر مراجعان را میطلبد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان تاکید کرد: در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهدید کننده، فرد میتواند پس از انجام اقدامهای درمانی به پزشکی قانونی مراجعه کنند، چرا که سوابق اقدامات انجام شده از سوی پزشکی قانونی از مرجع درمان کننده گرفته میشود تا حقی از فردی ضایع نشود.
وی تاکید کرد: افراد برای رسیدن به حق خود باید به مراجع قضایی مراجعه کنند و نزاع نه تنها رفع کننده مشکلات نیست بلکه به افزایش آسیب و بزهکاریهای اجتماعی دامن میزند و جز ایجاد مشکلات اجتماعی و حقوقی برای افراد خاطی و در بعضی از موارد قصاص و محکومیت مالی ثمری برای این بزهکاری متصور نیست.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان گفت: سوءتفاهم و ناتوانی در کنترل خشم عامل اصلی ایجاد نزاع و درگیری است و مدیریت و کنترل خشم، خویشتنداری، آموزش مهارتهای زندگی با رویکرد گفتگو و صبوری در مقابل سوء تفاهم و مشکلات راهبرد اساسی برای کاهش نزاع در جامعه است.
انتهای پیام/ح