به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، جعفر قیصری رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: شرکت فناور مهندسی پایا صنعت تیران که عضو پارک تخصصی " نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی " شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است بهعنوان مجری طرح " احداث پالایشگاه میعانات گازی با ظرفیت ۱۶ هزار بشکه در روز در جزیره قشم" انتخاب شد و با شرکت پترو پالایش قشم قرارداد همکاری امضا کرد.
وی با بیان اینکه این طرح با مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی و با توان داخلی در چهار مرحله اجرا خواهد شد، اظهار داشت: اجرای کامل طرح مذکور توسط شرکتهای خارجی نیاز به حدود ۴۰ میلیون یورو بودجه دارد که با استفاده از توان طراحی و اجرایی داخل کشور حدود ۲۸ میلیون یورو صرفهجویی ارزی بههمراه خواهد داشت.
قیصری توان تولید در هر مرحله از طرح ایجاد پالایشگاه میعانات گازی قشم را چهار هزار بشکه در روز اعلام و اضافه کرد: هدف از ایجاد این مجموعه صنعتی، تصفیه میعانات گازی و تبدیل آن به گازوییل، نفتا و نفت سفید است که در مرحله ساخت برای حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر و در زمان بهرهبرداری برای حدود یکصد نفر اشتغالزایی دارد.
وی با اشاره به اینکه در این طرح، شرکت شکوه صنعت اسپادانا که یکی دیگر از شرکتهای عضو پارک تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است بهعنوان "لایسنسور" (licensor) داخلی همکاری دارد، خاطرنشان کرد: این موضوع اتفاق بسیار مهم و مثبتی است، زیرا یک شرکت ایرانی میتواند بهعنوان لایسنسور (پروانه دهنده) کار طراحی فرایند، تولید، خرید تجهیزات و نصب این پروژه را انجام دهد.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه برای نصب و اجرای بسیاری از طرحهای پالایشگاه و صنایع نفت و گاز بطور عادی تعداد زیادی "لایسنس" (مجوز یا پروانه) از کشورهای خارجی خریداری میشود، تصریح کرد: این لایسنس است که کل فرایند طرح را مشخص میکند، زیرا افرادی که پروانه کار را عرضه میکنند موارد زیادی مانند نحوه انتخاب و خرید قطعات را هم مشخص میکنند و این موضوع وابستگی یا عدم وابستگی را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه لایسنسور، نقشههای طراحی فرایند اجرای پروژه را تایید و تضمین میکند و با جزییات کامل به اجرا کننده تحویل میدهد، تاکید کرد: اتفاق ارزندهای که در طرح پالایشگاه میعانات گازی جزیره قشم افتاده این است که از توان و دانش فنی و تخصصی شرکتهای داخلی برای تامین لایسنس و طراحی استفاده میشود که کاهش وابستگی به خارج و افزایش سهم شرکتهای داخلی در اجرای طرحهای بزرگ صنعتی را بههمراه دارد.
قیصری با بیان اینکه از تجربه اجرای این طرح میتوان در بخشها و صنایع دیگر نیز استفاده کرد، توضیح داد: در طراحی فرایند این طرح تلاش میشود تا از ظرفیت و توانایی شرکتهای مختلف داخلی که تجهیزات آنها مورد تایید وزارت نفت است استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برای انعقاد قرارداد این طرح نقش حمایتی و تسهیلگری داشت، گفت: این پالایشگاه، میعانات گازی را به محصولات مختلفی تبدیل میکند که میتوانند وارد فرایندهای پالایشگاهی بعدی و زنجیره تولید شود و ارزش افزوده بیشتری برای کشورمان بههمراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه وزارت نفت راهبرد جدیدی برای استفاده از توان و ظرفیت داخلی بهویژه شرکتهای فناور و دانشبنیان در اجرای طرحهای نفت، گاز و پتروشیمی در پیش گرفته است، خاطرنشان کرد: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان دارای پنج پارک تخصصی است که یکی از آنها یعنی " نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی" بشمار میآید و شرکتهای فناور و دانش بنیان عضو آن توان بالایی در اجرای طرحهای مرتبط دارند.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهعنوان نخستین سازمان موسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور و یکی از زیرمجموعههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان و تولید ثروت از علم راهاندازی شده است.
این شهرک دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار در شمال کلانشهر اصفهان و در جوار دانشگاه صنعتی اصفهان است.
در این شهرک علمی و تحقیقاتی، حدود ۶۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور مستقر است که توانسته برای بیش از هفت هزار و ۵۰۰ نیروی انسانی خلاق و نوآور اشتغال ایجاد کند؛ این کسبوکارها گردش مالی بیش از سه هزار و ۶۵۲ میلیارد تومانی را برای اقتصاد دانشبنیان به ارمغان آورده است.
پنج پارک تخصصی در این مرکز با هدف شبکهسازی و همافزایی شرکتهای دانش بنیان و توسعه بازار آنها تشکیل شده که شامل " فناوری اطلاعات و ارتباطات"، " نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی"، " فولاد و صنایع فلزی"، "کشاورزی و محیط زیست" و "سلامت" است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام