به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، گزارشها حاکی از آن است که اولین حیات خارج زمین ممکن است رنگ بنفش داشته باشد، زیرا میکروبیولوژیستان دانشگاه پزشکی مریلند معتقدند گیاهان پیش از این که سبز شوند از پرتوهای خورشیدی برای تولید انرژی استفاده میکنند. داس میکروبیولوژیست دانشگاه مریلند میگوید:"من در حال حاضر راههای خاص خود را برای جستجوی گیاهان سبز دارم، اما دانشمندان باید به دنبال موارد بنفش در زمین و فضا همچون رنگدانهها نیز باشند".
براساس گزارشها، گیاهان و جلبکها برای جذب انرژی از نور خورشید استفاده میکنند، اما نور سبز را جذب نمیکنند، که واقعا عجیب است، زیرا این نور سرشار از انرژی است؛ بنابراین داس و همکارانش به این نتیجه رسیدند که عدم جذب نور سبز توسط گیاهان ممکن است به دلیل تکامل ارگانیسمها یا اندامهای فتوسنتزی باشد. وجود رنگدانه در بسیاری از موجودات نشان میدهد که ممکن است خیلی زود تکامل یافته باشند و شواهدی وجود دارد که رنگدانههای بنفش به نام هالوفیل ممکن است با برخی از قدیمیترین اشکال حیات روی زمین مرتبط باشند.
صرف نظر از اینکه اولین حیات روی زمین بنفش بوده یا نه؛ واضح است که حیات بنفش کاملاً با برخی از علائم زیستشناسی سازگار است. فقط با جستجوی علائم نوری خاص میتوان رنگ حیات بیگانگان را در خارج زمین پیدا کرد. براساس گزارشها، کلروفیل اغلب قرمز و آبی را جذب میکند، اما طیف منعکس شده از سیارهای پوشیده از پوشش گیاهی نشان میدهد که دانشمندان آن را لبه قرمز گیاهی مینامند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/