به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،شاهرخ یارویسی معاون سلامت دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: برای جلوگیری از کشتارهای غیر مجاز دام، تیم مشترکی متشکل نمایندگانی از شهرداری، دامپزشکی، علومپزشکی، اصناف، محیط زیست و با حمایت نیروی انتظامی و دادگستری باید انجام بگیرد که در غیر این صورت به نتیجه درستی نخواهیم رسید.
او افزود: بر اساس برنامههای چیده شده و آخرین اطلاعاتی که هست، مقرر شده که از ابتدای آذر ماه با محوریت فرمانداری این تیمها ساماندهی شده و در شهر برخوردهایی با کشتار غیرمجاز صورت گیرد.
معاون سلامت دامپزشکی استان کرمانشاه بیان داشت: توصیهای که به شهروندان میشود از خرید گوشتهایی که در کشتارگاههای غیرمجاز ذبح میشوند خودداری کنند.
او ادامه داد: از بین یکهزار و ۷۰۰ عامل شناخته شده بیماریزا برای انسان ۸۰۰ مورد بیماری مشترک بین انسان و حیوان بوده و به مردم توصیه میشود که از خرید دامهایی که نسبت به دارو و درمان جوابگو نبوده و مریض هستند و دامهایی که در حال تلف شدن بوده خودداری کنند.
یارویسی افزود: معمولاً این دامها با قیمتهای ارزانتر از میادین دام خریداری و ذبح میشوند و برخی در پستوها کشتار میشوند، پس مردم با خودداری از خرید این دامها ضامن سلامتی خود و خانواده خویش شوند.
معاون بهداشت دامپزشکی استان کرمانشاه اظهار داشت: پایه اصلی برخورد با کشتارهای غیرمجاز شهرداریها هستند و دامپزشکی مسئول گوشتی است که از کشتارگاه به بیرون میآید و اگر گوشت غیربهداشتی از کشتارگاه بیرون آمد دامپزشکی باید پاسخگو باشد.
او گفت: کارشناس دامپزشکی قبل و بعد از ذبح دام را معاینه کرده و ذبح زیر نظر ناظر شرعی صورت میگیرد و مسئول فنی بهداشت هم لاشه، دل، جگر و سایر اجزا را مورد بررسی قرار میدهد.
یارویسی افزود: بعد از خروج از فیلترهای مد نظر مسئولین فنی بهداشتی و ناظر شرعی لاشه شستوشو داده شده و دریک اتاق مخصوص به مدت ۲۴ ساعت نگهداری میشود، در این مدت فعل و انفعالاتی که انجام داده باعث کاهش پی. اچ لاشه میشود.
او بیان داشت: با کاهش پی. اچ لاشه در محیط اسیدی قرار گرفته و اسیدی شدن آن بسیاری از عوامل بیماریزا که در گوشت هستند را از بین میبرد و دل و جگر هم بسته بندی شده و ۲۴ ساعت بعد با خودروهای سردخانه دار وارد بازار میشود.
انتهای پیام/ق