کشف سرنخ‌های جدید درباره انتشار ویروس کرونا در ریه

پژوهشگران با بررسی ریه افرادی که در اثر ابتلا به ویروس کرونا از بین رفته اند به سرنخ‌هایی درباره نحوه انتشار ویروس کرونا در ریه و آسیب‌های ناشی از آن دست یافته‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، کالبد شکافی ریه و نمونه‌های پلاسمای به دست آمده از افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند، تصویر واضح‌تری را از نحوه انتشار کروناویروس در ریه و آسیب‌هایی که به بافت ریه می‌رساند، ارائه کرده است. دانشمندان "مؤسسه ملی سلامت آمریکا" (NIH) و همکارانشان باور دارند که این اطلاعات می‌توانند به پیش‌بینی کردن موارد شدید و بلندمدت کووید-۱۹ به ویژه در میان گروه‌های حساس کمک کنند و به آگاهی در مورد درمان‌های موثر بی انجامند.

اگرچه این پژوهش در مقیاس کوچک انجام شده است، اما دانشمندان می‌گویند که داده‌های به دست آمده، روند‌هایی را نشان می‌دهد که می‌توانند به توسعه درمان‌های جدید کووید-۱۹ و تنظیم زمان دقیق استفاده از درمان‌های موجود در مراحل گوناگون بیماری کمک کنند.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که کروناویروس چگونه در ریه‌ها گسترش می‌یابد، سیستم ایمنی بدن را دستکاری می‌کند، به بروز نوعی ترومبوز (Thrombosis) گسترده می‌انجامد که برطرف نمی‌شود و مسیر‌های سیگنال‌دهی را هدف قرار می‌دهد که نارسایی و اختلال در ترمیم ریه را به همراه دارد.

به گفته دانشمندان، این داده‌ها به ویژه به مراقبت از بیماران کرونا مربوط می‌شود که مسن، چاق یا مبتلا به دیابت هستند و از جمعیت در معرض خطر به شمار می‌روند. نمونه‌های مورد بررسی در این پژوهش، از افرادی بودند که حداقل یک بیماری پرخطر داشتند.

این پژوهش، بیمارانی را در بر داشت که بین مارس و ژوئیه ۲۰۲۰ از دنیا رفته‌اند و زمان مرگ آن‌ها بین سه تا ۴۷ روز پس از شروع نشانه‌ها بود. این بازه زمانی متنوع، به دانشمندان امکان داد تا موارد مرگ و میر رخ داده در کوتاه‌مدت و بلندمدت را با هم مقایسه کنند.

پژوهشگران دریافتند که کروناویروس مستقیما سلول‌های اپیتلیال پایه در ریه‌ها را آلوده می‌کند و مانع عملکرد اساسی آن‌ها در ترمیم راه‌های هوایی و ریه‌های آسیب‌دیده و همچنین تولید بافت سالم می‌شود. این فرآیند با نحوه حمله ویروس‌های آنفلوانزا به سلول‌های ریه متفاوت است. این پژوهش، اطلاعات بیشتری را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد تا هنگام ارزیابی یا توسعه دارو‌های ضد ویروسی از آن‌ها استفاده کنند.

این پژوهش، در مجله Science Translational Medicine به چاپ رسید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا ، ریه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۲۸ آبان ۱۴۰۰
احتمال اینکه یک ویروس که درعمل زنده نیست! ودربدن میزبان فعال میشود اینقدر باهوش باشدکه راه براه جهشهای غافلگیرانه! انجام دهد ودقیقاً حرکتش طوری باشد که اجازه ترمیم بافت آسیب دیده ندهد!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۷:۱۲ ۲۸ آبان ۱۴۰۰
این کرونا // فقط زورش به چنتا تا ادم ضعیف میرسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۹ ۲۷ آبان ۱۴۰۰
بابا این ویروس بیولوژیک است و ساخته دست کثیف بشر
Germany
ل
۲۲:۳۴ ۲۷ آبان ۱۴۰۰
واویلا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۷ آبان ۱۴۰۰
من یه متخصص پزشکی هستم ، این را که نوشتین نفهمیدم ، منظورش چی بود .!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۴ ۲۷ آبان ۱۴۰۰
کرونا انقدر که از اسمش سوء استفاده کردند و می کنند اثر گذار نبود بیشتر بیماری های بیمارستانی و اقدامات سیستم درمان مردمو کشت و میکشه نه کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۱ ۲۷ آبان ۱۴۰۰
کرونا = آخرین بیماری انسان
آخرین اخبار