به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، شهلایی مدیرعامل آب منطقهای کرمانشاه با بیان اینکه اکنون حدود ۴۵ درصد حجم سدها خالی است گفت : پیشبینی میشود از آذر ماه شرایط نزولات آسمانی بهتر شود و به سمت نرمال حرکت کند و از خشک به نیمه خشک تغییر وضعیت دهد.
او گفت : در سال آبی گذشته ۲۹۷ میلیمتر بارندگی در استان گزارش شد که نسبت به سال آبی ۹۸-۹۹ حدود ۳۴ درصد کاهش یافته که در مجموع سبب کاهش ۶۰ درصدی روانآبها و هفت درصدی آب چشمهها شده است.
او با اشاره به اینکه این خشکسالی در ۵۰ سال گذشته بیسابقه بوده است افزود: بسیاری از دریاچهها، تالابها و سرابها همچون سراب یاوری، سراب روانسر و بخشهایی از رودخانههای مهم همچون گاماسیاب، قرهسو و رازآور خشک شدهاند.
شهلایی افزود: در استان کرمانشاه ۱۸ دشت وجود دارد که از این تعداد ۱۶ مورد در وضعیت بحران و دو دشت روانسر و سنجابی و شیان و حسنآباد در وضعیت فوق بحران قرار دارند.
او با بیان اینکه برداشتهای بیرویه خشکسالی و تخریب منابع آب را تشدید میکند ادامه داد: حفر چاههای غیرمجاز و کشت محصولات پرآببر همچون برنج در دسته برداشتهایی بیرویه قرار دارند و این در حالی است که کشت برنج با وجود هشدارهای بسیار و عدم تطبیق با شرایط آب و هوایی استان انجام میشود.
شهلایی گفت: زمانی که بین تغذیه و تخلیه آب توازن برقرار نباشد به طور قطع مشکلاتی ایجاد میشود و کمبود آب کنونی بیارتباط با اقدامات اشتباه گذشته نیست گفت: چنانچه این شرایط ادامه داشته باشد و بین منابع و مصارف تطبیق ایجاد نشود به طور قطع شاهد فرونشستهای زمین در بخشهایی از استان خواهیم بود و دور از انتظار نیست.
او با اشاره به تصویب طرح ملی سازگاری با کمآبی در پارسال افزود: یکی از برنامههای این طرح تطبیق بین منابع و مصارف، حفظ منابع و مقابله با اضافه برداشتها است.
شهلایی با بیان اینکه کنتورهای هوشمند مزارع رصد و با برداشتهای نامتعارف برخورد جدی میشود گفت: کشت برنج نیز ممنوع است و با آن برخورد میشود.
مدیرعامل آب منطقهای کرمانشاه با اشاره به اینکه روند برخورد با چاههای غیرمجاز به صورت جدی پیگیری میشود افزود: باید فرهنگ مصرف صحیح نهادینه شود و برای مردم تبیین شود که آب سرمایه ملی و امانتی برای آیندگان است .
انتهای پیام/د