سعید عیدی گماری رییس اداره محیط زیست اندیمشک در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: سرشماری شاخص حیات وحش منطقه حفاظت شده چهل پا اندیمشک انجام شد و در این سرشماری از کارشناسان محیط طبیعی اداره کل محیط زیست خوزستان، کارشناسان و محیط بانان اداره محیط زیست شهرستان در قالب ۷ گروه ۲ نفری بهره گیری به عمل آمد.
او با بیان اینکه روش انتخابی سرشماری به صورت مشاهده چشمی مسلح و غیرمسلح همراه با دوربین چشمی و تلسکوپ انجام گرفت، افزود: زمان سرشماری از طلوع آفتاب روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه سال جاری به مدت ۵ ساعت انجام شد که در این سرشماری علاوه بر مشاهدات میدانی گونههای کل و بز رفتارهای ناشی از جدال نرها (کل) برای همسر گزینی، تشکیل حرمسرا و... ثبت تصویر شد.
عیدی گماری ادامه داد: هدف از این سرشماری اجرای مدیریت حیات وحش از قبیل روند رشد جمعیتی، برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت برای توسعه و حفاظت حیات وحش، میزان علوفه مورد نیاز، ثبت رفتارهای خاص همسر گزینی سال جاری با سالهای گذشته و میزان تولید خالص و ناخالص، جابجایی و انتقال احتمالی گونه یا گونهها است.
رییس اداره محیط زیست اندیمشک، اظهار داشت: در این سرشماری با وجود خشکسالی، فقر مراتع و علف چرا و نیز وزش باد شدید، قریب به دهها راس از قبیل بز کوهی نر موسوم به کل و بز کوهی ماده موسوم به بز و بزغاله شمارش شد.
این مقام مسئول گفت: منطقه حفاظت شده چهل پا در شهریور ۱۳۸۰ با وسعت حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار در قسمتهای از رشته کوه تنگوان به دلیل شرایط خاص برای حفظ و تکثیر گونه جانوری بز کوهی، به عنوان منطقه حفاظت شده در شورای عالی حفاظت محیط زیست مصوب و در روزنامه رسمی آگهی و تحدید حدود شد.
انتهای پیام/ن