به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام، یکی از نهادهای موثر در توسعه شهری که ساختار خدماتی و اجرایی را دارا است و ساماندهی امور شهری، برقراری نظم و نظارت بر عملکرد ترافیکی، صدور مجوز ساخت و ساز، پاکیزه نگهداشتن شهر و جمعآوری و حمل زبالههای شهر را عهده دار است "شهرداری" است، از این رو تشکیل و مدیریت این بخش یکی از مهترین ارکان افزایش رفاه شهروندان است؛ بنابراین شهردار جایگاه و نقش کلیدی در رسیدن شهروندان به رفاء و آرامش داشته و میتواند انواع برنامههای شهری را طوری به اجرا در آورد که موجبات انبساط روحی و روانی شهروندان شود.
بر این اساس انتخاب فردی متخصص، متعهد و کارآمد برای تحقق و اجرای وظایف شهرداری یک ضرورت است، ضرورتی که مورد غفلت شورای شهر ششم ایلام شده استو تعصبات سیاسی، قومی و قبیلهای مانع از انتخاب "شهردار" برای این شهر شده است.
به هر حال شورای شهر ششم ایلام با انجام مراسم تحلیف به دو گروه ۴ و ۳ نفره تقسیم شده و این تقسیم بندی که بر اساس رگههای قومی و قبیلهای شکل گرفته موجب شده است تا شورا نتواند در انتخاب گزینه مناسب برای شهرداری ایلام موفق شود و اقلیت شورای ششم ایلام با شرکت نکردن در جلسات انتخاب شهردار جلسات را از رسمیت انداخته و اکثریت شورا نیز برای حفظ امتیاز و منافع خود راضی به تعامل و تقسیم مسئولیتها با اعضای اقلیت نیستند و این اکثریت و اقلیت در جنگ داخلی شورا، رفاه و آسایش و توسعه شهر ایلام را به گروگان گرفته و به جای انبساط روحی و روانی شهروندان به سوهان روح آنان تبدیل شدهاند.
اولین انتخاب اعضای شورای شهر ایلام، «طالب صادقیان» شهردار پیشین ایلام بود که با مخالفت اقلیت شورا و با کش و قوسهای فراوان در نهایت با ۴ رای از ۷ رای اعضای شورای ششم ایلام به وزارت کشور معرفی شد که وزارت کشور صلاحیت نامبرده را احراز نکرد و گزینه معرفی شده شورای ششم ایلام نتوانست شهردار ایلام شود.
با رد اولین انتخاب اعضای شورای شهر ایلام، انتخاب گزینه بعدی نیز با تاخیر دو ماهه مواجه و نهایتاً ۱۸ آبان ماه "سعید انوریپور" سخنگوی شورای شهر ششم ایلام خبر از انتخاب شهردار ایلام داد و گفت: گزینه انتخابی "منصور بهادری" رئیس فعلی شورای شهر ایلام است .
خبری شدن انتخاب "منصور بهادری" رئیس فعلی شورای شهر ایلام با مخالفت و صدور بیانیه اعضای اقلیت شورای ششم شهر ایلام مواجه شد و اقلیت شورای شهر ایلام، انتخاب شهردار را نیازمند حضور ۵ عضو شورا در جلسه عنوان کردند و عنوان داشتند این جلسه با حضور ۴ عضو شورا برگزار شده و غیر قانونی است.
اقلیت شورای شهر ایلام که آقایان علی کریمی، هادی کرمی و حمید مجیدی هستند در بیانیه خود عنوان داشتند که "انتظارات مقام معظم رهبری از شورای اسلامی سراسر کشور این است که باید امانتدار «رای، اعتماد، محیط زندگی و اخلاق و فرهنگ مردم باشند» که یکی از مصداقهای مهم امانتداری رای مردم، انتخاب شهرداران «امین، قابل اعتماد، با کفایت، پاکدامن، متدین، شجاع، ساده زیست، مردمدار و مقید به انضباط مالی» است.
لذا نمایندگان شما مردم عزیز در شورای اسلامی شهر ایلام جهت لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری جهت انتخاب شهردار که دارای ملاکهای مورد نظر ایشان باشد در مهرماه نسبت به فراخوان عمومی از متخصصین حوزه شهری جهت تصدی پست شهرداری ایلام دعوت نمودیم که گزینه مورد نظر اکثریت توسط مراجع ذیصلاح در مورخه ۱۴۰۰,۰۷,۱۴ فاقد شرایط لازم تشخیص داده شد.
بعد از سکوت یکماهه ریاست و سخنگوی شورای اسلامی شهر ایلام امروز نسبت به برگزاری جلسه انتخاب شهردار شهر ایلام اقدام نمودند و با یک انتخاب غیر منتظره و در شرایط نابرابر و بدون ارائه هیچ گونه رزومه در حین جلسه توسط اکثریت اعضا نسبت به انتخاب آقای منصور بهادری ریاست شورای شهر جهت تصدی شهرداری ایلام اقدام گردید که ما این انتخاب را دهن کجی به متخصصینی که رزومه و برنامههای خود را به دبیرخانه شورای شهر ایلام تحویل نموده میدانیم و این نوع انتخاب را غیر قانونی دانسته و نسبت به فراخوان مجدد جهت پست شهرداری ایلام تاکید داشته و بررسی رزومه افراد واجد الشرایط را حق قانونی خود میدانیم .
در واکنش به بیانیه و اظهارات اقلیت شورای ششم ایلام "سعید انوری پور" برگزاری جلسه شورای ششم برای انتخاب شهردار ایلام را قانونی دانست و گفت: رای گیری توسط اعضای شورای شهر، بهادری با اکثریت آرا به عنوان شهردار ایلام انتخاب شده و قانونی است.
با این وصف دومین گزینه انتخابی نیز در برزخ "قانونی" یا " غیر قانونی" بودن جلسه انتخاب شهردار بین اقلیت و اکثریت شورا قرار دارد و مردم را ناامید از این شورا کرده است.
مردم ایلام بر این عقیده هستند که دود طولانی شدن روند انتخاب شهردار، به چشم مردم میرود و مسئولان به این مهم ورود کنند تا هر چه زودتر تکلیف شهر و شهرداری مشخص شود.
آنان در ادامه انتقاد خود به این روند، انتخاب شهردار ایلام را که به یکی از مباحث مهم ایلامیها در شبکههای مجازی تبدیل شده است را نشانه ضعف دستگاههای ناظر به ویژه مدیریت ارشد استان میدانند و عنوان میکنند؛ طول کشیدن انتخاب گزینه مناسب برای شهرداری ایلام بیش از این به صلاح نیست و ادامه این روند شهرداری را برای ارائه خدمات با دردسر مواجه کرده است.
مردم ایلام از مسئولان استانی به ویژه استاندار ایلام انتظار و درخواست آن را دارند که به موضوع ورود و حال که اکثریت و اقلیت شدن شورا و رگههای قومی و قبیلهای موجب آن شده است تا شهروندان متضرر شوند مسئله را با اجرای کردن قوانین موجود تکلیف را روشن و انتخاب شهردار را به سرانجام برسانند.
به نظر میرسد انتظار مردم ایلام، انتظاری منطقی و مطالبهای به حق است تا نهادهای نظارتی و اجرایی شهر را از بلاتکلیفی درآورند و هر گونه تعلل و سهلانگاری در این زمینه به منافع عمومی لطمه میزند را مورد بازخواست قرار دهند و هیأت نظارت، استاندار، فرماندار، نهادهای نظارتی و قانونی به جای سکوت در مقابل بازی اکثریت و اقلیت شورای ششم به سخن آیند و برای آینده مبهم خدمات شهری ایلام راه کاری بیابند، وبه این وضعیت آشفته رسیدگی کنند، چراکه مردم از مسئولان توقع دارند در راستای حفظ منافعشان با احدی تعارف نکنند و هیچ مماشاتی صورت نگیرد.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/ د