به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،مالک قاسمی عضو هیات علمی پژوهشکده تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت:خانواده کشاورز خوش ذوق سلمانشهری برای اولین بار موفق شدند ۴۰ نوع میوه استوایی را در مزرعه خود تولید و به بازار مصرف عرضه کنند.
او افزود:با توجه به اینکه استانهای شمالی بویژه مازندران در منطقه نیمه گرمسیری قرار دارد، بعضی از باغداران و علاقهمندان به باغبانی تمایل به تولید این نوع میوهها را دارند، اما باید به خطراتی همچون سرما توجه داشته باشند.
قاسمی گفت: اگر قرار است محصول گرمسیری در منطقه نیمه گرمسیری یا معتدل کشت و کار شود حتما باید نیازهای بیولوژیک آن گیاه در نظر گرفته شود.
او با بیان اینکه باغداران خوش ذوق سرمایه و کمک دست ما محققین هستند، افزود:باغبانی یک مجموعه از علم، هنر و تجربه است که باید به صورت علمی و هدفمند به کار گیری شود.
علی قربانعلی نژاد باغدار خوش ذوق اهل روستای تیلورسر سلمانشهر هم گفت:در ۲۵۰۰ متر از مزرعه خود حدود ۴۰ نوع میوه گرمسیری و نیمه گرمسیری از جمله: موز، آناناس، پاپایا، قهوه، پشن فروت، آواکادو، فی جیوا، فندق استرالیایی و ... را پرورش و تولید میکنیم.
او افزود: حدود ۲۰ سال به اتفاق خانواده و ۵ کارگر به پروش نهال و تولید میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری مشغول هستیم و سالانه حدود ۴ تن میوه از این مزرعه به ارزش ۴۰ میلیارد رالس تولید و به بازار مصرف عرضه میکنیم.
انتهای پیام/س