رئیس اداره هواشناسی کاشمر گفت: در سال گذشته زراعی مجموعا ۸۸.۴ درصد پهنه اقلیمی کاشمر دچار خشکسالی شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی‌اصغر زاده رئیس اداره هواشناسی کاشمر گفت:  ۵۵ درصد از حجم بارش‌ها در کاشمر در سال زراعی سال گذشته نسبت به دوره آماری سال قبل خود و ۲۱ درصد نسبت به آمار بلندمدت ۳۰ ساله کاهش داشته است؛ فصل زراعی گذشته که از یکم مهر ماه سال ۱۳۹۹ آغاز و تا یکم مهر ماه امسال ادامه داشت، از نظر بارشی سال زراعی کم‌بارشی بود.

او با بیان اینکه در این فصل ۱۵۲ میلیمتر حجم بارشی بود که به ثبت رسید، افزود: بیشترین حجم بارش تجمعی ماهانه سال زراعی گذشته در اردیبهشت ماه امسال با ۵۷ میلی‌متر اتفاق افتاد.

رئیس هواشناسی کاشمر ادامه داد: در فصل زمستان سال زراعی گذشته حجم بارش‌ها فقط ۴۹ میلی‌متر بود که این نشان دهنده تغییر اقلیم، تغییر در آهنگ بارش‌ها و جابه‌جایی بارش‌ها از فصل زمستان به بهار است؛ به لحاظ بارشی شاخص SPI که بر حسب آن وضعیت خشکسالی را محاسبه می‌کنند، ۱۱.۶ درصد کل پهنه اقلیمی منطقه کاشمر شرایط خشکسالی در حد نرمال را رقم زده است.

اصغرزاده بیان کرد: از کل پهنه اقلیمی خراسان رضوی ۹۰.۷ درصد آن دچار شرایط خشکسالی بوده و شرایط بارشی مناسبی را در سال زراعی قبلی رقم نزده است؛ در فصل زراعی گذشته متوسط دما در شهرستان ۱۸.۷ درجه سانتیگراد ثبت شده که این رقم نسبت سال زراعی قبل ۰.۷ قبل گرم‌تر بوده است.


بیشتر بخوانید


او با اشاره به اینکه نسبت به دوره آماری بلندمدت هم ۰.۶ افزایش دما در شهرستان ثبت شده، تصریح کرد: گرم‌ترین دمای امسال در تیر و مرداد رخ داد در سال زراعی گذشته شروع گرما زودتر رقم خورد.

رئیس هواشناسی کاشمر تاکید کرد: موج گرمایی که سریع شکل گرفت، در اردیبهشت ماه متوسط دما را به ۳۰ تا ۳۲ درجه رساند؛ به طوری که اردیبهشت سال زراعی قبل‌تر متوسط دما ۲۲ درجه بود. در اردیبهشت سال زراعی قبل نسبت به سال زراعی قبل از آن نیز متوسط دما هشت درجه گرم‌تر بود.

اصغر زاده اظهار کرد: آهنگ دما تغییر کرده است؛ اگر چه تیر و مرداد باید افزایش دما داشته باشیم اما از اردیبهشت ماه آهنگ افزایش دما در شهرستان اتفاق افتاد، در فصل زراعی به لحاظ بارشی ۲ ماه اول پاییز بارش کمتر از نرمال پیش بینی شده و در آذر ماه به سطح نرمال و کمی بالاتر خواهیم رسید.

او به وضعیت بارش‌های کاشمر در مقایسه با کل خراسان ضوی اشاره کرد و افزود: متوسط بارش استان در سال زراعی قبل ۱۲۰ میلیمتر بود که شرایط بارش شهرستان نسبت به استان وضعیت بهتری را نشان می‌دهد و در کل استان ۶۰ درصد کاهش بارش نسبت به سال زراعی قبل رقم خورد همچنین کل استان نسبت به دوره آماری بلندمدت خود ۴۱ درصد کاهش بارش را نشان می‌دهد.

منبع: ایسنا
انتهای پیام//ص.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.