به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،عابدین خُرّم استاندار آذربایجانشرقی امروز پس از بازدید استاندار از قسمتهای مختلف کارخانههای ماشینسازی و ریختهگری و با حضور مسوولان دستگاههای اجرایی مرتبط تشکیل شد، ابتدا مدیران این ۲ شرکت گزارشی از آخرین وضعیت تولید و مسائل و مشکلات حقوقی و کارگری این شرکتها ارائه کردند.
او در جلسه بررسی مسائل و مشکلات گروه صنعتی ماشینسازی تبریز، دستور داد تا کارگروهی تخصصی با مسوولیت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری به منظور جمعبندی و تحلیل موانع و مشکلات این گروه، تشکیل و پس از یک ماه نسبت به ارائه گزارش در خصوص وضعیت آن و راهکارهای پیشنهادی برای برونرفت از مشکلات، اقدام کند.
براساس این گزارش، تولید کارخانه ریختهگری ماشینسازی در هشت ماهه امسال ۷۰۰ درصد افزایش داشته و کارخانه ماشینسازی نیز برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته، امسال به سودآوری رسیده همچنین حقوق و مزایای کارگران ۲ شرکت به موقع پرداخت شده است.
در عین حال برخی مشکلات از جمله کمبود نقدینگی، بدهیهای مالیاتی و بانکی، افزایش قیمت مواد اولیه، فرسودگی ماشینآلات، بلاتکلیف بودن موضوع مالکیت و کمبود نیروی کار از موانع اجرای طرحهای توسعه در این گروه صنعتی عنوان شد.
نماینده کارگران گروه صنعتی ماشینسازی هم در این جلسه، مسائل و مشکلات کارگری این گروه و خواستههای کارگران را بیان کرد.
نوسازی ماشینآلات و بهروزرسانی تکنولوژی، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، افزایش حقوق، بهکارگیری نیروهای متخصص و کارآزموده، بهسازی محیط کار و ثبات مدیریتی از جمله مسائل مطرح شده از سوی نماینده کارگران بود.
استاندار آذربایجانشرقی پس از شنیدن گزارشهای مربوطه با بیان اینکه خوشبختانه کارخانه ماشینسازی نسبت به دو سه سال گذشته وضعیت بهتری دارد، تصریح کرد: در صورت حل مشکلات و رفع موانع، این کارخانه توان تولید بیشتر و صادرات را هم دارد و باید همه کمک کنیم تا این صنعت اساسی که برند تبریز و استان است، از یک اعتلای مناسب برخوردار شود.
عابدین خُرّم عدم تعیین تکلیف مالکیت شرکتهای ماشینسازی و ریختهگری را مانع اساسی برای حل مسائل و مشکلات این گروه صنعتی دانست و متذکر شد: تعیین تکلیف این موضوع اولین اقدام ضروری برای حل مشکلات ماشینسازی و توسعه و نوسازی آن است.
اوبه معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مأموریت داد تا حل این مشکل را به صورت جدی از دستگاههای مسوول پیگیری کند.
او همچنین در خصوص جذب سرمایهگذاری برای توسعه و نوسازی گروه ماشینسازی، خواستار تهیه گردش کار سرمایهگذاری برای ارائه به سازمان گسترش و نوسازی صنایع شد.
استاندار آذربایجانشرقی به مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز دستور داد تا با تشکیل یک گروه کارشناسی با همکاری مدیران ماشینسازی و ریختهگری، مسائل و مشکلات کارگری این ۲ واحد را به صورت دقیق آسیبشناسی و راهکارهای عملی برای پاسخگویی به خواستههای معقول، منطقی و قانونی کارگران پیشبینی کند.
خرم از مدیران گروه صنعتی ماشینسازی هم خواست تا با بهرهگیری از تجربیات واحدهای تولیدی موفق، نسبت به افزایش بهرهوری تولید و استفاده بهینه از ظرفیتها و امکانات موجود در جهت بهبود نسبی وضعیت این گروه اقدام کنند.
انتهای پیام/